Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hét hónaposan még nem fordult...

Hét hónaposan még nem fordult hasra, se vissza. Ez gond?

Figyelt kérdés
Testvérem kislányáról van szó.Nem fordul hasra,ha hasra teszi sír,és vissza sem bír fordulni.Karácsonykor tölti a 7.hónapot.A játékok után sem akar fordulni.A hátán fekszik,ha a kezébe adunk játékot fogja,nézegeti,ha lerakjuk mellé,nem fordul érte.Ülni akkor ül,ha meg van támasztva a háta,persze csak rövid ideig van ilyen testhelyzetben,hogy ne feküdjön állandóan.Egyébként nagyon nyugodt,kissé lusta baba.Sokat gügyög,szinte sosem sír,csak ha fáradt,nem adja jelét,hogy unatkozna.Nézelődik,tényleg hihetetlen nyugis.Tesóm már aggódik,meg a védőnő is "cseszegeti",hogy:-Akkor mit csinál egész napa a baba,ha nem forog??Mások már kúszni próbálnak,ő meg még ki sem nyomja magát:(
2010. dec. 5. 14:08
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Nekem keresztfiam volt ilyen, nem forgott, nem mászott, még ülni is alig volt képes, mi meg persze totálisan kétségbe voltunk esve. Az orvos azt mondta, hogy nyugi, semmi probléma vele.

Aztán 11 hósan azt látjuk, hogy sétál ki a konyhába... Tehát előbb megtanult járni, mint mászni... :)

2010. dec. 5. 15:19
 12/23 anonim ***** válasza:
én elvinném gyógytornászhoz, azzal nem vesztenek semmit, de ha baj van, az kiderül. www.deveny.hu-t ajánlom, nekünk sokat segítettek. Az ismerősöm kisfia pont ugyanígy volt, de gyógytornával helyrehozták a lemaradást, most 2.5 éves, és teljesen jól van.
2010. dec. 5. 15:40
 13/23 anonim ***** válasza:
7 hónaposan szerintem már nem normális,hogy fekszik mint egy újszülött,még akkor sem,ha lusta baba.Csatlakozom az előttem szólókhoz,hogy tornára és orvosi kivizsgálásra van szüksége.
2010. dec. 5. 15:46
 14/23 anonim ***** válasza:

Minél nagyobb teret érez maga körül a baba, annál bátrabb. Gondolj bele, 8 kilósan nem lehet egy pici teremtés, a járókában alig van helye!

Terítsetek egy vastagabb plédet a padlóra és hajrá! Hallgasson közben zenét, nem is kell ott lennetek, had fedezze fel a világot ebből a nézetből is.

Az ültetést ne erőltessétek, viszont hasra naponta 2-3-szor rakjátok 4-5 percre, addig kössétek le valamivel.

Ha 2-3 héten beül nincs változás, vigyétek gyógytornászhoz, hamar tud segíteni rajta. A 'lusta baba' az orvosotoktól nagyon szomorú.....

2010. dec. 5. 16:21
 15/23 anonim ***** válasza:
annak idején az én lányom se forgott, le se lehetett tenni, se a hátára, se a hasára. Egyből üvöltött. Igaz, 3600-al született, és fél évesen 11 kg volt. Viszont akkor már szeretett ülni, és nézegette a könyvekben a jószágokat. 8 hónaposan viszont gondolt egyet, és elkezdett egyből mászni, forogni, és fel is állt. Vannak ilyen gyerekek. Ha a doki nem lát semmi izom rendellenességet, akkor majd ha kész lesz rá elkezdi, nem kell aggódni.
2010. dec. 5. 16:37
 16/23 anonim ***** válasza:
A mi babánk már 5 hónaposan forgolódott minden fele.És mindegy volt hogy hol van,ágyon vagy földön:)Ha nem vagytok biztosak a dolgotokban keressetek fel egy gyermek gyógyászt.De egyébként nem minden babának egyforma a fejlődési menete!Segítsetek neki forogni.
2010. dec. 5. 16:48
 17/23 anonim ***** válasza:
Nekem 6.5 hónaposan fordult meg elsőzör.Mi jártunk tornára mert kicsit kötött volt.Nem biztos,hogy baja van.
2010. dec. 5. 18:28
 18/23 anonim ***** válasza:

Én is a "földre" tettem le, már a legelejétől. Mert sok helyen olvastam, hogy leesett a baba pl. az ágyról, így inkább nem tettük szinte soha az ágyra. Vettünk játszószőnyeget,

[link]

az alá plédet tettem és ott volt, míg "ki nem nőtte", amíg nem forgott, majd kúszott és most már mászik régóta, 10 hós egyébként, most egy gyerekszőnyeg van lerakva neki, olyan városos.

Az orvosok és a védőnők sokszor nem veszik észre, ha gond van a mozgásfejlődéssel. Mi is jártunk gyógytornászhoz, én mindenféleképp megmutatnám a helyetekben a kisbabát egy Dévényes gyógytornásznak. Nekünk sem a doki mondta, csak én akartam megmutatni, mert úgy tűnt nekem, hogy nem minden tökéletes és igazam is volt, bár így magán úton jártunk.

2010. dec. 5. 20:09
 19/23 anonim ***** válasza:
4 hónaposan már forgolódott, majd 6 hónaposan gurult a lányom, 7 hónaposan már kúszott, 8 hónaposan mászott, majd felállt, de minden baba máshogyan fejlődik. De az lenne a legjobb, ha orvos is látná az a biztosabb.
2010. dec. 5. 20:13
 20/23 anonim ***** válasza:

Nekem dévényes tornász mondta, hogy "jelzésértékű" ha 4hós korági nem kezd el az oldalára fordulni,(még nem hasra, csak oldalra) és 6hós koráig kb. nem fordul át.

Nem bajnak mondta, csak "jelzés értékűnek" - ezt a félreértések elkerülése miatt emelem ki újra.

Én meg mutatnám mindenképpen gyógytornásznak a helyetekben, semmi vesztenivalótok nincs, csak nyerhettek rajta.

:-)

2010. dec. 5. 20:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!