Miért kell szégyenkezni és magyarázkodni, ha a szülőkkel alszik a baba?
A szülői ágy,ha lehet,akkor legyen csak a szülőké. Az nálunk egy nagyon intim terület. Sajnos vannak esetek,amikor a gyerek,még 5,6,sőt 8-9 évesen is anyuci vagy apuci mellett akar aludni(és ott is alszik) Na,az már nem egészséges!
Kell a gyereknek is és a szülőknek is egyfajta szabadság!
Nyílván vannak gyerekek(babákra gondolok itt),akik valamiért az anyukák mellett szeretnek aludni,ott érzik magukat biztonságban. Ezt semmivel nem lehet helyettesíteni. Én nem örültem annak,hogy a mienk inkább velünk aludt 1 ágyban,(pedig 1 szobában voltunk),de a nyugalmát így tudtuk kiváltani a gyereknek. Ma 1,5 éves,és bár 1 szobában alszunk még mindig,de már külön alszik el,igaz,mellette vagyok és fogom a kezét. Néha így még az éjszakákat is átaludja,de ha éjszaka felébred,akkor mellénk kerül. -így az intimitást elvesztette a szülői ágyunk. ez van.
Szerintem csak 3 éves kortól szégyen,ha egy gyerek a szülőkkel alszik.Mert a 3 évesnek már nem ott van a helye.
Szerintem ez minden család magánügye,mindenki maga érzi,hogy mennyire hajlandó alárendelni magát a szülői szerepkörnek .
Emiatt szégyenkezni végképp nem hiszem,hogy kellene bárkinek is,mindenki tegye úgy ahogy ő jónak érzi,megvan mint sok minden másnak az együtt alvásnak is a pozitív oldala és lehetnek hátulütői is,példáúl a szülői intimitás ...
Nálunk az első gyermekünk sokáig aludt velünk,még 4 éves korában is ,most 4 és fél éves és még előfordul,ehez az is hozzájárult,hogy van egy betegsége ami miatt nem lehetett egyedülhagyni a saját szobájában,mivel hónapokig fel sem szabadott kelnie.Sok-sok türelemmel és kitartással lehetett csak később a saját szobájába átszoktatni.
A nagyobb gyerköc 2 évesen magátol átszokott a saját ágyába a kicsi velünk alszik de csak ha hajnalban felkel és átmászik hozzánk.
Ha kérdezik mindig ezt mondom nem szégyenkezem miatta.
Ha megérik rá akkor átmegy a saját ágyába aludni ő is.
szerintem is magánügy, nem kell magyarázkodni.
az én lányom azért nem alszik velünk, mert a szülői ágy a szülőké, összebújás, smaci, szex.... :) ez egy baba/gyerkőc mellett szerintem nem lehetséges.
a baba a gyerekágyban alszik. amíg picuri volt, nekem friss gátsebem volt, gyakran szopizott, az ágy mellett volt a bölcső, abban aludt. most már külön szobája van.
de abszolút nem érzem úgy, hogy bárkienk magyarázkodnia kellene. én nem nézek ferde szemmel a barátnőmre, mert ők együtt alszanak a fiukkal.
aki amúgy együtt alszik minden éjjel, végig a kisgyerekével, az mikor és hol él házas életet?
Nem kell szégyenkezni! Ha nektek így nem okoz kellemetlenséget, akkor aludjon veletek a baba! Persze törekedni kell arra, hogy maradjon a saját ágyában, de ha éjjel felriad és csak mellettetek nyugszik meg, akkor legyen! Majd később teljesen át lehet szoktatni a saját szobájába.
Én nagyon nem helyeslem, amikor a pár napos újszülöttet külön szobába rakják. Annak a babának édesanyja közelében a helye, hiszen 9 hónapig együtt voltak, éppen elég trauma megszületni, miért kéne azonnal elválasztani...
Köszi a válaszokat!!
A fiam 9 hónapos, 50-50%-ban alszik a saját illetve a mi ágyunkban. Nem éreztem én sem soha, hogy szégyenkeznem kellene emiatt, örülök, hogy mások sem. :))
Aki kérdezte a szexet: mi sokszor a fürdőben vagy a konyhában oldjuk meg, de csak egy hálószobánk van, így nem is tudnánk máshová tenni a kiságyat. Egy 9-10 hónapos gyerek előtt én már nem szívesen szexelnék ha alszik sem, mi van ha felébred. Amíg 1-2-3 hónapos volt, egyszer-egyszer előfordult azért. :)
én kérdeztem a sexet :)
köszi az őszinte választ!
mi meg pl. a konyhánkban nem tudnánk, mert nappali-konyha egybe van nyitva, és ott a gyerekágy, plusz a konyhaablakon belát a szomszéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!