Hét hónaposan még nem fordult hasra, se vissza. Ez gond?
Figyelt kérdés
Testvérem kislányáról van szó.Nem fordul hasra,ha hasra teszi sír,és vissza sem bír fordulni.Karácsonykor tölti a 7.hónapot.A játékok után sem akar fordulni.A hátán fekszik,ha a kezébe adunk játékot fogja,nézegeti,ha lerakjuk mellé,nem fordul érte.Ülni akkor ül,ha meg van támasztva a háta,persze csak rövid ideig van ilyen testhelyzetben,hogy ne feküdjön állandóan.Egyébként nagyon nyugodt,kissé lusta baba.Sokat gügyög,szinte sosem sír,csak ha fáradt,nem adja jelét,hogy unatkozna.Nézelődik,tényleg hihetetlen nyugis.Tesóm már aggódik,meg a védőnő is "cseszegeti",hogy:-Akkor mit csinál egész napa a baba,ha nem forog??Mások már kúszni próbálnak,ő meg még ki sem nyomja magát:(2010. dec. 5. 14:08
1/23 A kérdező kommentje:
Ja elfelejtettem írni,most 8 kg,és 2500 grammal született.
2010. dec. 5. 14:10
2/23 anonim válasza:
Orvos nem mondott semmit? Lehet, hogy kötöttek az izmai, akkor viszont gyógytornára szükség lenne...
3/23 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ.Nem,nem mondta,hogy gond lenne.
2010. dec. 5. 14:18
4/23 A kérdező kommentje:
Annyit mondott,ő ilyen "vérmérsékletű"baba.Lusta,és nyugodt.
2010. dec. 5. 14:19
6/23 anonim válasza:
Ha az orvos szerint minden rendben, akkor biztosan így van. Akkor tényleg ilyen vérmérsékletű baba. Egyébként ez nagyon jó kis videó, próbáljátok ki, hátha ez bejön: http://www.youtube.com/watch?v=zx1Lt69W4PU
7/23 A kérdező kommentje:
Rakjuk le a földre?Járókában,ill. az ágyon játszunk vele.
2010. dec. 5. 14:24
8/23 anonim válasza:
Az ágy elég puha lehet, talán ezért sem csinál ott semmit. Én már kb. 4 hónapos korától kezdve letettem kisfiamat habtapira a földre. 5 hónaposan kúszott, rá egy hétre már négykézlábazott, 7-7,5 hónapos kora között felült, felállt, 8 hónaposan szabályosan mászott. Járókánk soha nem volt, nem bírta a kötöttségeket.
9/23 anonim válasza:
Persze, le a földre, habtapira, keményre.
Enyém sem fordult az ágyon át.
Csalogatni kell, hogy akarjon megfordulni játékokat köré, anyuka hívja, szólongassa.
2 éves kisfiú anyukája
10/23 anonim válasza:
Tényleg nagyon nyugis baba lehet, az én kisfiam már 3 hónaposan tiszta ideg volt, ha nem ért el valamit...:) Lehet, hogy vérmérséklet kérdése. Az enyém is 7 hónapos most, a forgást 4 hósan, a kúszást 6 hósan letudta, most tegnap meg felállt (+ mászni próbál előre). Persze ez se mérvadó (mert én is meglepődtem, a lányom pl. 9 hósan állt fel, és az is teljesen normális), de azért már hasra fordulni ennyi idősen próbálkoznia kellene. Azért egy gyógytornászhoz elmennék vele, biztos, ami biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!