Mi a véleményetek a rota vírus elleni oltásról, érdemes beadatni?
Mi nem adattuk be. A védőnőmtől kérdeztem meg, hogy szerinte mit csináljunk? Nekem konkrétan azt mondta, hogy ő akkor javasolja erősen, ha van ovis-iskolás korú testvér, aki hazahozhatja a vírust az oviból, iskolából, vagy ha rosszabb higiénés körülmények között él a család (bár ez meg fura, mert azok közül ki tud kifizetni 36 ezer Ft-ot?).
Gyerekorvosunk pedig azt mondta, hogy kb. 54 törzsből 5 félére hatásos, a többiben viszont kicsit felgyorsítja a gyógyulás folyamatát, azaz nem 5 napig fog f.sni, hanem csak 3 napig, és nem annyira.
8 hónaposan elkapott amúgy egy hasmenést a kisfiam, majdnem rota volt (a rota teszt nem mutatta ki elsőre egyértelműen) ,de kiderült, hogy mégse rota volt.
Itattam vele nagyon sok folyadékot, 3 napig ment a hasa, megúsztuk kórház nélkül. Most 3 éves, azóta nem volt semmi baja.
Mindkét gyerekem megkapta.
És az nem igaz, hogy csak a bölcsiből oviból lehet hazavinni.
3 ismerősöm gyereke is úgy kapta el, hogy semmilyen közösségbe nem jártak. Kórházba kerültek közel 1 hétre, ahol a tenyésztés mutatta ki, hogy Rota volt a bűnös.
Mi az egyszeri anyaságit erre fordítottuk mindkét gyereknél. Nekünk 39 ezer volt, beadással együtt.
Mi beadattuk, egészségpénztári kártyával vettük meg ráadásul. Így a pénztárcámnak nem fájt.
Tudom, hogy csak 5 vírustörzs ellen véd, de ha a többi vírustörzs közül fertőzi meg valamelyik, akkor is gyengébb lesz a lefolyása, és én szerettem volna elkerülni a kórházas-infúziós sztorit, ahogy itt a környéken már sok babával történt (természetesen nem kaptak rota oltást).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!