Átvinnétek néhány napra a nagyszülőkhöz ebben az
esetben a babátokat?
Figyelt kérdés
Tegnap végképp kijött rajtam minden.Hányok a hasam megy, lázas vagyok.Viszont a kisfiam hörghurutos.Nagyon nem lenne jó, ha ezt is elkapná, hajlok rá hogy átviszem anyáékhoz amíg jobban leszek.Már csak azért is, mert járni alig bírok.Egy szenvedés volt a tegnapi nap is, hogy Ő játszana, meg próbálkozna menni én meg csak feküdnék.A szüleim a szomszédban laknak és tudom hogy jó helyen lenne náluk.Más kérdés hogy mit szólna a hiányomhoz:(.
Nem vinném. Voltam már így, sok folyadék, diéta, keksz, napi több Normaflore, a gyereket nem puszilgattam, a wc-t minden használat után Domestossal fertőtlenítettem, rengeteg kézmosás.
2011. jan. 6. 09:25
2/19 anonim válasza:
inkább anyut kérném meg, ő jöjjön át a gyerekhez és hozzám. Ha éppen beteg ő is, nem hinném, hogy jót tennék azzal, hogy még engem is napokig hiányolnia kell. Napi többszöri szellőztetés, illóolajos párologtatás (ez fertőtlenítő hatású), sok folyadék itatása... ha rajtad kijöttek a tünetek, akkor már sajnos bőven megfertőzhetted őt is a lappangási idő alatt...
2011. jan. 6. 09:26
3/19 anonim válasza:
Mi pont most Szilveszterkor estünk át ilyenen, szintén 1 éves nagyfiúval.
Nálam is a klasszikus "ülök a vécén-előttem a lavór" eset volt, és tényleg nagyon rossz volt a közérzetem is.
Én anyósomat rendeltem ide, kaja volt, csak a gyereket meg engem kellett pátyolgatnia, mert a szememet is alig bírtam nyitvatartani, úgy legyengültem.
Én nem örültem volna, ha elviszi a kicsit. Mondjuk szerencsére másnapra jobban lettem, és a fiúk nem kapták el.
2011. jan. 6. 09:32
4/19 anonim válasza:
Ugyanez volt nálunk is,nekem anyukám jött át, tökéletesen tudom,h most hogy érzed magad,még felkelni is kész rémálom.
2011. jan. 6. 09:39
5/19 anonim válasza:
Szerintem ha fél napra átviszed attól neki sem lesz semmi baja,meg te is tudsz pihenni.Nincsenek messze,ha nyűgös lenne csak átszaladnak vele.Ha simán ment minden vidd át holnap is.
2011. jan. 6. 10:00
6/19 anonim válasza:
Természetesen átvinném, sőt át is viszem, én is beteg vagyok és most viszi a férjem a gyereket az anyóshoz. Hihetetlen , hogy azt írják, hogy ne vidd az 1 éves gyereket a szomszédba a mamájához, inkább moss sűrűn kezet! Beteg vagy és érthető ha pihenni akarsz és nem kockáztatod , hogy a gyerek elkapja tőled! Egészségügyis vagyok, tudom, hogy ilyen esetekben a sűrű kézmosás nem elég, miért kellene kitenni a gyereket annak , hogy elkapjon egy betegséget, akkor vagy csak jó anya???? Nem értem az embereket!
2011. jan. 6. 10:07
7/19 anonim válasza:
Kedves egészségügyis! Ugye azt is tudod, hogy a betegségek már a lappangási idő alatt is fertőznek? A kérdező gyermeke meg épp beteg.. neki igenis szüksége van az anyukája közelségére, a megszokott környezetre. Ha a mama átmegy, ő vigyáz rá, a kérdező is tud pihenni, a gyerek meg nem szakad el tőle. Én is voltam már beteg, mikor kicsik voltak a gyerekeim, sosem passzoltam le őket, inkább hozzánk hívtam segítséget... Érdeke módon soha, egyik gyerekem se kapott el tőlem semmit...
2011. jan. 6. 10:18
8/19 anonim válasza:
10 házra lakik anyu, de még egyik gyereket sem passzoltam le neki, csak azért, mert éppen egyszerre vagyunk betegek. Pedig a három gyereknél már volt erre példa nem is egyszer. 2-3 nap alatt mindenki meggyógyult.
2011. jan. 6. 10:26
9/19 anonim válasza:
Kedves előzőek! Az, hogy átmegy az 1 éves gyerek a mamához nem gondolom, hogy lepasszolás lenne! Nem 2 hetes gyerekről van szó! Lappangási időben is fertőz de ugye lappangási időben nem tudjuk, hogy betegek vagyunk és ha nem kapta el a lappangási idő alatt akkor még elkaphatja akkor amikor már erősek a tünetek!
A közelség fontos, de vannak határok! Én nem lepasszolom hanem átviszem a mamájához mert az is fontos, a nagyszülők örülnek neki én meg pihenek itthon, talán mindenki túléli ezt a "lelki traumát"!
2011. jan. 6. 10:46
10/19 anonim válasza:
Atyaég! Már mégis mi baja lenne attól, hogy pár napig a nagymama vigyáz a gyerekre. Sokkal fontosabb, hogy a gyerek ne kapja el, hiszen ők sokkal hamarabb kiszáradnak. És ha még véletlenül nrm kapta el eddig, akkor minimális esély is van rá, hogy nem is fogja, én átvinném. Lepasszolás?!? De az a nagymamája!!Aki szereti, és tud vele játszani, vigyázni rá. Milyen világ az, ahol nem lehet átvinni a nagyihoz, mert akkor már rossz anya vagy? Pihend ki magad, gyógyuljatok meg külöm-külön, ne halgass az ilyen mártírokra, az egészségeteket tartsd szem előtt!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!