Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Többgyermekes anyukák őszinte...

Többgyermekes anyukák őszinte válaszát várom, mi a helyes?

Figyelt kérdés
Lányom most 11 hónapos, és bár a foga miatt sokat nyűglődik, mégis úgy gondolom, hogy nagyon könnyű lehet most őt elkényeztetni. Már ott tartok, hogy a járókában egy percet sem hajlandó elmaradni. Persze ez az időszak a felfedezésé, de hát vannak muszáj dolgok. Anyukám és anyósom rendszerint felemlegeti, hogy anno nem volt ilyen gond velünk, mert mi úgy elvoltunk magunknak mint a befőtt, ha épp a sok dolog közepette nem értek ránk a szülők. Sok engem körülvevő kisgyermekes anyukánál tapasztalom, hogy a gyerek diktál, a gyerek válogat, a gyerek nem bilizik, stb. Mit rontottunk vagy rontunk el?
2009. nov. 23. 10:18
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, nem haygtátok egyedül foglalatoskodni - de még nincs késö, csak most már nehezebb lesz átszoktatni.

AMikor valami munkád van, akkor tedd a járókába ugy, hogy lásson téged, mondd el neki, hogy anyukának most fözni/takariatani stb. kell, és nem tud veled játszani, ha kész lesz, majd akkor. Eleinte ugyan valószinüleg üvölteni fog, de ha KÖVEKEZETES MARADSZ, és kibirod egy hétig, akkor meg fogja szokni, hogy egyedül is el foglalhatja magát.

Ilyenkorra adj neki valami új, vagy érdekes játékot, és eleinte csak negyed órát hagyd igy, de nem vedd fel, CSAK beszélj hozzá.

Nekem 4 fenlött gyerekem van, tapasztalatból irok.

Ha akarod, irhatsz privátban is, szivesen segitek.

2009. nov. 23. 10:30
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azzal, hogy mondjuk kivesszük vagy egyáltalán nem is tesszük be a járókából/ba, nem fogjuk elkényeztetni a gyereket. a muszáj dolgokat is meg lehet oldani járóka nélkül. Én pl. mindig vittem magammal a gyerekeimet oda, ahol dolgom volt. Eleinte pihenőszékben, aztán amikor már tudtak mászni, járni, jöttek utánam. Szinte mindent együtt csináltunk: így főztem, mostam, vasaltam stb. Soha nem volt ebből gond. egyik se lett elkényeztetve sem. Felfedezték a maguk körül lévő világot, közben meg észrevétlenül rengeteg dolgot tanultak. A házimunkába is bevontam őket. Ha porszívóztam, először ős is nyomkodhatta a szívócsövet, ő is törölgethetett, segíthetett teregetni, a ruhákat betenni, kiszedni a mosógépbe/ből. Ezek közben a "munkák" közben ő jól szórakozik és rengeteget fejlődik a mozgása, manipulációja, finommotoros mozgása is (kis- és nagymozgások is).
2009. nov. 23. 10:30
 3/6 anonim ***** válasza:

10:30-as: nem araól van so, hogy egész nap a járókában legyen, de pl. fözékor elég balaesetveszélyes, ha egy csúszó-mászó gyerek van szabadon. Könnyen átesel rajta, leforrázhatod/leforrázhatja magát, stb.

Persze, hogy be kell vonni a napi életbe, de azért egy 11 hónapos baba nem lehet egész nap mindenben benne.

A gyereknek fontos az is, hogy megtanulja saját magát EGYEDÜL elfoglalni, mert késöbb erre még nagy szüksége lesz.

2009. nov. 23. 10:36
 4/6 anonim ***** válasza:
2. vagyok. 4 gyerekem van és én így csináltam. Sosem estem át egyiken se... Nem hinném, ha valaki odafigyel, akkor átesik a gyereken. Persze, nem kötelező így csinálni, máshogy is lehet, próbálkozni kell, kinek mi jön be.
2009. nov. 23. 11:02
 5/6 anonim ***** válasza:
Ja! És nem azt írtam, hogy állandóan velem voltak. Ők is eljátszottak a szobában a szőnyegen, de ha megunták, hiányoztam nekik, jöttek oda, ahol én voltam. Ez nem azt jelenti, hogy nem tudtak önállóan játszani..A nagyok most 17, 14 és 11 évesek. Nem bántam meg egy pillanatra se, hogy így csináltam, a picinél ugyanígy teszek.
2009. nov. 23. 11:05
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a részletekbe menő válaszokat. Tudom, nehéz aranyközéputat találni, nekem az lenne a célom, de elég nehéz. Most is sírdogál, mert nem veszem ide az ölembe, de úgy meg nem tudok tőle írni :) ugyanez van főzésnél, a lábamba csimpaszkodik, és lépni sem tudok tőle. Első válaszadónak köszönöm a felajánlást, élni fogok vele, összegyűjtöm a kérdéseimet. :)
2009. nov. 23. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!