Ha kisbabád, gyermeked ekcémás, leírnád a szülésed körülményeit?
"és ahogy most leírtad, a barátnőd kisbabája farfekvéssel, nem lehetett kellemes a babánal, neked 10 órás vajúdás... szóval ez mind mind megterhelő lehet egy pici babának odabent. ti mit gondoltok?"
igen megterhelő de minden gyermek igy jön a világra és abból csk nagyon kis hányada ekcémás. Ez igy van rendjén a szülés fáj az anyának és a babának is. Nem mellesleg gondolj bele Neked is fáj Te mégsem leszel ekcémás 2-3 hónap mulva. Vagy nem lesz más bajod tőle. Sőt akkor sem leszel beteg ha majd jön kétévesen a dackorszak az is megterhelő de bele még nem betegedett senki.
Mondjuk és szívesen elbeszélgetnék egy kinezzel EZEkről mit gondol?
Szia!
Bár, nem tudok összefüggésről:
8-tól vajúdtam 13-ig, akkor eltoltak akut császárra, mert rossz volt a ctg. Neki is 2szer volt rátekeredve a köldökzsinór a kis nyakára :((
Ekcémás is lett, no de kiderítettem, hogy én hülye, leváltottam a patikai fürdetőt dm-es babylove-ra. 5 napig száraz volt a könyökhajlatban, de amint rájöttem, és az ablakon kidobtam azt a vackot, minden rendbe jött.)) koppkoppkopp.
5 hós
első vagyok...
én közel 30 éve vagyok ekcémás. anyukám elmondása szerint villám gyorsan érkeztem. 8 órás vizitnél még semmi jele nem volt, hogy készülődök, fél 10kor (orvos nélkül :D) sírtam fel. elég durva ekcémám van, sok ételre, fémre, kozmetikait összetevőkre vagyok allergiás, tünet mentessé még nem sikerült tenni :(
kisbabámnál mindent elkövettünk, hogy ne legyen ekcémás, több orvos segítette a hozzátáplálást is. ezidáig nem jött ki de tudom bármikor előjöhet így nem vagyok nyugodt :(
15 órát vajúdtam, spontán úton 20 perc alatt született, picit besárgult de azt mondták a kórházban ez normális, haza is engedtek 9/10es apgarral jött a világra.
ha ebből ki tudsz valamit okoskodni... amúgy én hülyeségnek gondolom ezt a lelki dumát, az megint más, hogy ha valaki ekcémás és padlón van, bizony kijön, de visszavezetve ez már nem igaz!!!
Kedves kérdező. ég mindig a 74% os vagyok:-) Szerintem az ember elgondolkodik rajta és állást foglal de sokkal jobb dolog hogy ez egy gyógyitható nem tragikus betegség. Ebben gondolkozz és remélem meg sem fordult a fejedben hogy magadat hibáztasd akár azért mert a szülés nem ugy ment ahogy.
Kitartás és meglásd két nyár alatt elmulik az ekcéma:-))
megint első vagyok...
nem úgy értettem, hogy mindenki hülye csak ugye itt nem jön át a hangsúly :)
persze, minden szülés más és kivétel nélkül minden szülés nehéz a babának is és a mamának is, így minden szülésre rá lehet húzni, hogy azért... én tényleg nem hiszem, hogy köze lehet. inkább ahhoz, hogy 3 hónaposan turmixolt pörit ettem nokedlival ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!