Rota vírus elleni oltásról mi a véleményetek?
Nem adattam be.
1. nekünk drága (bár tavalyelőtt "csak" 16-17ezer volt 1 oltás) Tudom, a gyerek minden pénzt megér, de ennyit nem engedhetünk meg magunknak.
2. megkérdeztem orvos-védőnő véleményét. Orvos annyit mondott, hogy mi döntjük el. Védőnő (3 gyerekes anyuka) mindhárom gyereket beoltatta, a legkisebb mégis elkapta és 3 napig voltak kiszáradással kórházban.
3. Nagyon sok kisgyerekes ismerősöm van (babás-óvodás korú-kisiskolás), és még egyik gyerkőc sem volt soha rotavírusos.
Egyébként most így vagyunk a bárányhimlő elleni oltással is. Sógornőm beadatta a keresztfiamnak, mégis elkapta a nagytól, aki az oviból hazahozta a himlőt. Védőnő is azt mondta, hogy az oltástól függetlenül elkaphatja, inkább a mellékhatásoktól véd, ami 10 000 gyerekből 1-nél jelentkezik. Csak mi van, ha pont az én gyerekem lesz az az 1. Úgyhogy azon még gondolkodunk, az "csak" 6800Ft, és 2 kell belőle. Talán 2 éves kora után, addig még rágódunk rajta...
Én beadattam.
Nekem van önkéntes egészségpénztáram, ahova már kb. 3 éve fizetek be kisebb-nagyobb összegeket. Azért nyitottam, mert 4 vetélés után lombikra ítéltek. 3 év után fogant meg a picurkám, azután, hogy beadattam a H1N1 elleni oltást magamnak (mint kiderült, ezért sikerült, de ennek hosszú a magyarázata)
Szóval úgy döntöttem, hogy amitől lehet, attól megvédem. A pénz nem akadály, megér ennyit. Ha nem adattam volna be, és emiatt bármi, akár apró baja lett volna, soha nem bocsátottam volna meg magamnak. Ráadásul 2 uncsitesójával naponta találkozunk, az egyik ovis, állandóan beteg, valamit mindig elkap szegény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!