Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek megkezdjem a...

Szerintetek megkezdjem a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés
Kislányom 3 hónapos, csak tápszeres.Tegnap és ma is alig akarta elfogadni a tápszert.Több teát kért, mint általában.Elég nyűgös és folyik a nyála.Esetleg jöhet a foga, azért nem eszik, vagy unja a tápszert?Próbáljak neki mást is adni?Tejpépet, vagy gyümiket?A védőnőm szerint nagyon fejlett.Kb mint egy 4-5 hónapos baba.
2010. szept. 28. 22:06
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Kérdezd meg a védőnőt,hogy mi ajánl. Gyümölcsöt adhatsz neki,de az csak egy étkezés,a többiben is kell valamit ennie,ha a tápszer nem kell neki. Én tejet adtam nekik már ilyen idősen.
2010. szept. 28. 22:10
 2/7 anonim ***** válasza:

Lehet kilóra , centire feljettebb, de gyomra nem az.

valószínüleg nyűgösség, illetve annak kiváltó oka miatt nem kell neki a tápszer pl. foga mcorog, bujkál benne egy nátha...

Ne kezd el hozzátátplálni, még pici.

Korai hozzátáplálás hátránya

A babáknak 4-6 hónapos korukig „nyitott” a bélrendszere. A vékonybél sejtjei közötti réseken teljes makromolekulák is átjutnak, többek között teljes fehérjék és patogének, és ezek közvetlenül a véráramba kerülnek. Ez nagy hasznára van a szoptatott csecsemőnek, mert lehetővé teszi, hogy az anyatejben lévő hasznos antitestek sokkal közvetlenebbül jussanak a baba véráramába, de ez azt is jelenti, hogy más ételek nagy fehérjemolekulái és betegségeket okozó patogének is könnyedén átjutnak. A csecsemő szervezete ezeket az antitesteket a hatodik hónap környé kén kezdi termelni, és erre az időre már be kell fejeződnie a záródásnak.

2010. szept. 28. 22:12
 3/7 anonim ***** válasza:
Figyi, attól mert még elkezdenéd a hozzátáplálást, az nem azt jelenti, hogy nem kell neki tápszert adnod. Az elején max pár kanál gyümölcsöt kapna mondjuk tizóraira, attól nem lakik jól. Nem adhatsz neki minden étkezésre szilárdat. Kell neki a tápszer mindenképp. Szerintem nem a tápszerrel van a gond, más lehet. Lányom is tápszeres volt, én 4 hósan kezdtem el a kostólgatást, de a főcsapás iránya még a tápszer volt.
2010. szept. 28. 22:15
 4/7 anonim ***** válasza:

Fogzás miatt kevesebbet esznek a babák. Ez természetes.

Az előző nagyon szépen leírta, mi a helyzet. A 3 hónapos babád éretlen emésztőrendszerét nem kell megterhelni ilyen pici korban. Neki még az anyatej/tápszer való.

2010. szept. 28. 22:16
 5/7 anonim ***** válasza:

Miénk is tápszeres volt, igaz, neki 3 hónapig jutott egy picike anyatej is, de többségében tápszeres volt, 3 hónapos kora utántól meg már csak tápszeres. (addigra elfogyott a tejem teljesen).

Nekünk a védőnő 3,5 hónaposan mondta,hogy adjak neki almalevet frissen facsarva pár mokkáskanálkával, majd pár nap múlva almapürét is egy-két kiskanállal. 4 hónaposan már banánt is tettem az almalevébe,püréjébe. (védőnői tanácsra szintén). Ekkor tél volt épp javában.

Most két éves, makkegészséges a kislányom. (Picit húzd még ezt a hozzátáplálást kb. három-négy hétig, aztán - ha a védőnőd is így gondolja - akkor elkezdhetitek szerintem).

2010. szept. 28. 22:38
 6/7 anonim ***** válasza:
Jöhet is a foga, na meg gondolom HA-s tápszert adsz neki, ami alapjáraton keserű, és nagyon sok baba nem akarja elfogadni. Azt még megpróbálhatod, hogy íratsz a dokival egy sima tápszert (ha csak nem muszáj HA-sat adnod neki), és azzal valószínűleg nem lesz gond.
2010. szept. 29. 07:02
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem se kezd meg el. 1 eves korig tejalapunak kell lennie a babak taplalkozasanak, ami vagy anyatejet, vagy tapszert jelent. Az elozo hozzaszoloval ertek egyet, hogy probalj tapszert valtani, hatha egy masik fajta jobban izlene neki. Beszelj a vedonoddel ez ugyben.

Mi anyatejesek vagyunk,de kaptunk HA-s tejpep termekmintat,a fiam nem akarta megenni. Volt egy masik termekminta is, ami nem HA-s volt, ugyannak a cegnek a tejpepe, azt bezzeg joizuen befalta. Igy lehet a tapszernel is, gondolom.

2010. szept. 29. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!