Kell tanítgatni a babákat vagy jobb ha csak játszanak és egyedül tapasztalnak és fedeznek fel dolgokat? Mi a véleményetek erről?
Minden baba maga fedezi fel a világot maga körül, ezt nem teheted meg helyette :)
Én azt írtam, hogy nagyon sokat kell foglalkozni velük! Játszani, tanítani, verset mondani, énekelni stb., stb.
Is-is.Sztem tudnia kell egyedül is lenni és felfedezni magától a világot,és foglalkozni is vele.Nem értek azzal egyet,amikor a gyerekkel folyton foglalkoznak és egész nap együtt játszanak.Rövidebb idő,de az intenzív foglalkozás legyen.Visszanéztem neked a naplónkban,és én azt látom,hogy a lányod ügyes.A lényeg,hogy a kíváncsisága ki legyen elégítve.Az én kislányom 11-12 hónaposan ezeket csinálta:kapaszkodás nélkül,gugolásból feláll;nem-re rázta a fejét(1 évesen már az igenre is);tapsolt(ha kértük);kézenfogva tipeget;puszit oszt(ha kértjük)1 évesen :Megtanítottam szívószállal inni;vetkőzéskor emelgeti a lábát;dugja a kezét(de,nem mutatja a lábát,ha kérded);pocakját mutatja,ha kéred.
Hangokat nem utánoz,viszont babanyelven be nem áll a szája.Mutat a kutyára,de cak a miénkre(könyvben nem).Ő is kukucsozik,táncol,ha szól a zene.
Minden gyerek,máshogy fejlődik,ne aggódj.
Én annyit tanítok neki kb. mint Te.
Mire gondolsz még?
Mire lehet még tanítani a mondókákon, a pápá-n, meg ilyesmiken kívül?
Az érettségi tételek még nem aktuálisak... :-D
Az én 11 hónaposom inti a pápá-t, puszit dob, leteszi a kis fejét a párnára, ha kérem, csipp-csipp csókázik, tapsol a mondókákhoz, táncizik, ha kérem, meg ha zenét hall, ha mondom neki, hogy szereti-szereti, akkor magához húzza az adott játékot, vagy odabújik az emberhez, akinek az ölében van... szerintem ennél többet nem lehet elvárni egy ekkora gyerektől.
Így is olyan meglepő, hogy ki sem látszik a földből, de már simán megért nagyon sok mindent, és simán manipulálja a felnőtteket... :-D
Pedig azt nem tanítottam... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!