Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Átvinnétek néhány napra a...

Átvinnétek néhány napra a nagyszülőkhöz ebben az esetben a babátokat?

Figyelt kérdés

Tegnap végképp kijött rajtam minden.Hányok a hasam megy, lázas vagyok.Viszont a kisfiam hörghurutos.Nagyon nem lenne jó, ha ezt is elkapná, hajlok rá hogy átviszem anyáékhoz amíg jobban leszek.Már csak azért is, mert járni alig bírok.Egy szenvedés volt a tegnapi nap is, hogy Ő játszana, meg próbálkozna menni én meg csak feküdnék.A szüleim a szomszédban laknak és tudom hogy jó helyen lenne náluk.Más kérdés hogy mit szólna a hiányomhoz:(.

1 éves nagyfiú

2011. jan. 6. 09:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Teljesen átérzem a helyzetedet, pár hete én is beteg voltam, egész nap aludtam volna, és maximális erőfeszítés volt ellátni a kislányomat, annyira gyenge voltam, csak néztem a kanapén fekve, ahogy játszik. Én örültem volna, ha valahova elvihetem, de nem volt hova.

Szerintem is vidd át, te is könnyebben meggyógyulsz, ha pihensz, és kisebb az esély, hogy elkapja a betegséget. Ha meg nagyon nem bírja nélküled a kisfiad, akkor legfeljebb hazahozod.

2011. jan. 6. 11:09
 12/19 A kérdező kommentje:

Jaj, Lányok nem azért írtam ki a kérdést hogy hajba kapjatok!

Köszönöm mindenki véleményét tapasztalatát, de sajnos mégis átviszem a gyerkőcöt, mert meghozták a fát, muszáj bepakolni.Egyébként el van a kisfiam anyáékkal, sőt, nagyon szereti őket.Inkább az éjszaka az, ami problémát jelent, mert amikor beteg (mint most is) nem hajlandó egyedül aludni csak velünk.Aztán ha meggyógyult újra elvan egyedül, szinte kiköveteli hogy a kiságyban aludhasson.

Na, de addig még meglátom mi lesz.

Köszönöm ismét!

2011. jan. 6. 11:23
 13/19 anonim ***** válasza:
31%
Ha megszokta már őket - és meg, mert gyakran vannak együtt - ha szeretik egymást, akkor én biztosan átvinném. Ha átviszed, és magadra koncentrálsz, kipihened magad, sokkal hamarabb átmegy rajtad az egész, mint akkor, ha nem Te vagy az első betegségedben. Én sem hinném, hogy lepasszolás lenne. Igaz, hogy nem a nagyszülőknek szüljük a gyerekeket, de azért annyira se legyünk ősanyák, hogy a szívből jövő segítséget nem vesszük igénybe. Ez egy modern kori eszme, hogy ha az anya egy percig is távol van a gyerekétől, akkor a gyerek lelkileg összeomlik, selejtes, idegbeteg felnőtt válik belőle. Ha a gyerek szeretetteljes, meleg, ismert közegben van, akkor a biztonság érzete ugyanúgy épp marad. Ha a nagyszülők megszokottak a gyerek életében, akkor semmilyen sérülés nem éri. Pihend ki magad, és gyógyulj meg minél hamarabb!!!
2011. jan. 6. 12:04
 14/19 anonim ***** válasza:
31%

Szerintem is vidd. Max. éjszakára visszaviszitek. A gyerkőcnek is jobb a változatosság, és hogy a mamával lehet (ha ilyen jó a kapcsolatuk) Leglábbis nálunk úgy van, hogy ha ketten vagyunk, sűrűn nyafog, ha a mamáknál van/vagyunk, akkor egy hangja nincs, játszik egyfolytában. Ha anyukád úgy áll hozzá, hogy örül neki, hogy nála van az unokája, akkor én nem is gondolkodnék.

Nálunk is ez lenne, csak sajnos/nem sajnos anya még dolgozik, így napközben nem tudom ráhagyni.

De. Képzeljétek! Mi szilveszterkor "passzoltuk" le az egy éves fiamat anyukámnak 31-e délutántól 1-je 15 óráig. Nagyon jól elvoltak, és még nem is hiányolt, az éjjelt végigaludta, ami itthon ritka. Ilyen borzasztó anyát meg apát, aki végre bulizott egy jót otthon, a szintén gyermeküket "lepasszoló" anyuka meg apuka barátaival....

