Hogy alakul 1 éves kisbabád napi étrendje? Mikor, mit, mennyit eszik?
Szia, 14 hónapos kislányom napi étrendje kb.:
7: ébredés, 2 dl tápszer
fél 9: reggeli kb fél sz. kenyér belseje+margarin, sonka, paprika, vagy májkrém, paprika
12:00 ebéd kb. 150-200 gramm. pl. raguleves, zöldségleves májjal, vagy tészta pörkölttel, vagy rakott zöldségek, vagy krumplipüré vadasmártással sült hússal...
12:30-15:00 alvás
16: uzsonna pl tejszelet+alma, vagy krémtúró+banán
18:30 vacsora, olyan mint reggel, vagy rántotta, bundáskenyér
20:00 2 dl tápszer, ez után alszik.
Nappal kb. 4-5 dl vizet iszik, éjjel nem eszik, nem iszik.
Születési méretei: 2850/48 , most 14 hónapos 9 kg/75 cm.
Reggel tápszer
reggeli/tízórai: gyümölcs + keksz
ebéd: húsos főzelék (én még főzök neki külön)
utána tápszer
uzsi: bébijoghurt v tejpép (az igazi joghurtokat nem bírja)
vacsi: húsos főzelék másik fele
utána tápszer
Sokat eszik, mindig 2,5 deci tápszer, főzelékből kb 200 ml, elég sokat nassol is (pogi, kuki, sajtos stangli), két banánt simán megeszik reggelire.
Mivel elutasítja a tápszereket és a tejitalokat, ezért így néz ki egy-egy nap étkezése:
Reggeli gyümölccsel és keksszel összekevert tápszer (csak így fogadja el).
Tízórai valamilyen sajt vagy krémtúró vagy babapuding.
Ebéd általában az amit mi eszünk.
Uzsonna valamilyen gyümölcs, vagy valamilyen másféle tejtermék: pl. túró gyümölccsel vagy valamilyen sajt, joghurt.
Vacsora néha az amit mi is eszünk (főtt étel), vagy kenyérfalatkák valamilyen felvágottal, sajttal.
Ja, a fogzás és betegség az nálunk is ilyen tüneteket okoz! Ez nem egyedi dolog és aggódnod sem kell.
HA minden jól megy, visszaáll majd a rend, csak sajnos a fogak miatt sokat szenvednek, és sokszor lesz rosszabb az étvágyuk is.
Ha arra gondolok, hogy nekem 20 évesen jöttek ki a bölcsességfogaim...hát akkor nem ettem több hétig értelmese. Egyrészt azért, mert nem volt étvágyam, másrészt a fájdalomtól nem is igazán tudtam!
Türelem lesz ez még jobb is. A lényeg, hogy azért egyen-igyon valamennyit. Lányom most 1 évesen kevesebbet eszik mint fél éves korában.
Ennek oka a fogzás, másrészt most nincs olyan intenzív mozgásfejlődése mint pár hónapja. Akkor több energiára volt szüksége.
S még tápszert sem iszik...
4. válaszoló voltam.
Üdvözöllek a klubban kedves kérdező:):)
A lányom jövőhéten lesz egy éves, és dettó mint a tied, eddig jóformán egész nap csak evett,de most ha ebédre bele birok szuszakolni 1-1,5 dl kaját már boldog vagyok, pedig előtte a 2 dl volt az alap. Azért a napirendünket leírom
8 fél9 körül ébred, utánareggelizik+tej/kakaó(most szokatom le szépen a ciciről)
Kap egy kis gyümölcsöt 10körül
Ebéd ha nem dől ki akkor az a minimális mennyiség,amit fenn írtam, általában már azt eszik amit mi, vagy külön főzök neki ha a miénkből nem ehet.
12-től alszik 3-ig fél 4ig
Utána uzsi: gyümölcs, joghurt,túró,krémtúró,tejszlet,mikor mi
6körül mostanában mandarin a minden
fél8kor vacsora: tejbegríz,tejpép,vagy ebédről ami marad,vagy kenényfalatkák
Negyed9 fürdés,majd utána szopizik
Éjszaka még egyszer kel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!