Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan lehet feldolgozni egy...

Hogyan lehet feldolgozni egy eddig egészséges embernek azt a helyzetet, hogy betegség vagy baleset miatt tolószékbe kényszerül?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 16. 07:50
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
én azt mondanám, hogy ha külső segítséget akarsz kérni, akkor semmiképp se itt kérdezz, hanem egy pszichológustól. Ő jobban érti ezt, tapasztalatból mondom, hogy itt sok az okoskodó, meg a hozzá nem értő ember, és több kárt csinálnak néha mint hasznot. Ez egy komoly lelki probléma lehet, amit egy egészséges, tanácsadásra éhes ember nem fog tudni megválaszolni, esetleg jönnek a közhelyekkel.
2009. ápr. 16. 07:59
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Egyet értek az előttem szólóval (és ez az itt feltett kérdések fele után lehetne írni)

Amit én hozzá tudok tenni, azaz, hogy fel lehet dolgozni.

Ismerek olyan fiatalokat és középkorúakat is, akik teljes életet élnek ezután.

Fontos, hogy mindíg mellettük áltak a családtagok, barátok és átsegítették a nehéz időszakokon. (Volt olyan barátom, ahol a baráti kör éjjel-nappal , 3 műszakban mellette volt egy ideig. Beosztottuk magunk között és rengeteget bolondoztunk vele.)

A szakmai segítség is számít, hiszen a körülállóknak is segíteni udnak, hogy hogyan viselkedjenek az időnként teljesen irracionális viselkedésű beteggel.

Tehát az tudnod kell, hogy fel lehet. A hogyan az orvosok, család, barátok dolga.

2009. ápr. 16. 08:08
 3/4 A kérdező kommentje:
Elnézést, azt nem írtam,hogy én egészséges vagyok. A munkahelyemen van 2 kolléga aki tolószékesek.Imádom őket,humorosak,kedvesek,de Ők sérülten születtek. Egyszer láttam a JBharat-ban egy kedves lányt,aki a szülei segítségét kérte.Barátja egy baleset miatt került ilyen helyzetbe és megható volt a feláldozása.Gondolom a szeretetével bíztatja a fiút.
2009. ápr. 16. 08:21
 4/4 anonim ***** válasza:
69%
Sehogy! A nagymamámnak levágták az egyik lábát 5 éve és nem tudja a mai napig sem feldolgozni,pedig észre sem veszi senki,olyan jól megy a műlábbal! Minden nap amikor elkezdi mondani,akkor biztosítjuk róla,hogy senki nem foglalkozik vele,hogy Ő mozgássérült és nem is látni,sajnos nem hisz nekünk pedig azt a sok szeretetet is érzi,amit tőlünk kap!
2009. ápr. 16. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!