Sárgabarackot, körtét valóban nem lehet adni még fél éves babának? Az alma fogja a pocijukat?
Szia!
A Hippes körte, sbarack már 6 hós kortól adható. Ha az üvegre az van írva, akkor nyugodtan add neki! Az enyém imádta.
A banán fogja a kakit, én körtével, vagy almával szoktam összeturmixolni, így nem okoz gondot.
A gyümölcsöket nálunk 4 hónapos kortól mondják bevezetni.Először ezt adod neki alma, barack mindegy melyik körte,de a bébiételekre ami rá van írva tehát a kor az általában jó úgy ahogy van.Hat hónapos kórtól már zöldséget főzeléket is lehet adni.Persze nem olyat mint amilyet mi eszünk.Párolt zőldség turmixolva tápszerrel vagy anyatejjel ha van.A sima tejpépekbe vagy grízbe is tehetsz gyümőlcsöt.
A lényeg hogy mindent szép fokozatosan és az aprómagvas gyümölcsöket 1 éves korig nem ajánlják.A kakira meg a 100%-os narancslé a jó.az egy kicsit lazítja a székletét.
Egyszer egy dietetikus írta itt, hogy az mindig jó, ami az üvegre van írva. Tehát lehet, hogy a 4 vagy 6 hós babáknak ajánlott üveges ételben olyan összetevő van, amit otthoni elkészítésre még nem ajánlanak, de az üveges ételekben már ehető.
Asszem ebben a cikkben is van róla szó:
Igaza van az előttem válaszolónak. Sajnos sok védőnő ahelyett, hogy anyuka hasznára válna, inkább egy plusz nyűgöt jelent :-(
Ha kemény a kakija a babádnak, adj neki sütőtököt, ezt már eheti. Össze lehet turmixolni az almával, vagy más gyümölccsel, anyatejjel. Az őszibarack is lazítja a székletet. Azt mondják, hogy a banán fog de én nem ezt tapasztaltam :-) 9 hós a kisfiam és mindennap eszik banánt, mert az a kedvence és napi 3 x is van kakija.
Az alma is fog, a banán meg főleg.
Én sok folyadékot itatok a lányommal mellé, sokszor tornázunk is, "együtt nyomunk".
Adhatsz nyugodtan körtét-én is most kérdeztem meg a dokit, meg barackot is (sárgát és őszit is).
Én még annyit szoktam tenni, hogy az almájához öntök egy kis üveges bébiitalt, és az is lazít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!