Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a véleményetek a rota...

Mi a véleményetek a rota vírus elleni oltásról, érdemes beadatni?

Figyelt kérdés
Szerettem volna, de amikor mondta a védőnő, hogy 34 ezer ft a két vakcina, elbizonytalanodtam.Ez nagyon drága, és gondolom, semmilyen támogatás nincs rá.Gondolom, amíg nem jár közösségbe, bölcsibe, oviba a pici, kicsi a valószínűsége, hogy itthon elkapja.Viszont ezt most kéne átgondolnom,mert egy bizonyos kor után már nem lehet.Szerintetek van értelme?
2010. nov. 29. 13:48
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
nem adattuk be. Keret se lett volna rá. Dokinénink se javasolta. Ő azt mondta, hogy bármelyik hasmenéses, hányásos betegségtől kiszáradhat és kórházba kerülhet.
2010. nov. 29. 14:11
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Férjem kollégája mindhárom gyereknek beadatta, és ott kettő mégis kórházba került rotával. Azt mondták, hogy pont azok a törzsek voltak, amikre nem hat. Az egyik gyerkőc 6, a másik pedig 3 éves volt. a 3 hónapos pici szerencsére nem került kórházba, de neki is ment a hasa.
2010. nov. 29. 14:15
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Mi beadattuk. A keresztfiamnál végigasszisztáltuk a rota-t, és akkor megfogadtam, amikor lesz gyerekem, ezt mindenképpen beadatjuk.

Borzalom volt, szegényt nagyon sajnáltam. Nekem nem ért annyit 34 ezer forint, hogy ezen kelljen keresztülmennie.

Lehet elkap mást, de ha ezt kapta volna el, mert sajnáltam rá a pénzt, megöl a lelkiismeretfurdalás. Így beadattuk. Örülök neki.

2010. nov. 29. 14:16
 14/21 A kérdező kommentje:
Ő az első gyerekünk, és nagyon odafigyelek a tisztaságra, bár tudom, hogy nem ezen múlik.Eléggé megoszlanak a véleményeitek..a védőnőnk nem tartja olyan fontosnak.Ha nem lenne ilyen drága, gondolkodás nélkül beadatnám.De így, karácsony előtt, ennyi pénzt, csak erre a célra nem biztos, hogy ki tudunk adni.Köszi Nektek!
2010. nov. 29. 14:19
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
ez az oltas a nyugati orszagokba kötelezö oltas...nem veletlenül!!!!
2010. nov. 29. 14:20
 16/21 anonim ***** válasza:

én sosem voltam rotás, a férjem sem (ill.- nem tudunk róla), ennek ellenére beadattuk a kisfiamnak, és milyen jól tettük, ugyanis a férjem hazahozta, őt teljesen kicsinálta a vírus, fogyott, nem tudott se enni, se inni. a babánknak kutya baja sem lett, talán 2 híg széklete volt és annyi. Én sem voltam túl jó, de a férjemen volt a legerősebb a vírus. Szóval szerintem megéri. a barátnőmék kórházba kerültek vele, ő is és a kisfia is.

Amúgy a mi dokink is le akart róla beszélni,de nem hagytuk.

2010. nov. 29. 14:25
 17/21 anonim ***** válasza:
ja, és baromira nem függ a higiénés körülményektől ez a vírus! nagyon ellenálló és az egész családon átmegy, ha valaki elkapja és még nem volt rotás: felnőtteken és gyerekeken is.
2010. nov. 29. 14:28
 18/21 anonim ***** válasza:
Mi beadattuk, mégis elkapta, és kórház lett a vége. Ja, hogy pont erre a törzsre nem adott védettséget? Hát sorry.. ez volt a válasz.
2010. nov. 29. 14:33
 19/21 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon pénz szagú ez az oltás. sokkal fontosabbnak tartom az agyhártya, tüdőgyulladás és bárányhimlő elleni oltásokat,mert ezek sokkal veszélyesebbek a rotánál és érdekes módon ezeket az oep is támogatja.vajon a rotát miért nem?

Én nem kértem a kislányomnak. eüs vagyok

2010. nov. 29. 15:36
 20/21 anonim ***** válasza:
Én beadattam a kisfiamnak,nem bántam meg,nagyon veszélyes vírus,nézz utána a neten.
2010. nov. 29. 18:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!