Hogy alakul/alakult a 9 hónapos babákot napi étrendje?
Bajban vagyok! Lányom most lesz 9 hónapos és teljesen felborult az étkezése.
Az elmúlt 2 hétben sokat jöttünk-mentünk, én idegeskedtem, és azinte egyik napról a másikra elfogyott a tejem. 2 héttel ezelőtt még napi 4 alkalommal szoptattam, és úgy láttam elég is volt neki a tej. Persze mellette tízóraira gyümölcsöt, ebédre főzeléket kapott, estefelé pedig tejpépet. A reggeli és vacsora mindig anyatej volt, ezen kívül délelőtt és délután iktattam be egy kis szopizást.
Na, most ott tartunk, hogy szinte semmi tejem nincs már ( eddig is csak az egyik mellemben volt). Azért reggel és este cicizik még a lányom, mert az esti alvás csak így megy. De tudom, hogy alig jön valami.
Vettem tápszert, most napi 2-szer kap kb 150 ml-t (ennyit iszik meg.) Ezek reggel és este vannak. De! Elvileg 500 ml tej alapú dolgot kellene kapnia még ilyen korban. Ha hozzááadom a 150 ml tejpépet, akkor már nagyjából jók vagyunk, igaz?
Én még nem szeretnék neki semmilyen tejterméket adni, mert a nagyobbik lányom is tejérzékeny volt és sokat szenvedtem vele mire kinőtte.
Ha pedig napközben is kap egy adag tápszert, akkor az egyik evése kimarad.
Jó ez így?
Reggeli: szopi és 150 ml tápszer
tízórai (10 körül) 200 ml gyümölcspép
ebéd ( 2 körül) 150-200 gr főzelék
uzsonna (4körül) vagy kér vagy nem - ez teljesen zavaros még, de általában eszik még egy kis gyümölcspépet
vacsi (6 körül) 150-200 ml tejpép
szopi és táp (150 ml ) este 9 kor
Az a baj, úgy érzem, hogy a délutánok már össze vissza vannak, mintha kevés lenne neki a szilárd étel, de enni mégsem akar csak nyammog.
Leírnátok a hasonló korú babátok napi ritmusát és menüjét?
Köszönöm!
reggel, délelőtt szopi
ebéd: főzelék, hússal, tészta
délutáni alvás után szopi
délután: gyümölcs, joghurt/túró
este szopi
reggelre 10 hótól kapott pépet vagy kenyeret
a délelőtti ciczés 1 éves kora után maradt el és onnatól vacsorázott/ik velünk (amit mi ettünk/eszünk)
szia.
Reggeli 6 óra körül 250 ml tápszer
Tízórai:Kenyér(Vaj,margarin,sajtkrém ilyesmi
Ebéd:13:30 Fözelék
Uzsonna:17:00 gyümölcs (túróval,joghurt,keksz)
Vacsi 19:30 250 ml tápszer
Sztem a 4 és 6 órás kajcsijaát tedd át neki 5-6 között hátha akkor többet és jobban fog enni.és este 9-kor szopi és tápszer.nem hiszem h 2 óránként megéhezne...nekem ez a véleményem...remélem segítettem.9 hós Tündér anyuja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!