Mit csináljunk a szomszéddal? Üvöltözik a gyerekeivel.
A férjem rendszeresen arra ébred, hogy a szomszéd ordít a gyerekeivel. A ma reggeli volt a legdurvább: "Te kis rohadt szemét bunkó szemétláda! Az I**** ****ért nem tudsz szót fogadni..." (a mondat első fele talán nem ebben a sorrendben, de a második, szóról szóra!)
Persze a gyerek is üvöltve sír, borzasztó hallani.
Legtöbbször nem értjük mit mond, csak az ordítást/üvöltözést halljuk, de ma ki lehetett venni tisztán.
Én rendszeresen arra ébredtem egy időben, hogy a kisfiú reggel 7 körül ordít az anyjának kb 5-10 percen keresztül egyfolytában: "Anya!!!....anya!!!..." És semmi. Aztán bejött az anyja és mi volt? Üvöltés. És persze ordításra ordítás a reakció mindkét fél részéről..
Két gyerek van, 3 és fél, és másfél évesek.
Mit tennétek?
Szóljak a védőnőnek/családvédelmiseknek?
Menjek le beszélni vele? Férjével? Másik szomszéddal?
Van egyáltalán közöm az egészhez? (úgy értem, elküldhet azzal, hogy semmi közöm hozzá, hogy hogy beszél a gyerekeivel?)
Volt valaki hasonló helyzetben?
Kiabálásért feljelenteni??? Te sosem kiabáltál még ingerültségedben? Te tudod, hogy amíg nem kiabál, addig hogy beszél, mit csinál a gyerekkel? Azt hallod, hogy a gyerek ordít. Lehet, hogy az anyja azalatt kb 100szor kérte szépen, nyugodtan, hogy tegye amit kell. Nem tudhatod, hogy mi van a háttérben...
Állj! nem akartam feljelenteni, egyszer sem írtam ilyesmit, mondom, hogy ez meg sem fordult a fejemben. Azt viszont írtam, hogy az anyát is halljuk, hogy ordít a gyerekével, ráadásul azt is halljuk, hogy mit mond! ld a mai! Abban viszont igazad van, hogy nem tudhatom, hogy mi van a háttérben, ezért gondoltam, hogy először én beszélek vele.
És mégegy: sosem kiabáltam a kisfiammal ilyen ordenáré módon. Nemhogy vele, de senkivel sem. és bízom abban, hogy a normális szülők nem így beszélnek a gyerekeikkel!
Ne haragudj kedves kérdező, de ezek szerint hallgatózni szoktál, ha tisztán érted mit mond a nő, vagy tényleg rossz helyen laksz, ahol papírvékonyak a falak..
Én a helyedben elzárkóznék tőlük, ahogy csak tudok, neked egyszerűen nincs jogod beleszólni más gyereknevelési módszereibe...
:)) Nem szoktam hallgatózni, mint írtam, alattunk laknak. Vagy el tudod képzelni, hogy fekszem a földön fülemen egy pohárral, a napi kis akciójukra várva? :S
Század eleji házban lakunk, a falak vastagok ugyan, de a kéményeken át nagyon sok mindent hallunk. A konyhájuk a mi hálószobánk alatt van, és mivel erre ébredünk, csend van, tisztán lehet hallani mindent.
A kiabálás, a trágár szavakkal történő szidalmazás és a fizikai erőszak között elég nagy fokozatbeli különbség van, ne keverjük őket össze.
Morálisan elitélendő, amit a szomszédaid csinálnak, de a hatóságok szemében nem bűncselekmény.
Az is igaz sajnos, hogy nincs hozzá közöd, viszont ettől még nem kell szótlanul elmenned mellette. A társadalmi közöny miatt sok kisgyerek és nő hal meg családon belüli erőszak folytán.
(Bocsi az offért: elég vicces, ha egy anyuka a saját gyereke anyját szidja :) Én biztos kiröhögtem volna :))
Inkább kiabáljon a gyerekkel mint hogy verje...
Én is rákiabálok ha az ablakba akar mászni az asztalról.
Beszélj vele vagy menjek át a gyerekeddel egy egy kicsit játszani hozzájuk.
Igen, én is tudom, hogy nincs hozzá közöm, nem tud senki semmit tenni, amíg nincs erőszak, illetve a családvédelmet nem tudom, ők lehet..
Két lehetőségre szűkítettem: 1. felhívom a védőnőt, és általánosságban megkérdezem, mit tud tenni a cs. védelem.
2. felhívom egy kávéra, és elmondom neki, hogy mit hallunk. A saját lakásomból nem fog elküldeni.
Illetve három, beszélek az albérlőivel esetleg, őket csak egy ajtó választja el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!