Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól adtál tésztafélét,...

Mikortól adtál tésztafélét, pl. paradicsomszósszal a babádnak?

Figyelt kérdés

Majdnem 8 hósnak lehet már? 2 foga van, így gondolom -ha kaphat- turmixolva azt is!?

Kiflicsücsköt, babakekszet, bulátát már kapott.

A teljes kiörlésű tészta jó neki?

Köszönöm!

2010. dec. 13. 12:14
 1/8 anonim ***** válasza:
Lehet, de először durum tésztát vegyél, az tojásmentes. Én kb. 10-11 hónapos koráig abból csináltam a tésztás ételeket. Akár botturmix-szal át is mehetsz egy kicsit rajta, de ha nem idegenkedik a darabos ételektől, elég, ha villával áttöröd a kész főtt tésztát.
2010. dec. 13. 12:43
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi!

Amit vettem Alnatura teljes kiőrlésű tészta, nincs ráírva, hogy durum, de az összetevőkben nincs tojás, így gondolom hogy tojásmentes...

2010. dec. 13. 12:50
 3/8 anonim ***** válasza:
Bocsi,hogy belekérdezek!A paradicsomszószt,hogy csináljátok?
2010. dec. 13. 12:58
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha nincs az összetevőkben tojás, akkor add neki nyugodtan.

Én az ilyesmi tésztákat mindig házilag eltett paradicsomlével, és egy kiskanálnyi aranyfácán paradicsompürével csinálom (ebben nincs tartósítószer).

2010. dec. 13. 13:10
 5/8 A kérdező kommentje:

A paradicsomszósz is Alnatura üveges, bio, tartósítószer nélküli, megnéztem az összetevőket mielőtt megvettem!

De a házi készítésű biztos még jobb! :)

Köszi!

2010. dec. 13. 13:24
 6/8 anonim ***** válasza:

Akkor sima ügy, nyugodtan adhatod!

Egy recept hozzá, ha esetleg elfogadsz egy ötletet: pici olajon csirkemell kockákat megpirítok, hozzáadok pár karika cukkinit, és felkockázott sárgarépát. Felöntöm egy kevés paradicsomlével, beleteszem a kiskanálnyi pürét, pici bazsalikom, oregánó, csipet só, és összefőzöm. A kifőtt tésztával turmixolom. Ez isteni olaszos tészta!

2010. dec. 13. 13:31
 7/8 A kérdező kommentje:

Uhhh köszi, ezt kipróbálom, ezeket már eheti mindet? A fűszereket is?

A csirkehúsra én is gondoltam, hogy rakok hozzá, de amit te írtál az nagyon jó! :)

2010. dec. 13. 14:50
 8/8 anonim ***** válasza:
7 hónapos kortól mehetnek a zöldfűszerek, úgyhogy nyugodtan fűszerezz: bazsalikomot, oregánót, majorannát, petrezselymet, snidlinget ilyenkor már lehet használni az ételekbe.
2010. dec. 13. 20:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!