Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Minden kórházban ilyen barátsá...

Minden kórházban ilyen barátságtalanok az orvosok a kisgyerekekkel?

Figyelt kérdés

A Lászlóban voltunk pár napot, vírus miatt, 2 hónapos babával. Volt olyan nap, hogy a nővér kétszer jött be a lázmérőért, amúgy a kutya nem hederített ránk.

El kellett vinnünk fül-orr-gégészetre ott helyben, két dolgot kérdeztünk a dokitól, egyikre sem tudott válaszolni, azt mondta, ezt az osztályvezető gyerekorvostól kérdezzük meg. Akit még sosem láttunk!!

(Konkrétan azt kérdeztem, hogy párologtatót bevihetünk-e a szobába, mert nagyon száraz volt a levegő, és a kisfiam orrába bele van száradva a "cucc", a másik pedig egy spray adagolására vonatkozott).

Magyarán senki sem volt barátságos, 5 napot töltöttünk bent, de igazából a gyógyszert itthon is be tudtuk volna adni a gyereknek.

2010. dec. 22. 23:39
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
adminisztrációt kell írni mindenről. az utolsó vattapamaccsal el kell számolni, ezen felül konzílium x óránként. (mindent amit beviszel a kórterembe az osztályvezetővel kell egyeztetni. ha nme párologtatót, hanem fotelt viszel be, akkor is.) egy kórház működése ennél sajnos összetettebb:S attól, hogy nem látod még a munka folyik. gyakorlókórházakban szeretik ezt a medikusokra lőcsölni:S
2010. dec. 23. 00:06
 12/25 A kérdező kommentje:

Akkor nagyon rossz a szervezés. :( Miért a betegek isszák meg a levét a rossz szervezésnek? Svácjban éltem tíz évig, a nagyobbik fiam ott született, és ott is voltunk kétszer kórházban. Mindenki figyelmes volt, időre mentünk, időben behívtak, válaszoltak a kérdéseimre, és az orvos naponta kétszer bejött megnézni az összes betegét (reggel és este).

Az itthoni valami rossz paródiája lehet a svájci mintának.. De hát biztos én vagyok a peches, hogy kórházba kerültünk a két hónaposommal itthon. :( Hát ez van.

2010. dec. 23. 00:09
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
én elhiszem, hogy rengeteg és aránytalan munka jut egy emberre, de könyörgöm nem gépek vagyunk, egy kétségbeesett szülőnek egy kedves szó, vagy egy bátorító mosoly nagyon sokat segíthet. Én most egy fogászati példát tudok említeni, ki van írva, hogy a délutáni rendelés 14 órakor kezdődik. Odamegyünk fél órával korábban, mert biztos sokan vannak. A doktornő hajlandó megérkezni 14.30-ra, aztán csak az hallatszik ki a rendelőből, hogy kávét kér meg nevetgél az asszisztenssel és sztorizik, hogy mi történt a hétvégén. Emberszámba nem vesz senkit, mikor ott vonult be a sok ember között megkésve. Ezt én pofátlanságnak hívom. Nem a betegeken kell leverni, hogy nincsenek megbecsülve.
2010. dec. 23. 00:13
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
tudom, h sok helyen mi folyik. egyszer büdös volt a kisgyerek az egyik osztályon, ahol besegítettünk, anno gimnazistaként. büdös kisgyereket én addig még nme láttam, de valóban az volt. kiderült fél napja lett tisztába téve- még nem szobatiszta totyogós- és 2 napja fürdetve. iszonyatos és minősíthetetlen stílusban kiosztottam az ápolót, hozzátéve, ha nem látja el a gyereket, akkor megyek a főnökéhez és pakoljon mire visszaérek. semmi nem háborított még fel annyira. nem vagyok oda a gyerekekért, bánni sem tudok velük. azért kerültem oda, mert ott volt szükség segítségre... hidd el nekem, pontosan tudom mi megy néhol... (szakértelem híján csak az idősebb gyerekek házijában segítettünk, hogy ne maradjanak le és játszottunk a kicsikkel...)
2010. dec. 23. 00:14
 15/25 A kérdező kommentje:

Hát ez az. Emberek vagyunk és nem gépek. Régen, mikor anyum velem volt kórházban (mandulaműtét), mesélte, hogy milyen aranyosak voltak a dokik, jöttek, megsimogatták a fejemet, a nővérke hozott matricákat, amikkel elvoltam, és kivittek minket játszani az előtérbe.

