Hogy lehet azt feldolgozni, hogy nem lehet második gyereke az embernek?
Legalábbis a férjétől nem. Eleinte úgy egyeztünk meg, hogy egy gyereket szeretnénk. Én szeretnék mégis egy másodikat, de a férjem tartja magát a megállapodásunkhoz, azaz nem akarja. (anyagiak, kevesebb szabadidő, újra pelenkázni, stb. stb.) A másik már nagyobbacska, lehet vele jönni-menni, utazni, élvezni az életet. Talán igaza van a férjemnek, időnk viszont nem sok van gondolkodni.
Nem tudom, hogy tudnám kiverni a gondolatot a fejemből, mert ki kéne, az biztos. :( Eggyel is boldog lehetek (lehetünk), ha vágyom egy másodikra?
Hát nem tudom, mi a pár hónapossal is utaztunk, jöttünk-mentünk, élveztük az életet... A második gyerek áadásul csak fele pénz, hiszen az elsőtől sok minden megmaradhatott.
Én úgy látom, hogy hihetetlen a felelősség rajtunk. Egyre kevesebb gyerek születik, azaz egyre kevesebb fiatal lesz majd, aki bennünket nyugdíjas korunkban eltart, meg törölgeti a fenekünket az idősek otthonában stb. Aki megteheti, annak vállalnia kellene minél több gyereket. Az, hogy egy ideje kevés gyerek születik, mindenkit húsba vágóan érint. Egyelőre azokat, akik egyre később tudnak nyugdíjba menni: tologatják felfelé a nyugdíjkorhatárt, mert csökken a dolgozók száma és nő az eltartottaké. Meg a pedagógusokat, akiket sorra bocsátanak el, mert nincs gyerek. Hamarosan majd nem lesz elegendő orvos, ápolónő sem, és így tovább... Aki csak megteheti, minél több gyereket kellene vállalnia.
De egy gyerekkel is boldog lehet az ember. Kérdezd csak meg azokat, akiknek egy sem lehet. De a gyerekszám nem megállapodás kérdése, nincs rögztve a házasági anyakönyvi kivonatotokban, nem írtatok róla szerződést, amihez tartanod kellene magadat. Bármikor megváltozhat a véleményed, és kedved támadhat újra babázni, pelenkázni, szoptatni, egy jószagú csecsemővel bajlódni. A férjednek nincs igaza, amikor annyival elintéz téged, hogy nem ebben állapodtatok meg.
Köszönöm, hogy leírtad. Itt tartunk mi is épp. A baráti körünkben is mindenhol 2 gyerek van legalább, mi eléggé kilógunk a "sorból", de nem emiatt szeretnék, hanem mert látom, hogy a többi gyerek milyen boldog a testvérével, együtt játszanak, együtt nőnek fel, stb.. A miénk pedig majd minket fog nyúzni, mellettünk fog unatkozni? És ha felnő, akkor biztos a szemünkre veti majd, hogy neki hiányzott egy testvér :( Én ebbe eddig nem is gondoltam bele igazán.
Meg aztán, ha mi nem leszünk, akkor egyedül marad majd a szemem fénye? :( Nekem nem volt jó kapcsolatom a testvéremmel, de most ,hogy már nekik is családjuk van, nagyon "összejöttünk", és ha gond van, hív akár este 10-kor is.. és ha nincs gond, akkor is.
Teljesen tanácstalan vagyok. Jól menő cégünk volt, de az utóbbi két év katasztrofális... Tartalékaink maradtak persze, de fel fogjuk élni hamarosan, a válság kicsit tönkretett minket. Nagyon nem tudom, mit csináljak. De úgy döntöttem, hogy eggyel is boldogok leszünk juszt is, csak kíváncsi voltam (vagyok), más is van -e így, de ezek szerint igen. :(
Köszönöm még egyszer, és kívánom ,hogy úgy legyen Nálatok is, ahogy szeretnéd! :)
Köszönöm Neked is! A férjem logikus érvekre építi amit mond, és megértem, egyet is értek vele. De nem tehetek róla, ha a szívem mást mond, mint az eszem. :(
Annyira komolyan gondoltuk anno ezt az egy-gyerekesdit, hogy elajándékoztunk minden gyerek-dolgot, kiságyat, babakocsikat, ruhákat, szinte mindent, a játékokon kívül, tehát újra kéne kezdenünk az egészet előlről.
Most 5 éves a lányunk.
Jajj, hát az ikrekért nagyon bírlak irigyelni :) Ha ikrek lettek volna, az lett volna számomra a mennyország, mert én nem annyira szerettem terhes lenni, és szoptatni se (nem volt elég tejem, a szoptatás fájdalmas volt, testileg-lelkileg is) de a gyereket viszont imádom, és vágyom rá, a karomban tartani még egy kicsit :))
Kívánom, hogy nálatok is úgy alakuljanak a dolgok, ahogy szeretnétek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!