Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hét hónaposan még nem fordult...

Hét hónaposan még nem fordult hasra, se vissza. Ez gond?

Figyelt kérdés
Testvérem kislányáról van szó.Nem fordul hasra,ha hasra teszi sír,és vissza sem bír fordulni.Karácsonykor tölti a 7.hónapot.A játékok után sem akar fordulni.A hátán fekszik,ha a kezébe adunk játékot fogja,nézegeti,ha lerakjuk mellé,nem fordul érte.Ülni akkor ül,ha meg van támasztva a háta,persze csak rövid ideig van ilyen testhelyzetben,hogy ne feküdjön állandóan.Egyébként nagyon nyugodt,kissé lusta baba.Sokat gügyög,szinte sosem sír,csak ha fáradt,nem adja jelét,hogy unatkozna.Nézelődik,tényleg hihetetlen nyugis.Tesóm már aggódik,meg a védőnő is "cseszegeti",hogy:-Akkor mit csinál egész napa a baba,ha nem forog??Mások már kúszni próbálnak,ő meg még ki sem nyomja magát:(
2010. dec. 5. 14:08
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
Ja elfelejtettem írni,most 8 kg,és 2500 grammal született.
2010. dec. 5. 14:10
 2/23 anonim ***** válasza:
Orvos nem mondott semmit? Lehet, hogy kötöttek az izmai, akkor viszont gyógytornára szükség lenne...
2010. dec. 5. 14:16
 3/23 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ.Nem,nem mondta,hogy gond lenne.
2010. dec. 5. 14:18
 4/23 A kérdező kommentje:
Annyit mondott,ő ilyen "vérmérsékletű"baba.Lusta,és nyugodt.
2010. dec. 5. 14:19
 5/23 anonim ***** válasza:
Lerakta a földre?
2010. dec. 5. 14:19
 6/23 anonim ***** válasza:
Ha az orvos szerint minden rendben, akkor biztosan így van. Akkor tényleg ilyen vérmérsékletű baba. Egyébként ez nagyon jó kis videó, próbáljátok ki, hátha ez bejön: http://www.youtube.com/watch?v=zx1Lt69W4PU
2010. dec. 5. 14:21
 7/23 A kérdező kommentje:
Rakjuk le a földre?Járókában,ill. az ágyon játszunk vele.
2010. dec. 5. 14:24
 8/23 anonim ***** válasza:
Az ágy elég puha lehet, talán ezért sem csinál ott semmit. Én már kb. 4 hónapos korától kezdve letettem kisfiamat habtapira a földre. 5 hónaposan kúszott, rá egy hétre már négykézlábazott, 7-7,5 hónapos kora között felült, felállt, 8 hónaposan szabályosan mászott. Járókánk soha nem volt, nem bírta a kötöttségeket.
2010. dec. 5. 14:26
 9/23 anonim ***** válasza:

Persze, le a földre, habtapira, keményre.

Enyém sem fordult az ágyon át.

Csalogatni kell, hogy akarjon megfordulni játékokat köré, anyuka hívja, szólongassa.

2 éves kisfiú anyukája

2010. dec. 5. 14:27
 10/23 anonim ***** válasza:
Tényleg nagyon nyugis baba lehet, az én kisfiam már 3 hónaposan tiszta ideg volt, ha nem ért el valamit...:) Lehet, hogy vérmérséklet kérdése. Az enyém is 7 hónapos most, a forgást 4 hósan, a kúszást 6 hósan letudta, most tegnap meg felállt (+ mászni próbál előre). Persze ez se mérvadó (mert én is meglepődtem, a lányom pl. 9 hósan állt fel, és az is teljesen normális), de azért már hasra fordulni ennyi idősen próbálkoznia kellene. Azért egy gyógytornászhoz elmennék vele, biztos, ami biztos.
2010. dec. 5. 14:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!