Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megkezdjem az almaleves...

Megkezdjem az almaleves hozzátáplálást vagy még korai?

Figyelt kérdés

Tudom nagy vitát indító kérdés, épp ezért kérlek Titeket, tényeket, tapasztalatokat írjatok, ne azt, hogy ezt meg azt mondják.

Fiam 2 hós, csak anyatejes, nagyon jól fejlődik. Mellette teázik, doki javasolta, hogy váltsuk ki a teát szűrt, majd 3 hós korára szűretlen almalével. Először kevejem, majd tisztán. A teát igényli, napi max 1 decit iszik. Árthatok neki, ha ilyen korán kezdem? Azt mondta a szűretlen lé segíthet átlendülni a hasfájáson. Tapasztalataitok?

2009. jan. 21. 16:42
 1/6 anonim ***** válasza:
19%
Szia! Bármit is mondanak itt, mert a legtöbben ellene vannak, nyugodtan próbáld meg! Ha nem akarja úgysem fogadja el. (Ami egy anyatejes babánál valószínűbb)Én babám tápszeres, de két hónaposan már bele - bele cuppogott a mi leveseinkbe, és nem volt három hónapos amikor almáztunk. Születésétől kezdve teázik is és imádja. De első körben szűrt almalével próbálkozz!
2009. jan. 21. 17:07
 2/6 anonim ***** válasza:
74%

3/4 víz 1/4 almalé,másnap fél-fél,utánna 3/4 alma 1/4 víz,ha nincs gond tisztán mehet az alma.

Én mindig megvettem a szűrt üvegeseket,szűretlent nem adtam,legfeljebb utánna jöttek a nehezebb itókák pl.banán-sütőtök-ő.barack-szőlő....

Nekünk csak az idő segített a hasfájáson 3 1/2 hónapig volt utánna megszünt.

2009. jan. 21. 17:08
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
Sztem meg ne vegyél üvegeset ,csináld magad!Próbáld meg nyugodtan,2.5hónaposak voltunk mikor kipróbáltam én is a babámnál,csak nagyon megfogta a hasát és így csak 4és fél hónaposan kezdtem el vele itatni,azóta semmi gond.Én lereszeltem az almát és átnyomkodtam egy műanyag szűrőn ami csak az övé az almát,hogy egy pici rost is legyen benne,nekem ezt mondta a dokinő,hogy így csináljam.első perctől imádja és sosem volt gond a rost,mert ez annyira finom rost,hogy a cumisüvegben át tudja szipákolni.De sztem ne hígítsd vízzel.Add natúr neki.először csak egy pár ml-t aztán óvatosan emeld az adagot napról napra.utána adhatsz majd neki narancs levet is,csak kicsit savanyúbb így én raktam bele neki egy kis cukrot,meg azt én is hígítom neki.Van,hogy limonádéba azt teszek citrom helyett.amúgy limonádét s adhatsz már neki nyugodtan.Az én kisfiam első perctől kezdve kapott,nagyon szerette.csak igazi citrommal csináld.Remélem tudtam segíteni,ha bármi kérdésed lenne,írj privit.6hós baba mamája
2009. jan. 21. 17:40
 4/6 anonim ***** válasza:
69%

Szia!

Szerintem korai. Mi 3 hónaposan kezdtük, de az én kislányom tápszeres baba (sajnos) Félő, hogy el fogja utasaítani a cicit, vagy legalább is mindig követelni fogja előtte a kis almalevét. A Barátnőm kislánya is ilyen volt, ő figyelmeztetett, de én akkor is elkezdtem neki adni az almalevet. Volt úgy, hogy rohantam a dokihoz, hogy miért üvölt a kicsikém evés előtt. Hát az almlé finomabb mint a tápszer.....

Egyébként én gyümicentrifugával facsartam az alma levét, és mindig kiskanállal adtam. Kezdetben a gyümölcs és zöldségpürét is ezzel hígítottam.

Szóval ne kapkodd el, ráérsz még vele szerintem.

Üdv: Kriszta

2009. jan. 21. 18:44
 5/6 anonim ***** válasza:
51%

Én még várnék vele :)

Mi 5 hósan kezdtük, de szerintem már 4 hósan is lehet!

2009. jan. 21. 19:09
 6/6 anonim ***** válasza:

Én vagyok akit lepontoztatok.Nem tudom miért,de régen tényleg így volt,kérdezzetek utána.Nem lesz semmi baja ha egy pár mokkáskanálnyit adsz neki

A kérdezőnek:Ha meg az orvosodnak sem hiszel nem tudom nekünk ,hogy fogsz..??..akkor ezek szerint mégsem mondtam hülyeséget...az üvegesről meg csak annyit,hogy arról sem tudhatod honnan az az alma amiből van,hiába a sok gyártási bevizsgálás....

2009. jan. 22. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!