Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gond, h 7,5 hónaposan még...

Gond, h 7,5 hónaposan még mindig nem tudtam egyetlen teljes étkezést sem kiváltani? Kezdjek el igyekezni?

Figyelt kérdés
Babám remek étvággyal bír. Mindent eszik. Ebédre simán megeszik egy üveges ételt plusz még cicit is kér. Két körte, két szilva együltő helyében szintén lecsúszik. De még mindig nem hagyott fel legalább a déli szopival. Gond ez már?
2010. szept. 1. 14:14
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy csak szomjas a kaja után, és ezért kéri a cicit?
2010. szept. 1. 14:24
 2/4 anonim ***** válasza:

Sietned biztosan nem kell. HA most kezdené a babád a hozzátáplálst, sem lennétek elkésve. De szerintem is vagy szojas vagy a megszokás: a drága jó cici... Igazából ennyi ebéd után miért kínálod meg rögtön a cicivel? Én úgy csináltam, hogy ebéd, majd egy óra múlva szopi.Aztán másfél óra múlva szopi, aztán 2 óra múlva.., s nem rohatnam, de másfél hét múlva már az ebéd után 4 órával jött a szopi, mint egy őértékű étkezés...

De ismétlem: sehonnan nem vagytok elkése, s ha ez mindkettőtöknek jó, maradhat így is...

2010. szept. 1. 14:31
 3/4 anonim ***** válasza:

Nincs semmi gond. Nem "kell" kiváltani egyetlen étkezést sem. Az első év végéig az anyatej vagy a tápszer marad a fő táplálékforrás, mellette csak kóstoltatunk. E téren sok a tévhit és a félinformáció. Nem kell a csecsemőt minél előbb szilárd étkezésre fogni.

[link]

Fontos tudni: az elsõ életévben nem a szoptatást helyettesítjük az egyéb táplálékkal, tehát a szilárd étel bevezetése nem egyenlõ az elválasztással. Ezért is adjuk a pépeket szoptatások után. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint a szoptatás legalább kétéves korig javasolt, de ideális esetben addig folytatódik, amíg a kisbaba magától abbahagyja.

2010. szept. 1. 14:39
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem annyi tejem volt, hogy én 7 hósan kezdtem a hozzátáplálást. Most lesz 1 éves, de még mindig többször szopizik. Reggel csak szopi, délben a főzelék után is szopi, d.u. is és este is szopi. Ha hanyagoltam a szotatást és nem fejtem le, akkor 2 nap mulva hőemelkedés és mellgyulladás lett a vége. Fejéssel meg csak több lesz, úgyhogy úgy döntöttem amig csak lehetszopizunk. Persze adok neki rendes kaját is és gyümit és kölesgolyót is.
2010. szept. 2. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!