Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hét hónaposan még nem fordult...

Hét hónaposan még nem fordult hasra, se vissza. Ez gond?

Figyelt kérdés
Testvérem kislányáról van szó.Nem fordul hasra,ha hasra teszi sír,és vissza sem bír fordulni.Karácsonykor tölti a 7.hónapot.A játékok után sem akar fordulni.A hátán fekszik,ha a kezébe adunk játékot fogja,nézegeti,ha lerakjuk mellé,nem fordul érte.Ülni akkor ül,ha meg van támasztva a háta,persze csak rövid ideig van ilyen testhelyzetben,hogy ne feküdjön állandóan.Egyébként nagyon nyugodt,kissé lusta baba.Sokat gügyög,szinte sosem sír,csak ha fáradt,nem adja jelét,hogy unatkozna.Nézelődik,tényleg hihetetlen nyugis.Tesóm már aggódik,meg a védőnő is "cseszegeti",hogy:-Akkor mit csinál egész napa a baba,ha nem forog??Mások már kúszni próbálnak,ő meg még ki sem nyomja magát:(
2010. dec. 5. 14:08
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.Egybehangzó a véleményetek,hogy meg kellene mutatni gyógytornásznak.El fogjuk vinni.Azért vártunk,mert a doki a vérmérséklettel magyarázta:(,de utánna olvastam a neten,hogy lassan már kúszni,vagy mászni kéne,vagy kinyomnia magát.Mégegyszer köszi.
2010. dec. 5. 21:06
 22/23 anonim ***** válasza:
szerintem is jobb ha látja szakértő.Nem lehet nagy baj,ha a gyerekorvos szerint csak "lusta" baba.De te is nyugodtabb leszel.Az én lányom mondjuk 7 hónaposan már felállt.Ne értsd félre,nem felvágni akarok csak ösztönözni hogy igenis menj és mutasd meg
2010. dec. 6. 07:48
 23/23 A kérdező kommentje:
Köszi a választ.De szerintetek a lustasággal,nyugodtsággal ez magyarázható?Bár a gyerekorvost nem nagyon érdekelte:(Mikor megszületett laza volt a csípője,de az ortopédián azt mondták tornával rendbe jön,és rendbe is jött,meg terpeszpelussal.DE ott nem nézték az izmait,mondjuk a hátán,nyakán,nem tudom hol kell ezeket vizsgálni.Ott csak a csípőjére koncentráltak,bár akkor még csak 3 hós volt,és nem kérdezték,hogy forog-e már.
2010. dec. 6. 12:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!