Gond, h 7,5 hónaposan még mindig nem tudtam egyetlen teljes étkezést sem kiváltani? Kezdjek el igyekezni?
Sietned biztosan nem kell. HA most kezdené a babád a hozzátáplálst, sem lennétek elkésve. De szerintem is vagy szojas vagy a megszokás: a drága jó cici... Igazából ennyi ebéd után miért kínálod meg rögtön a cicivel? Én úgy csináltam, hogy ebéd, majd egy óra múlva szopi.Aztán másfél óra múlva szopi, aztán 2 óra múlva.., s nem rohatnam, de másfél hét múlva már az ebéd után 4 órával jött a szopi, mint egy őértékű étkezés...
De ismétlem: sehonnan nem vagytok elkése, s ha ez mindkettőtöknek jó, maradhat így is...
Nincs semmi gond. Nem "kell" kiváltani egyetlen étkezést sem. Az első év végéig az anyatej vagy a tápszer marad a fő táplálékforrás, mellette csak kóstoltatunk. E téren sok a tévhit és a félinformáció. Nem kell a csecsemőt minél előbb szilárd étkezésre fogni.
Fontos tudni: az elsõ életévben nem a szoptatást helyettesítjük az egyéb táplálékkal, tehát a szilárd étel bevezetése nem egyenlõ az elválasztással. Ezért is adjuk a pépeket szoptatások után. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint a szoptatás legalább kétéves korig javasolt, de ideális esetben addig folytatódik, amíg a kisbaba magától abbahagyja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!