Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 35. hétre szülni nagyon gáz?...

35. hétre szülni nagyon gáz? Veszélyes a babára? Tapasztalatokat szeretnék.

Figyelt kérdés
A dokim azt mondta készüljek fel hogy hamarabb jöhet a baba.
2010. dec. 17. 21:44
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Egyébként miért gondolja ezt az orvos?Ha ez a sejtése tesz ellene valamit?Nálunk ilyenkor a minimum az h befektet a kórházba kényszerpihenőre,megemeli az ágy végét,és ha 36. hét előtt fájások jelentkeznek,lefolyat egy kúrányi magnézium-infúziót,ami a legtöbb esetben hosszútávra (is) hatásos.1800 gr-os volt a babám,voltam eleget a korán..Utolsó válaszolónak:örülök hogy a te babád ilyen életerős volt,természetesen nem törvényszerű hogy minden baba "nyekkenjen"(így mondták a kórházban),írtam is ezt,csak hogy sokuk van így.
2010. dec. 18. 00:38
 12/18 anonim ***** válasza:

36 hét+ 2 napra született a lányom 2,9 kg-mal és 49 cm volt. a szülőszobán engem is megijesztettek, hogy kicsi lesz a baba, de aztán megkönnyebbültünk, mert úgymond "pont a méret":-)))

volt inkubátorban pár órát, volt egy kis szapora légzése, de ez nem amiatt volt a főorvos szerint, mert korán jött, hanem mert nehezebben aklimatizálódott. egyébként születéskor azonnal sírt.

viszont valóban nem volna baj, ha vigyáznál magatokra, amennyit csak lehet pihenj, egyél magnéziumot, mert tényleg nem mindegy, hogy mennyi időre születik.

szerencsére a lányomnál azóta is minden ok, teljesen egészséges, a korát mozgásfejlődében megelőzi, legalább is az átlagot...szóval egyelőre nem látni, hogy bármi baja lett azért, mert kicsit hamarabb jött a világra. de azért érdemes kihúzni legalább 38. hétig...sok szerencsét!

2010. dec. 18. 07:20
 13/18 anonim ***** válasza:

Szia!Az én kisfiam idén márciusban született 36. hétre.A súlya 2270/47 cm volt.Császárral. Csak szimpla vizsgálatra mentem de aztán estére baba lett belőle. Teljesen egészséges semmi baja nincs.Az ötödik nap jöttünk haza mert kissé besárgult a harmadik napra.

Én anno 35 évvel ezelőtt pont a 7. hónapra születtem. Azon kívül, hogy egy kis manó voltam nekem sem volt semmi bajom.Igaz, hogy akkor benn tartottak anyuval jó egy hétig megfigyelésre.

2010. dec. 18. 08:32
 14/18 anonim ***** válasza:

Az én fiam is a 35. héten született. 2600 gramm volt és 53 cm. 10/10 apgarral (akár hiszitek, akár nem. Többször megkaptam már ezen az oldalon, hogy ez lehetetlen...).

Burokrepedéssel kezdődött éjszaka, de nem voltak fájásaim és nem tágultam egyáltalán, így császározni kellett. Napközben kaptam tüdőérlelőt, mert azt mondta a dokim, hogy az a legbizonytalanabb, hogy mennyire fejlődött ki a tüdeje. Ő is azonnal felsírt, teljesen egészséges volt, nem került koraszülött osztályra. 6 napot voltunk kórházban! A 3. napon már szopizott, és még most is szopizik reggel és este.

Már 10 hónapos, és annyi maradt meg a korábban születésből, hogy kicsit kisebb, mint a hozzá hasonló korú babák! Most 8 kg körül van és 70 cm.

2010. dec. 18. 10:40
 15/18 anonim ***** válasza:
Szia! Az én kislányom 34 és fél hétre született, 1900 g-mal, de sem tüdöérlelőt sem mást nem kapott. Semmi probléma nem volt vele, makk egészséges és erős baba volt( pici súlya ellenére), csak azért kellett kórházban maradnunk, hogy meghízzon 2.20 kg-ra, amivel hazaengednek. Szerintem nagy probléma nem lehet, bár mindig benne van a pakliban időre született babáknál is sajnos.
2010. dec. 18. 14:58
 16/18 anonim ***** válasza:
Hát én a 37. héten szültem 1760 grammos babát. A terhességem alatt minden rendben volt, legalábbis én jól voltam, az eredményeim is jók voltak. De a kötelező uh-kon, amik két percesek voltak nem vettek észre valami elzáródás, ami miatt nem jutott elég táplálékhoz a fiam. A kis súlyán kívül nem volt semmi gond, nem kellett oxigén, semmit nem kapott, inkubátorban volt és kék fény alatt. Az Apgarja 9/9 volt. Egy időre született normál súlyú babának is lehet gondja, voltak ilyenek is a koraszülöttön, pl. oxigénhiány és a jóval előbb született babák is lehetnek egészségesek. Ezt előre nem lehet megmondani úgysem.
2010. dec. 18. 20:23
 17/18 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. NE AGGÓDJ!!!! Könnyű és gyors szülést kívánok!
2010. dec. 18. 20:25
 18/18 anonim ***** válasza:

Nálunk az ismerős kisfiú 34 hétre született.Semmi baj nem volt vele.4 napig voltak kórházba.2.5 kiló volt mikor hazamentek.

Nekem is van egy fiam.A terhességem alatt nekem is mondtak mindenfélét a dokik.Volt,hogy azt mondták,hogy kicsi a súlya, meg mert sokat stresszel-ek jóval hamarabb fog születni.Hát mindenben tévedtek.38 hetes terhesen meg már az volt a gond hogy túl nagy a baba és valószínűleg császár lesz belőle.

12 nappal hordtam túl a kisfiam és 4040 grammal született 23 óra vajúdás után természetes úton és egészségesen.

A dokik se tudnak mindent.

2010. dec. 18. 23:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!