Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljunk a szomszéddal?...

Mit csináljunk a szomszéddal? Üvöltözik a gyerekeivel.

Figyelt kérdés

A férjem rendszeresen arra ébred, hogy a szomszéd ordít a gyerekeivel. A ma reggeli volt a legdurvább: "Te kis rohadt szemét bunkó szemétláda! Az I**** ****ért nem tudsz szót fogadni..." (a mondat első fele talán nem ebben a sorrendben, de a második, szóról szóra!)

Persze a gyerek is üvöltve sír, borzasztó hallani.

Legtöbbször nem értjük mit mond, csak az ordítást/üvöltözést halljuk, de ma ki lehetett venni tisztán.

Én rendszeresen arra ébredtem egy időben, hogy a kisfiú reggel 7 körül ordít az anyjának kb 5-10 percen keresztül egyfolytában: "Anya!!!....anya!!!..." És semmi. Aztán bejött az anyja és mi volt? Üvöltés. És persze ordításra ordítás a reakció mindkét fél részéről..

Két gyerek van, 3 és fél, és másfél évesek.

Mit tennétek?

Szóljak a védőnőnek/családvédelmiseknek?

Menjek le beszélni vele? Férjével? Másik szomszéddal?

Van egyáltalán közöm az egészhez? (úgy értem, elküldhet azzal, hogy semmi közöm hozzá, hogy hogy beszél a gyerekeivel?)

Volt valaki hasonló helyzetben?

2011. jan. 4. 15:04
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

"Kérem azt a kedves lakótársat, aki reggelente hangos, nem túl kedves szavakkal tűzdelt kiabálással ébreszti a gyerekét/gyerekeit és a nap folyamán sem vesz le sem a hangerőből, sem a stílusból, legyen olyan kedves és egy kicsit fogja vissza-legalább a hangerőt. Köszönettel: egy lakó"

Tedd ki a faliújságra

2011. jan. 4. 15:52
 22/31 A kérdező kommentje:
:) Negyedik lehetőség!
2011. jan. 4. 15:55
 23/31 anonim ***** válasza:
65%
neked van gyereked? mert általában azok mindig baromi okosak :) szülés előtt én is mindent jobban tudtam mindenkinél :) hagyd békén őket, vagy ha segíteni akarsz, akkor ajánld fel, hogy vigyázol egy délután a gyerekekre, hogy ők el tudjanak menni kikapcsolódni. ugyanis ez az ami hiányzik nekik....
2011. jan. 4. 15:56
 24/31 anonim ***** válasza:
Ez a legegyszerűbb szerintem. Lehet hogy szegény nincs is tudatában annak, hogy mit és hogy mond.
2011. jan. 4. 15:56
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
abba belegondoltál, hogy lehet, hogy annyira kivannak már merülve idegileg, hogy azért ilyenek, és pont még egy kukacoskodó szomszéd hiányzik nekik? én tudom milyen az amikor másfél éve nem aludtál, és a gyerek olyan típusú, hogy nappal sem hagy egy perc nyugtot és akaratos és hisztis. hidd el, el tud szakadni a cérna... de ezt csak akkor fogod megérteni, ha te is ilyen helyzetben leszel... amit amúgy senkinek sem kívánok, mert iszonyat nehéz..
2011. jan. 4. 16:05
 26/31 anonim ***** válasza:
15:32 vagyok! Én a védőnőnek és a családsegítő szolgálatnak is szóltam!Pici gyerekek voltak!1 és 2évesek!Kértem anonim bejelentés szeretnék tenni!Mikor kimentek akkor is éppen üvöltözött a drága anyuka!Látták hogy a kicsik sírnak és félnek!További vizsgálatot rendeltek el és kiderült a gyerekeken bántalmazás nyomait találták!Én ma már a bántalmazásba bele tartozik a lelki terror is!Ha kiabálsz a gyerekeddel stb!Nem siklanék el felette!
2011. jan. 4. 16:08
 27/31 anonim ***** válasza:
*És
2011. jan. 4. 16:12
 28/31 A kérdező kommentje:

Van gyerekem, két éves múlt, szóval tudom miről beszélsz. Abba is belegondoltam, hogy ki vannak merülve, sőt abba is, hogy esetleg a férjével van gond, mert TUDOM milyen, ha a gyerek nem alszik, hogy még két évesen is felébred egyszer-kétszer éjszaka. Most jutottunk el odáig, hogy 26 hónaposan kezdi átaludni az éjszakákat, és kezd megtanulni egyedül aludni. Még mindig nem eszik egyedül semmit(!), és iszonyat válogatós. Hála az égnek a hisztit és az akaratosságot tudom kezelni üvöltözés nélkül is. (persze a többi problémánkat is, mielőtt ebbe is belekötnél. )

A kukacoskodásról pedig annyit, hogy mindenki magából indul ki, láthatod a hozzászólásodból. Gondolhatod, ha rosszat akarnék nekik, nem filóznék itt rajta, nem kérném a véleményeteket, hanem egyből mennék a gyámügyre!

2011. jan. 4. 16:20
 29/31 A kérdező kommentje:
15:32-es, köszönöm szépen!
2011. jan. 4. 16:23
 30/31 anonim ***** válasza:
na ha a jószándék vezérel, akkor segíts neki! és ne egyből azt feltételezd, hogy egy szemét állat (mert a kérdésedből bizony ez süt) hanem gondold végig, hogy lehet, hogy neki még nehezebb a gyerekével, mint neked. örülj neki, hogy te tudod kezelni kiabálás nélkül is a hisztit. én megértem azt is, akinél bizony elszakad a cérna. lehet az ő gyereke sokkal elevenebb és akaratosabb, mint a tiéd, és sokkal többet fent van éjjel is, ergo a szüleit sokkal jobban kikészíti.
2011. jan. 4. 18:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!