Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha kisbabád, gyermeked ekcémás...

Ha kisbabád, gyermeked ekcémás, leírnád a szülésed körülményeit?

Figyelt kérdés
minden részlet érdekel, mennyi ideig tartott az első fájástól kezdve, volt-e komplikáció, esetleg később besárgult- e a baba, ilyesmi. bizonyos összefüggések miatt érdekelne a dolog. köszi a segítséget.
2010. nov. 26. 22:56
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:

mit gondolsz, milyen összefüggés lehet a születés és az ekcéma között?

én még ott vagyok lemaradva, hogy a kevés anyatejre vezették vissza a most már nagy gyerekek/fiatal felnőtteknél :)

2010. nov. 26. 23:01
 2/31 anonim ***** válasza:

Hát ha ebből összefüggést Te ki tudsz deríteni??? Ugyanis nincsen de a kérdésedre:

barátnőm babája ekcémás olvt: császáros 4 óra vajudás utás után farfekvés miatt. komplikáció sárgaság nem volt. Nekem: 10 óra vajúdás, hüvelyi szülés, komplikáció, sárgaság nem volt.

Az ekcéma kialakulása elsősorban allergia és a családban előforduló száraz bőr, atópiás dermatitisz miatt alakul ki.

2010. nov. 26. 23:10
 3/31 anonim ***** válasza:
Te babád ekcémás?
2010. nov. 26. 23:12
 4/31 A kérdező kommentje:

hát, ez elég hosszú, de megpróbálom leírni. a kineziológia szerint- amiben nem vagyok túl jártas - minden betegség lelki eredetű... na most, milyen lelki problémája lehet egy kisbabának, aki 3 hónapos, és gyakorlatilag még nem történt vele semmi az életben. a családj rendezett, nincs bántalmazás vagy efféle.

egy ismerősöm foglalkozik ilyesmivel és ő kérdezte, hogy hogy ment a szülés. én meg elmeséktem, hogy 18 órán keresztül szenvedtünk, miután elfolyt a magzatvíz, a köldökzsinór 2x volt a nyakára tekeredve, szóval, eléggé kimerülhetett mire sikerült kijutnia természetes úton. erre ő azt mondta, hogy ne csodálkozzak, ha ekcémája van - a kineziológi szerint ugyan is - ez lehet az oka, hiszen gondoljam csak el, milyen lehetett neki odaben, ahol már nem volt a kellemes vizecske, a hidegben, sötétben, egyedül csak várni, várni...

na most, én nem tudom, hogy mit gondoljak ezzel kapcsolatba, de ha többen írnak mondjuk arról, hogy elhúzodó, esetleg felmerülő komplikáció után adtak életet a babájuknak, aki esetleg még be is sárgult, vagy csak valami nem úgy zajlott, ahogy a nagy könyvben meg van írva, akkor azt hiszem, elgondolkodom ezen a kineziológián. addig csak érdekel a dolog. mit gondolsz?

2010. nov. 26. 23:17
 5/31 anonim ***** válasza:

Nincs semmilyen összefüggés a szülés és a ekcéma között.

Nálunk pl. több generáción át öröklődik a hajlam...sajnos.

Nem tudom, hogy gondolhatod, hogy egy fél napos esemény hatással lehet erre.

2010. nov. 26. 23:17
 6/31 A kérdező kommentje:

igen, az én kisfiam is ekcémás, és mined olyat tudok, amit tudni lehet. tudom, hogy ez egy örökölt hajlam, és az allergiának egy fajtája, meg minden ilyesmi, de azért elgondolkodtam ezen, amit mondott ez az ismerősőm.

és ahogy most leírtad, a barátnőd kisbabája farfekvéssel, nem lehetett kellemes a babánal, neked 10 órás vajúdás... szóval ez mind mind megterhelő lehet egy pici babának odabent. ti mit gondoltok? én még mindig csak olvasgatok.

2010. nov. 26. 23:20
 7/31 anonim ***** válasza:

Én 30 órát vajúdtam, végül császár volt, ki kellett szedniük belőlem, és mégsem ekcémás, sőt, semmilyen baja nincs, egyetlen náthája volt, az is 11 hónaposan, mert akkor tényleg megfázott.

Szóval ez egy baromság, mert ezek alapján akkor nagyon betegesnek kellene lennie...

2010. nov. 26. 23:21
 8/31 A kérdező kommentje:
egyenlőre semmit nem gondolok, csak információkat szeretnék. aki leírja hogy vele mi volt, azt megköszönöm, ennyi.
2010. nov. 26. 23:21
 9/31 anonim ***** válasza:
31%

"...minden betegség lelki eredetű.."

Aha persze, szóval ha ez kinezológialag frankó emberbe belevágok egy AIDS-es tűt (vagy vérátömlesztésnél kap ilyen vért), akkor garantáltan nem kapja el mi? :)

Hallottam már ezt az ökörséget és jót röhögtem mindig rajta.

2010. nov. 26. 23:23
 10/31 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!a 2-3 válaszoló vagyok.

Én tisztlem becsülöm a kineziológust is, abban is hiszek hogy van lelki eredete a betegségeknek DE csk bizonyos életkort maghaladva. (20-30 éven felül). Egy kisbabának nem feltétlenül kell legyen az ekcémája lelki eredetű. Sőt egyáltalán nem. Sok ismerősöm volt aki 20-30 órákat vajudott gondok is voltak nekik nem ekcémás a babájuk. Szóval ez nem jött be a kinez. ismerősödnek. Az ekcéma sajnos a jóval egyszerűbb általában tejfehérje allergiára jön ki.

Ha viszont a családban sok a szárazbőrű felmenő akiknek esetleg ekcémája is volt akkor a genetikán érdemes elgondolkodni.

Én tisztelem becsülöm a kineziológiát meg azt is aki csinálja de legyünk egy kicsit józanok, és gondoljunk bele igazából nem tudja mivel alátámasztani az állítását. A vajúdás alatt meg Te sem hültél ki tehát hidegben és sötétben nem volt a babád.

remélem segitettem kicsit.

2010. nov. 26. 23:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!