Hét hónaposan még nem fordult hasra, se vissza. Ez gond?
Figyelt kérdés
Testvérem kislányáról van szó.Nem fordul hasra,ha hasra teszi sír,és vissza sem bír fordulni.Karácsonykor tölti a 7.hónapot.A játékok után sem akar fordulni.A hátán fekszik,ha a kezébe adunk játékot fogja,nézegeti,ha lerakjuk mellé,nem fordul érte.Ülni akkor ül,ha meg van támasztva a háta,persze csak rövid ideig van ilyen testhelyzetben,hogy ne feküdjön állandóan.Egyébként nagyon nyugodt,kissé lusta baba.Sokat gügyög,szinte sosem sír,csak ha fáradt,nem adja jelét,hogy unatkozna.Nézelődik,tényleg hihetetlen nyugis.Tesóm már aggódik,meg a védőnő is "cseszegeti",hogy:-Akkor mit csinál egész napa a baba,ha nem forog??Mások már kúszni próbálnak,ő meg még ki sem nyomja magát:(2010. dec. 5. 14:08
21/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.Egybehangzó a véleményetek,hogy meg kellene mutatni gyógytornásznak.El fogjuk vinni.Azért vártunk,mert a doki a vérmérséklettel magyarázta:(,de utánna olvastam a neten,hogy lassan már kúszni,vagy mászni kéne,vagy kinyomnia magát.Mégegyszer köszi.
2010. dec. 5. 21:06
22/23 anonim válasza:
szerintem is jobb ha látja szakértő.Nem lehet nagy baj,ha a gyerekorvos szerint csak "lusta" baba.De te is nyugodtabb leszel.Az én lányom mondjuk 7 hónaposan már felállt.Ne értsd félre,nem felvágni akarok csak ösztönözni hogy igenis menj és mutasd meg
23/23 A kérdező kommentje:
Köszi a választ.De szerintetek a lustasággal,nyugodtsággal ez magyarázható?Bár a gyerekorvost nem nagyon érdekelte:(Mikor megszületett laza volt a csípője,de az ortopédián azt mondták tornával rendbe jön,és rendbe is jött,meg terpeszpelussal.DE ott nem nézték az izmait,mondjuk a hátán,nyakán,nem tudom hol kell ezeket vizsgálni.Ott csak a csípőjére koncentráltak,bár akkor még csak 3 hós volt,és nem kérdezték,hogy forog-e már.
2010. dec. 6. 12:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!