Hát valami ilyesmi hiányzik ebből a "gépezetből" is. A másikra való odafigyelés, aki konkrétan "szar" helyzetben van abban a kórházban. Ha wellnes szállóban lenne az ember, akkor ok ez a hozzáállás, de egy kórházban? :(

2010. dec. 23. 00:19
 16/25 A kérdező kommentje:
Na mindegy, köszönöm, hogy válaszoltatok, már túl vagyok az egészen... Jó éjt mindenkinek, és ne kerüljetek kórházba!
2010. dec. 23. 00:22
 17/25 anonim ***** válasza:

Szia! A múlt héten mi is bent voltunk! ÉS mi is 2 hónaposak vagyunk! Hála annak a jó égnek mi Hétfő este bementünk, és Szerda este már itthon fürödtünk. De nem engedtek volna haza, mert hogy ha 3 hónaposnál fiatalabb babától vesznek kaki mintát akkor meg kell várni az eredményt! Én meg közöltem hogy ha a gyereknek már semmi baja (első éjszaka kellett csak az infúzió, alig ment le neki a fél "üveg") akkor minek maradjunk még ott? A gyerek is rosszul birja meg én is!

ENgem rettentő frusztrált az hogy ugy bántak velünk mint egy leprással. Jó persze fertőző osztály sok fajta betegség, de akkor is. Nagyviziten ugy érezetem magam mint valami kisérleti majom. Nem hallok semmit de rolunk magyaráznak, és közbe befelé néznek! Hát borzasztó!

Nagyon remélem hogy többet nem fogunk oda bekerülni!!!

2010. dec. 23. 00:38
 18/25 anonim ***** válasza:

Nálunk még rosszabb a helyzet.....

Én nem várok el pátyolgatást, gügyögést....stb., de az, hogy rendszeresen olyan dolgokba ütközök a kórház több osztályán (ortopédia, kardiológia, szemészet), hogy a szülővel úgy beszél az orvos, vagy az asszisztens, mintha a se..ből rángatta volna ki, na köszönöm szépen. És itt gyerekekről van szó, ahol is jó esetben másnap nem találkoznak a boncasztalon velük! Teljesen megértem, hogy vannak olyan dolgok, amiket mi nem látunk-az én szakmám is ilyen, de hogy veszi a bátorságot egy orvos, hogy számon kérje rajtam pl. a szemészeten, hogy mit keresek ott, mikor előtte mondtam, hogy a házi orvos küldött, hogy úgy gondolja, a lányom kicsit kancsal......erre megkérdezte, hogy és szerintem is az???!

Szóval......most jól esett kiírnom magamból :D

Kellemes ünnepeket mindenkinek!

2010. dec. 23. 07:15
 19/25 anonim ***** válasza:

en elhiszem hogy mindenki felvan haborodva, mert ami a korhazakban folyik az tenleg embertelen. szeretnek azert elmondani valamit, bar gyerekekkel soha nem foglalkoztam, de nekem azok az emberek akik valamilyen okbol kifolyolag szellemileg mar nincsenek itelokepesseguknel, igenis hogy "gyerekekent kell" oket kezelni. no de

1o evet toltottem a szakmaba amit imadtam es a mai napig almodok a volt "betegeimmel". de az amikor egy mutetes osztalyon (ahol koponyaserultek vannak)az ejszakai muszakot azaz 12 orat egymagamba kell lehuzni 4o folotti letszammal. sajnos nincs ido mindenkihez kedveskedni. evvel nem azt mondom hogy kobunkonak kell lenni, de egyszeruen nincs ido arra hogy ott uljek az agya mellett minenkinek akar 1o percet is.

sajnos egy olyan vilagot elunk ahol mindenki csak azt nezi hogy ha megcsinalok dolgokat mit is kapok cserebe? nem helyes, de az sem hogy nem szelektalnak az iskolakban. ez nem csak az egeszsegugyre vonatkozik lassuk be.

kedves kerdezo es hasonlo cipoben jarok! en tiszta szivbol szegyenlem magam azok helyett az emberek helyett is akik veletek igy bantak. sajnos ezek miatt van alltalanositas es ezek miatt van az hogy minden nover es orvos egyforma. de ez nem igy van. Kellemes unnepeket mindenkinek es remelem hogy jobban van a babad!!

2010. dec. 23. 08:53
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Én kórházban dolgozom, jelenleg pont egy gyermekkórházban. És itt igenis jut idő a gyerekre és a szülőre is! Sorra kapjuk a köszönő leveleket, hogy van még ilyen hely a világon, ahol emberségesek maradtunk, mosolygunk, beszélünk a gyerekkel és a szülővel is. Volt olyan, hogy a kicsi nem akart hazamenni tőlünk, olyan jól elvolt. Azt szoktam mondani - neked is, kedves medikus, jó tanácsa egész életedre -, hogy ha az ember már nem képes egy mosolyt, egy kedves szót adni a betegnek, akkor hagyja abba abban a pillanatban az orvoslást és menjen el kutatónak vagy egy teljesen más területre, ne maradjon az egészségügyben, ahol az embert gyógyítod, nem a refluxot vagy a sérvet, vagy a ketteskét, stb, stb, hanem Pistikét, akinek van egy cicája és elmondja, hogy Hógolyónak hívják.
2010. dec. 23. 10:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!