Egyébként meg én sem tudtam volna, hogy mit csináljak, mikor beteg voltam a napokban, és alig bírtam felkelni, olyan álomkóros voltam a gyógyszerektől is. Még szerencse, hogy a párom itthon volt, mert nem dolgozott. De mi lett volna, ha dolgozni kellett volna mennie... nem is tudom. Ilyenkor nincs valami táppénz az apukának? na de ez már más téma...

2011. jan. 6. 12:27
 15/19 anonim ***** válasza:
Ja, és persze jobbulást neked, kúráld ki magad, amennyire tudod, nehogy visszaess később! Előző
2011. jan. 6. 12:28
 16/19 anonim ***** válasza:
67%
Hát igen, itt 2 tábor van. Az egyik magához kötné 18 éves koráig és ezzel bizonyítaná, hogy milyen jó anya, a másik tábor pedig nem lát semmi kivetnivalót ha az 1 ÉVES gyerek a mamájánál is van kis időt, a mamájánál ahol szeretik és ahol a gyerek jól érzi magát. Én a második táborhoz tartozom és azt gondolom, hogy ahhoz, hogy egészséges lelkületű gyerek legyen , néha mással is lehet az anyján kívül.Az első tábor nekem görcsös és erőltetett és semmiképp nem a gyerek érdekeit hanem a saját önzésüket helyezik előtérbe! Az én kislányom imád a mamáéknál lenni, ha ott van mindenki mindent félretesz és csak a gyerekkel foglalkoznak, játszanak amire nekem nem mindig van lehetőségem, mert ugye vannak otthoni teendők amit meg kell csinálnom, hogy jó anya vagyok e, azt elsősorban a gyerekem tudatja velem, aki boldog és kiegyensúlyozott gyerek!
2011. jan. 6. 13:30
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
A 13:30-asnál a pontom! A téma mindig is vitát fog szítani. De teljesen egyetértek az előttem szólóval. Gyermeknevelésben mindenki olyan okos, mindenki a sajátját vallja tökéletesnek. A szakirodalmak is ontják a tanácsokat, pedig minden gyerek más, minden helyzet, minden családi körülmény más. Akinek nincs bensőséges kapcsolata a szüleivel, párja szüleivel, annak egyszerűen elképzelhetetlen, hogy odaadja több napra a gyerekét. Akinek megvan ez a kapcsolat, az azt nem tudja elképzelni, hogy kisajátítsa a gyereket, féltékeny legyen a nagyszülőkre, ne engedje meg, hogy ott aludjon a pici egyedül. Én végtelenül boldognak érzem magam, hogy a nagyszülők - mindkét oldalról - és a gyermekeim közötti kapcsolat szinte anya-fia kapcsolat. És remélem, ha én is nagymama leszek, akkor a leendő menyem is örülni fog, hogy imádom a gyerekét!
2011. jan. 6. 13:45
 18/19 anonim ***** válasza:
Nem tartozik szorosan a témához, de egyik válaszolóval egyetértek, aki a két tábort írta. Aki úgy él, hogy hétvégén leadja a gyereket, ( és itt most nem kell felháborodni ezen a kifejezésen, mert nem ez a lényeg)pár hónaposan már ott is alszik esetleg, egy évesen meg már ott is tölti a hétvégét, az nem érti meg, hogy van, ahol hiába vannak fiatalabb nagyszülők, rá is érnek, mégsem ajánlkoznak, hogy vidd a gyereket, vigyáznak rá stb. Sokan vagyunk így. Ha érzed, hogy erre nincs igénye és kedve a nagyiknak, akkor nem is fogod forszírozni a kérdést! Legalábbis már olvastam itt is, van, aki tudja, hogy a nagyik úgy állítják be, ha egy órát is vigyáznak a gyerekre, mintha ők lennének a mártírok. Ilyen segítséget pedig senki sem fogad szívesen... pláne beteg gyereket nem... Ezt mikor fogja megérteni a másik tábor?!
2011. jan. 6. 15:26
 19/19 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, és a 13:45-ös válaszadóval értek egyet pár dologban.
2011. jan. 6. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!