Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyucik! Kb. mennyi idősen...

Anyucik! Kb. mennyi idősen lehet az orrfújásra tanítgatni a csöppségeket?

Figyelt kérdés

Nálunk kész katasztrófa az orrszívózás,most meg pláne/meg van fázva/

Én már alíg várom,hogy zsepibe fújja a nózit:)

2010. dec. 29. 17:23
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
1,5 évesen már fújta a kisfiam. Nagyon tetszett neki, ő kérte a zsepit. Mondtam neki, hogy csinálja úgy mint a süni. Nagyon édes. Most 22 hónapos szépen fújja. DE ha beteg lenne, akkor szívnám neki, mert még nem olyan erővel fújja. Nálunk segít ha porszívózom az orrát, fogja ő is.
2010. dec. 29. 17:32
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

5 éves korig szívni kell ha náthás, mert a lerakódottad még nem tudják fújni, és könnyen arcüreggyulladásuk lesz. De ha csak ilyen kinnti hidegtől folyik az orra az kicsit más, másfél éves kortól ha tetszik neki már tudja fújogatni. De szívni porszívóval azért szívd mindenképp.

Égy példa, a 3 évesem már teljes erőbedobással tudja a fújni, de ha utána porszívózom, akkor még sok tömény jön :( Sajnos egy darabig még küzdeni kell a porszívóval.

2010. dec. 29. 17:47
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
1 évesen mi már tanítgattuk, de még csak néha-néha sikerül neki.
2010. dec. 29. 20:44
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia!1 évesen már fújta. De azt mondta a dokinő hogy hiába fújja ki mert 4 éves koráig csak az elejéből jön ki.Így muszáj szívni! Néha ordít néha meg ő akarja h szívjuk ki:)érdekes. 16 hós
2010. dec. 29. 21:26
 5/6 anonim ***** válasza:

4 éves kisfiam tök jól ki tudja fújni az orrát, de a dokink szerint az a váladék csak az, ami elöl van, így "hátul" ugyanúgy ott marad és attól még betegebb lesz!

Amúgy tud valamit ez az orrszívó, mert nemrég náthás voltam és persze hiába fújtam az orrom, egyfolytában folyt, ki is sebesedett :(

Kipróbáltam az orrszívót és utána egy ideig nem kellett fújnom, annyira jó volt egy kis szünet! :)

2010. dec. 30. 09:05
 6/6 anonim válasza:
A kisfiam 3 évesen tanulta meg, a kislányom már 16 hónaposan egyik pillanatról a másikra hibátlanul fújta, és egyáltalán nem kellett azután porszívózni. Előtte az egész család náthás volt, volt honnan ellesnie. Komolyan mondom, iszonyú erővel tudja fújni, nem tudtam utána semmit kiporszívózni. Szóval minden gyerek más.
2011. jan. 19. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!