Hét hónaposan még nem fordult hasra, se vissza. Ez gond?
Nekem keresztfiam volt ilyen, nem forgott, nem mászott, még ülni is alig volt képes, mi meg persze totálisan kétségbe voltunk esve. Az orvos azt mondta, hogy nyugi, semmi probléma vele.
Aztán 11 hósan azt látjuk, hogy sétál ki a konyhába... Tehát előbb megtanult járni, mint mászni... :)
Minél nagyobb teret érez maga körül a baba, annál bátrabb. Gondolj bele, 8 kilósan nem lehet egy pici teremtés, a járókában alig van helye!
Terítsetek egy vastagabb plédet a padlóra és hajrá! Hallgasson közben zenét, nem is kell ott lennetek, had fedezze fel a világot ebből a nézetből is.
Az ültetést ne erőltessétek, viszont hasra naponta 2-3-szor rakjátok 4-5 percre, addig kössétek le valamivel.
Ha 2-3 héten beül nincs változás, vigyétek gyógytornászhoz, hamar tud segíteni rajta. A 'lusta baba' az orvosotoktól nagyon szomorú.....
Én is a "földre" tettem le, már a legelejétől. Mert sok helyen olvastam, hogy leesett a baba pl. az ágyról, így inkább nem tettük szinte soha az ágyra. Vettünk játszószőnyeget,
az alá plédet tettem és ott volt, míg "ki nem nőtte", amíg nem forgott, majd kúszott és most már mászik régóta, 10 hós egyébként, most egy gyerekszőnyeg van lerakva neki, olyan városos.
Az orvosok és a védőnők sokszor nem veszik észre, ha gond van a mozgásfejlődéssel. Mi is jártunk gyógytornászhoz, én mindenféleképp megmutatnám a helyetekben a kisbabát egy Dévényes gyógytornásznak. Nekünk sem a doki mondta, csak én akartam megmutatni, mert úgy tűnt nekem, hogy nem minden tökéletes és igazam is volt, bár így magán úton jártunk.
Nekem dévényes tornász mondta, hogy "jelzésértékű" ha 4hós korági nem kezd el az oldalára fordulni,(még nem hasra, csak oldalra) és 6hós koráig kb. nem fordul át.
Nem bajnak mondta, csak "jelzés értékűnek" - ezt a félreértések elkerülése miatt emelem ki újra.
Én meg mutatnám mindenképpen gyógytornásznak a helyetekben, semmi vesztenivalótok nincs, csak nyerhettek rajta.
:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!