Anyucik! Kb. mennyi idősen lehet az orrfújásra tanítgatni a csöppségeket?
Nálunk kész katasztrófa az orrszívózás,most meg pláne/meg van fázva/
Én már alíg várom,hogy zsepibe fújja a nózit:)
5 éves korig szívni kell ha náthás, mert a lerakódottad még nem tudják fújni, és könnyen arcüreggyulladásuk lesz. De ha csak ilyen kinnti hidegtől folyik az orra az kicsit más, másfél éves kortól ha tetszik neki már tudja fújogatni. De szívni porszívóval azért szívd mindenképp.
Égy példa, a 3 évesem már teljes erőbedobással tudja a fújni, de ha utána porszívózom, akkor még sok tömény jön :( Sajnos egy darabig még küzdeni kell a porszívóval.
4 éves kisfiam tök jól ki tudja fújni az orrát, de a dokink szerint az a váladék csak az, ami elöl van, így "hátul" ugyanúgy ott marad és attól még betegebb lesz!
Amúgy tud valamit ez az orrszívó, mert nemrég náthás voltam és persze hiába fújtam az orrom, egyfolytában folyt, ki is sebesedett :(
Kipróbáltam az orrszívót és utána egy ideig nem kellett fújnom, annyira jó volt egy kis szünet! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!