Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hagyhatom már ülni a babám?

Hagyhatom már ülni a babám?

Figyelt kérdés

már az ölemben ügyesen ül, nem is kéne már hónaljnál tartani, szabad így már ülnie?

6 hós

mikor fog pl. a járókájában ülni tudni, úgy, hogy leteszem ülve, nem úgy, hogy magától felül.

2010. dec. 30. 15:04
 1/6 anonim ***** válasza:
5%
Kislányom 8-án lesz 6hós, egyedül ül már 2hetes, úgy is játszik (én rakom le ülve vagy felültetem). Tegnap voltunk a doktornénijénél és megmutattam neki és mondta h semmi gond, ha magától csinálja akkor had üljön, nincs gond vele, csak erőltetni, kitámasztani nem szabad ha elfárad úgyis eldől....
2010. dec. 30. 15:08
 2/6 anonim ***** válasza:
95%
Addig NEM szabad a gyereket ültetni, amig EGYEDÜL, SEGITSÉG NÉLKÜL fel nem ül. Már elötte is meg lehet csinálni, hogy leülteted és úgy marad, de ezzel túlterheled a gerincét és a hátizomzatát, és késöbb rengeteg baja lesz emiatt.
2010. dec. 30. 15:09
 3/6 anonim ***** válasza:
nem szabad, előző mindent leírt.
2010. dec. 30. 15:27
 4/6 A kérdező kommentje:

Aha, köszi, értem. Nem tudtam.

Szóval az ölemben sem ülhet úgy, ha fogom a kis karját, vagy támasztom gyengén a hónaljánál (nem tartom)??

Oké, akkor csak akkor fogom hagyni, ha majd felült, igaz?

köszi

2010. dec. 30. 15:35
 5/6 anonim ***** válasza:

Az öledben ültetheted 5-10 percre, de csak úgy hogy a hasaddal támasztod. Olyat nem szabad, amit valaki leírt, hogy lerakta a gyereket és úgy hagyta, és ha elfárad, majd eldől...

...ez azért nem így működik! Amikor ő erős lesz rá, akkor majd felül és annyit fog ülni, amennyi neki tetszik, de nem szabad erőltetni, mert komoly gerincferdülést is okozhatsz neki, ami persze nem rögtön jön elő, hanem majd ovis korban.

2010. dec. 30. 15:50
 6/6 anonim ***** válasza:
94%

első válaszoló: szerintem a dokid félreértett, ő maga mondta, hogy ha magától csinálja de a te babád ahogy leírod nem magától ül fel, tehát ettől lehet baja :(

nem ültesd a babád, majd ha felül annyit ül amennyit akar. tedd inkább pocira sokat, hogy hamar megtanuljon kúszni-mászni, felülni :)

2010. dec. 30. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!