Mennyie dagadt be a kisbabád vállán lévő BCG oltás? Az én 5 hósom-nak mostanra nagyon nagy lett, és mintha belülről gennyes lenne. Ez normális?
Úgy tudom akkor jó, ha minél nagyobbra duzzad az oltás helye, mert akkor hatott a BCG oltás.
Viszont az az érdekes, hogy nálunk sokáig éppenhogy látszott, és fokozatosan egyre nagyobb lett. Most 5 hós, és nagyon csúnyán néz ki. Ez most akkor jó, vagy nem?
Holnap megyünk a védőnőhöz, de azért kíváncsi vagyok.
Ez jó. Előbb-utóbb ki fog fakadni. Gusztustalan véres genny (már bocs) fog belőle kifolyni, majd szép lassan (akár hónapok alatt) teljesen elhalványul a nyoma.
A kisebbik lányomnak is hatalmas, kb 5-forintos méretű dudor nőtt és rengeteg genny jött ki belőle. 9 hónapos és már csak egy kis piros pötty van a helyén.
És te nyomtad ki, vagy hagytad, hogy magától jöjjön a trutyi?
HA te nyomtad, akkor az fájt neki?
Fúú én imádom kinyomni az ilyeneket! De gondolom nem szabad neki esni, hanem meg kell várni, amíg magától kifakad. De utána rá lehet segíteni?
Köszönöm a válaszokat!
Akkor nem nyúlok hozzá!
Ne nyúlj hozzá, mert úgy jársz, mint mi.
Ez egy túlreakció a szervezet részéről, ha úgy néz ki a BCG oltás helye, de ha a nyirokcsomók nem duzzadtak, nincs gond.
Na, nekünk megnézegette a védőnő, mondta, hogy ha kifakad, picit nyomkodjam meg. Én marha, meg hallgattam rá! Nem tudom, melyikünk sírt jobban, a gyerek vagy én! Aztán szerencsére, mire legközelebb begyűlt neki, másik védőnőnk lett, ő mondta, hogy hozzá ne nyúljak, ha kifakad, szépen kitisztul.
Így is volt, de 2 évesen még mindig elég jól látható a helye, és csúnyább lesz felnőtt korában is, mint aki nem piszkálta és csak a heg marad utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!