Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Laza izomzatú babád mikor...

Laza izomzatú babád mikor kezdett el forogni hátról hasra?

Figyelt kérdés
2011. jan. 3. 21:47
 1/8 anonim ***** válasza:
fél évesen kezdett forogni oda-vissza.nyolc hónaposan közlekedett gurulva,kilenc hónaposan kezdett kúszni,11 hónaposan ült fel,állt négykézlábra és kezdett mászni(utolsó három egy napon történt),tíz hónaposan állt fel kapaszkodva,15 hónaposan kapaszkodás nélkül és indult el egyedül.Gyógytornára is jártunk,de kb. nyolc alkalommal voltunk,mert nem volt hely.
2011. jan. 3. 21:50
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekünk a gézengúzba azt mondták hypotón, az ortopédián meg hogy üdvözlik a gézengúzt és üzenik hogy nincs baja. Szóval nem tudom hogy sorstárs vagyok e, mindenesetre most 6 hónapos és úgy ahogy forog, mindkét irányba, sokszor erőlködik, beakad a keze, ezenkívül feltolja a popsiját és hátrafelé tolja magát, kb 50 cm-t,de nem igazán mert ő ezt akarná. Aztán hogy a gyógytornától ilyen ügyes vagy magától is ennyit fejlődött volna, azt nem tudjuk meg.
2011. jan. 3. 22:05
 3/8 anonim ***** válasza:
Bocsánat, egy kérdés: hogy jöttél rá, hogy laza izomzatú? Az miből látszik?
2011. jan. 3. 22:18
 4/8 anonim ***** válasza:

nekem egy barátnőmnek hipoton a kislánya, és onnan lehetett tudni, hogy az, hogy olyan mint egy "rongybaba". bocsánat a kifejezésért, de olyan kis puha, ha benyulok a hona alá és felemelem, a kis vállai megemelkednek és szó szerint, mintha kicsúszana a kezemből.

ő is nagyon későn csinált mindent, pedig 1.5éves koráig, akkor kezdett el járni, hordták dévényeshez.

Szóval pontosan nem tudom mikor mit csinált, de a 1.5év a járás, arra emlékszek.

2011. jan. 3. 22:54
 5/8 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok- természetesen nem én- vagy mi állítottuk fel a diagnózist a kislányról - :-) doki-gyógytornász mondta.

De olyan a mai napig mint egy rongybaba. Pl a csúszdán ha lecsúszik, szinte felveszi a csuszda íveit. A spárga is nagyon megy neki.

:-) Irtó helyes kiscsajszi- már 4éves.

2011. jan. 3. 22:56
 6/8 A kérdező kommentje:
Nekem a háziorvos mondta,hogy egy kicsit hipotóniásnak látja,de ehhez képest már elkezdett forogni,pedig csak 4,5 hós.Eddig kicsit aggódtam,de most már szerintem nem fogok.Pár nap alatt nagyon sokat erősödött.
2011. jan. 4. 08:21
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia,a gézengúzos kommentes vagyok megint. Mostanában állítólag "divat" hypotóniásnak mondani a babákat. Én sem tudtam kinek higgyek, legbelül tudom hogy renden van a babánk, de azért csinálom a gyógytornát lelkesen mert azt is olvastam hogy a hypotóniások is csinálhatnak minden nagy mozgást, csak néha alternatív módon teszik pl. ezért vannak akik féloldalasan kúsznak stb.. És a helyes időbeni és módú mozgás, a négy végtagos koordináció kell az agyfejlődéséhez. Az már lehet hogy csak agymosás, mostanában hallani, hogy több a diszgráfiás és hasonló közöttük.
2011. jan. 4. 21:46
 8/8 anonim ***** válasza:
Milyen mozdulatsorokat kell végezni a fejlesztéshez? Hogyan tornáztatjátok?
2011. jan. 5. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!