4 hónapos fiam 5200 gramm és 63 centi, anyatejes és lb. kétóránként eszik, hogy kezdenétek a pépet és gyümiket?
Babám elmúlt egy hónapban kb. 200 grammot hízott csak amit az orvos kevesellt (én is), és azért fura ez mert sokszor eszik napközben :(
Azt javasolta hogy tejpépet és almát, barackot és meggyet adjak neki fokozatosan a szopizás mellé.
De mit takar optimális esetben a fokozatosan? Konkrétumot nem beszélrünk meg, azt mondta majd meglátjuk hogy jó.
De hogy kezdenétek? Illetve szopi előtt, vagy után érdemes az új ízt, gondolom először almát? És a tejpépet?
Bocsánat de ebben tanácstalan vagyok és kicsit meg is ijedtem hogy ilyen kebesett gyarapodott ezért szeretném a lehető legjobban csinálni.
Még annyi jutott eszembe hogy valójában azt nem értem hogy van tejem rendesen, plusz azt mondta a doki hogy kaphat gyümölcsöt, de azért felírt tápszert (tejpépet) is.
Tehát kell anyatej (szopizás) mellé a tejpép IS meg a gyüömölcs IS?
Szia!
Ne kezd el szerintem a hozzátáplálást. Túl korai. Az én kisfiam 4290 grammal született, csak szopott végig.
Most 9 hónapos és 10 kg.Még mindig szopik és ez a fő tápláléka.
7 hónaposan kezdtem el a hozzátáplálást.
Szerintem csak szoptasd. Miket eszel? Miket iszol? Szedsz vitamint? Tényleg túl korai a hozzátáplálás, főleg ha van tejed. Hülye egy orvosod van, ne haragudj.
Mi most kezdtük az almával, először gy.centrifugán kifacsartam azt adtam, 3-4 napig mindig kicsivel többet kanállal. A "baba"reszelőn reszltet nem ette meg. Aztán a barack+ alma bolti üvegest kóstoltattam, az nagyon ízlik neki ebből eddig 2x kapott. Még ezt fogja kapni pár napig aztán vmi új ízzel is próbálkozunk.
Érdemes délelőtt adni neki, hogy ha allergiás lenne napközben derüljön ki. Szopizás előtt 1 órával etetett meg, hogy ne legyen még nagyon éhes és utána még tudjon szopizni is.
2 szopi között add,először reszelt alma levét,1-2 kanállal, köv nap 2-3 kanállal,köv nap 5-10. Majd almapüré,azt is fokozatosan,ugyanigy. Majd a barack,ugyanigy stb.
Szerintem napi 1x elég szilárdat kóstoltatni.
köszi a tanácsokat!
és a tejpéppel szerintetek mi a helyzet? tejem van elég csak lehet hogy nem elég rápláló neki...kiváltani nem akarom a tejet vele, csak adjam előtte vagy utána?
első válaszoló, ezért mondta a doki a hozzátáplálást mert hiába szopik a babám kétóránként mégsem hízik tehát szüksége van más tápanyagra is a tejem mellett.
kihagytam:
iszom naponta kb. 2 lizer gyümilvete, enni mindennap főttétel ebédre, reggelire 3-4 toast szendvics, vacsi váltpzó de evésben nincs hiáény :))
Mindemellett iszom a görögszénamag teát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!