Mikortól kezdjek el kóstoltatni bármit is babámmal? Tudom 6 hó az ajánlott de anyósom egyfolytában azzal van, hogy nyugodtam 4hóstól adjak neki pár dolgot. Ti mivel kezdenétek? 4hót tölti be lányom 29én.
Ha anyatejes a babád, akkor semmit az 5., 6. hónapig, ha csak nincs orvosi indok rá.
Ha tápszeres, az más tészta, akkor ajánlatos a vasraktárak kiürülése miatt 4 hónapos korban elkezdeni a hozzátáplálást. De ha nem akarod, hogy csökkenjen a tejed, és szeretnél sokáig szoptatni, akkor még várj, és ne foglalkozz anyósoddal!
Ez az a kérdés, amit úgy gondolok hogy nem szabad senkire halgatni, csak a szívedre, márt csak azért sem mert 3dokibol 3 mást mond.10 anyábol 10 mást mond.
Én 3 hós korátol elkezdtem narancslevet-kekszel, anyatejes-sütőtök pürét, tejpépeket, almát, banánt adni.
Sőt lehet hogy egy páran megköveztek, de 5hós korában már 1,5% tejet is ivott és 17hós koráig cicizett.
Úgy tápláld ahogy a szíved diktálja.
Viszont jönnek a melegek uh. azt tanácsolom hogy teát- vizet (forralva vagy bébi vizet) adjál neki.
Ha szopizik, nem is értem, hogy lehet adni 3 hónaposan már kekszet meg narancsot!!!? Egy éves kor előtt meg tejet??? A csapból is az folyik, hogy nem ajánlott (nincs benne elég vas és egyéb vitamin, fehérje túl sok benne, allergia kialakulásához vezethet, túl sok benne a nátrium, ami káros a vesékre).
Kedves kérdező, pont az ilyen válaszokat nem kellene olvasgatnod, mintha csak anyósodat hallanád...
SZOPTASS, AZ A LEGJOBB A BABÁDNAK!!!
A fiam júniusi. Az anyósom egész nap azzal zaklatott, hogy forraljak vizet a gyereknek, mert sólázat kap a kicsi. A gyerekorvosok, a védőnők egybehangzóan kérdezték, hogy mi az a sóláz.
Ugyanis a fiamat csak szoptattam. Igen, nyáron a 40fokban sem kapott teát, vizet az újszülött kicsi 300ml/szopi is volt egyszer egyszer, rengeteg tejem van most is(1éves a törpe). 5hónapos koráig nem is látott vizet. Akkor is azért mert magára boritotta az üvegemet, inni akart(tetszett a kupakja az üvegnek, és csak épp rátettem, ezért tudta kiborítani)
4hónaposan ugyan kóstolgattunk, hetente egy nap pár falat(alma, répa, sütőtök), 6hónaposan már minden ízt ismert, és élvezettel evett.
Én ezt az utat láttam helyesnek, ezt diktálta az ösztönöm.
Most is szopizik a kicsi, mellette ici picit már kap a felnőttek ételéből.
Ha bizonytalan vagy, és nem adnál ne is adj, addig amíg készek nem vagytok rá. Hallgas magadra, ösztönösen tudni fogod mi a jó a kicsinek, látni lehet rajtuk, az egész picin is, mit igényel.
Ahogy a szíved súgja.
Én 6 hónapig szoptattam, ez azért jó, mert így van ideje érni a baba immunrendszerének, amit nem mellesleg a Te anyatejeddel kap meg, pontosan olyat, amilyen neked is van.
A lányom júniusi, anyatejes volt, bár hozzáteszem, hogy az első perctől igényelt vizet is. Én is ilyen voltam anyukám szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!