Mit csináljunk a szomszéddal? Üvöltözik a gyerekeivel.
A férjem rendszeresen arra ébred, hogy a szomszéd ordít a gyerekeivel. A ma reggeli volt a legdurvább: "Te kis rohadt szemét bunkó szemétláda! Az I**** ****ért nem tudsz szót fogadni..." (a mondat első fele talán nem ebben a sorrendben, de a második, szóról szóra!)
Persze a gyerek is üvöltve sír, borzasztó hallani.
Legtöbbször nem értjük mit mond, csak az ordítást/üvöltözést halljuk, de ma ki lehetett venni tisztán.
Én rendszeresen arra ébredtem egy időben, hogy a kisfiú reggel 7 körül ordít az anyjának kb 5-10 percen keresztül egyfolytában: "Anya!!!....anya!!!..." És semmi. Aztán bejött az anyja és mi volt? Üvöltés. És persze ordításra ordítás a reakció mindkét fél részéről..
Két gyerek van, 3 és fél, és másfél évesek.
Mit tennétek?
Szóljak a védőnőnek/családvédelmiseknek?
Menjek le beszélni vele? Férjével? Másik szomszéddal?
Van egyáltalán közöm az egészhez? (úgy értem, elküldhet azzal, hogy semmi közöm hozzá, hogy hogy beszél a gyerekeivel?)
Volt valaki hasonló helyzetben?
Családvédelmi v. védőnő. Nem folynék bele ha ilyen szókincse van biztos nem lehet fehér abrosz mellett egy kávét kavargatva megbeszélni.
Megpróbálni meg lehet mert ha kihivod rá a gyámügyet mint szomszéd utálni fog lehet szemétkedik is majd.
Inkább hivd át egy kávéra.
Helyedben szólnék a védőnőnek vagy egy gyámügyisnek, de megkérném hogy maradjon titokban a kilétem, mert ha esetleg komolyabbra fordul a dolog, és elveszik tőlük a gyerekeket, nehogy rajtatok csattanjon az ostor!
Én a helyedben nem folynék bele személyesen!
bocsi, tudom, hogy jót akarsz a gyerekeknek, de semmi közös hozzá.
A magánlakásában mindenki azt csinál, amit akar.
Ráadásul csak verbális erőszak történik, ami durva ugyan, de szerinted a hatóság mit tehet?Nem fognak kiszállni, mert valakit felnyomtak, mert üvöltözik a gyerekével.
Egy eset - azért remélem ilyen nem sűrűn van - volt egy súlyosan mozgáskorlátozott lány a házunkban, két alkoholista szülő, akik majdnem minden nap megverték, és ezt mindenki hallotta a házban.
Szeinted tett valamit a védőnő vagy a gyámügy?!
Semmit.
Pedig én akasztani tudnám az ilyen embereket....
2.vagyok.
Ha többet nem is annyit elérsz vele hogyha szólsz, hogy a védőnő fokozottan fog rájuk figyelni, és esetleg ha verik is a gyerekeket tud lépni...
Kiabálásért feljelenteni??? Te sosem kiabáltál még ingerültségedben? Te tudod, hogy amíg nem kiabál, addig hogy beszél, mit csinál a gyerekkel? Azt hallod, hogy a gyerek ordít. Lehet, hogy az anyja azalatt kb 100szor kérte szépen, nyugodtan, hogy tegye amit kell. Nem tudhatod, hogy mi van a háttérben...
Én egyszer láttam egy anyukát az utcán, mosolyogva tyütyüzve beszélt a kisgyerekhez, aki előtte szétszedte a játszóteret-gondoltam milyen jó anyuka, csupa báj, türelem. Aha, aztán amikor közelebb érte és értettem is a szavakat...Hát...A qva anyádtól kezdve minden volt. Mosolyogva, édibédi hansúllyal, halkan. Na őt elítélem. A kiabálót nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!