Kislányom 4,5 hónapos. Napközben 3-szor alszik fél, max.3/4 órát. Nem kevés ennyi alvás napközben?
Éjszaka egyébként alszik, kb. este 7-től reggel 7-ig 2 ébredéssel!
Ráadásul sajnos napközben csak kézben ringatva alszik el, illetve ritkán cicizés közben!
Nincs valami javaslatotok, hogyan lehetne megtanítani őt egyedül elaludni? Mert ringatni már egyre nehezebb :(
És arra is gondoltam, hogyha egyedül el tudna aludni, akkor napközben is hátha nyugodtabban és többet tudna aludni, hiszen ha felriad valami miatt, akkor egyedül vissza is tudna aludni!
"Amikor az első este fürdés után a kiságyába tettük Spencert, végigcsináltuk a napközbeni szertartást. Ment minden, mint a karikacsapás... legalábbis azt hittük. Fáradtnak tűnt, de amikor le akartuk fektetni,fölpattant a szeme, és nyafogni kezdett. A rácsokba kapaszkodva
fölhúzta magát, mi pedig visszafektettük, és leültünk az ágya mellett. Megint sírt, és fölállt. Megint visszafektettük.
A harmincegyedik visszafektetés után végre úgy maradt,és elaludt.
Azon az első éjszakán pontosan hajnali egykor fölsírt.
Már állt, amikor bementem hozzá. Gyengéden lefektettem.
Nem szóltam hozzá egy szót sem, nem néztem a szemébe,
nehogy teljesen fölébredjen. Néhány perc múlva hüppögve
fölállt újra. És ez így ment egy ideig. Sírva fölállt; én visszafektettem.
Miután negyvenháromszor előadta ezt a kis balettot,
kimerülten álomba merült. Négykor megint fölsírt.
Olyan pontosan betartotta az éjszakai menetrendjét, hogy órát lehetett volna igazítani hozzá. És én megint csak
visszafektettem. A kis keljfeljancsi ezúttal csak huszonegyszer pattant föl."
Nem idézném tovább a Suttogó 1. nevelési példáját, a fenti esetben a védőnő írónő pár éjszakára ott maradt a szülőkkel, a szülők nem mehettek éjszaka be a gyerekükhöz, és az írónő helyretette, amit ők félreneveltek... nekem ez durva. És sok ilyen van.
Valóban szörnyű, hogy pár nap alatt elérte, hogy a kis 13 kg-os Spencer ne irtózzon a kiságyától, ne csak kézben, ringatva tudjon elaludni, és éjjel ébredés nélkül átaludjon 12 órát...
Nem állítom, hogy minden módszerével egyetértek, és minden babánál beválnak, de nekem/nekünk sokat segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!