Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3 honapos babanak lehet...

3 honapos babanak lehet banant adni probalkoztam narancs level csak nem tudom szabade adni?

Figyelt kérdés
2010. nov. 26. 14:28
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
56%

Csomagold a babád fenekét tetrába, aztán főzd ki minden este. A következő gyerekkel ne menj UH vizsgálatra, pláne ne 4D-re, mert veled se volt anyukád 30 éve. Szoptass 3 óránként, éjjel teáztasd, aztán majd jól elmegy a tejed egy hónap alatt, mert 30 éve ez volt a módi. Akkor aztán adhatod anyatej helyett a banánt meg a narancsot, amit a 30 éve szakvizsgázott gyerekorvos javasolt. Ja, és dobd ki az ablakon a mobilt, az automata mosógépet, a számítógépet, mert 30 éve az sem volt, micsoda hülyeség már ez az újfajta módi! Hisz úgy kell csinálni mindent, mint 30 éve!!! Nem?

Nagyon ki tud akasztani, amikor valaki csak anyit képes felhozni érvként, hogy "anyám is ezt csinálta, és nem lett semmi bajom".

2010. nov. 26. 16:36
 22/38 anonim ***** válasza:
57%
Képzeld 3 óránként szoptatok újszűlött kora óta és még mindig van tejem.:):)Ja és nem 30 éves vagyok.A húgom 17 éves és még akkor is 3-4 hósan kezdte anya a hozzátáplálást.:)Én meg utálom a sok könyves anyukát.
2010. nov. 26. 16:52
 23/38 anonim ***** válasza:
15.51-es vagyok. 3 óránként szoptatok, és tetrát használok! És baromira kiakasztanak a könyves anyukák! Túl sok volt a munkanélküli, a szakképzetteknek meg nem volt elég a boríték, ezért kitalálták a szoptatási tanácsadást, hogy valahol megkereshessék a mindennapit. TISZTELET A KIVÉTELNEK! Túl sok okoska van mostanság! Én szívesen megosztom máskor is és másokkal is a tapasztalataimat és véleményemet. De ne akarjon senki kioktatni, segítsük egymást. Amúgy 30 éve rengeteg anyuka volt aki már a kórházban más gyerekét etette, kisegítette.
2010. nov. 26. 17:17
 24/38 anonim ***** válasza:

A szakkönyv hasznos, láttam már itt olyan kérdést, ahol az anyuka nem értette, miért száraz a baba bőre...és ez még a jéghegy csúcsa. Igenis vannak benne hasznos tanácsok, az orvosnak nincsen ideje szépen leülni a kismamával és elmagyarázni neki, hogy a kicsik gyomra még kevésbé savas, az emésztőrendszerük érzékenyebb, vagy hogy jóval magasabb a szervezetük víztartalma a felnőttéhez viszonyítva (ergo lázas állapotban/hányásnál/hasmenésnél nagyon-nagyon gyorsan kiszáradhatnak, hogy aspirint/kalmopirint tilos adni a kisgyereknek mert veszélyes mellékhatással járhat (Reye-szindróma) stbstb és még sorolhatnám.

Az anyatej mindent tartalmaz, amire a gyereknek szüksége van, tök fölösleges fél éves kor előtt bármi mást is adni neki, azzal fokozódik az allergia kialakulásának kockázata.

Végzetül pedig álljon ez itt az anyatejről: (orvosi egyetemen oktatott anyagból)

védelem allergia és a fertőző betegségek ellen

sec. IgA (ellenanyag)

lactoferrin (vas)

lyzozime

Lactobacillus bifidus (bélflóra)

leukocyták (passzív immunitás)

preventio:

hasmenéses betegségek, sepsis,

középfülgyulladás, bakteriális meningitis,

alsó légúti fertőzések, botulismus,

húgyúti fertőzések, NEC

SIDS, colitis ulcerosa, IDDM, lymphoma,

Crohn-betegség, allergiás betegségek

2010. nov. 26. 17:57
 25/38 anonim ***** válasza:
94%

a banánnak nagyon magas a kálium tartalma + szorulást okozhat

én nem adnék még neki 3 hónaposan, narancsot meg pláne nem

2010. nov. 26. 17:58
 26/38 anonim ***** válasza:
100%
sztem almával kezdj.utána barack.én 3,5 fél hósan kezdtem ezeket adni
2010. nov. 26. 19:13
 27/38 anonim ***** válasza:
74%
Én pártatlan maradnék inkább, de annak, aki az anyatej jótékony hatását ecseteli: Biztosan jobb, mint bármi más, de attól, hogy valaki nem szoptat, mert nem tud, nem biztos, hogy hülyébb lesz a gyereke. Olvastam én már itt néhány kérdést arról, hogy "hiába anyatejes, örökké beteg". Az én fiam tápszeres,(lehet lepontozni), másfél éves, eddig kétszer volt beteg. Tehát én vagyok az ellenpélda. Jaaa, és 4 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást.
2010. nov. 26. 21:03
 28/38 anonim ***** válasza:
56%
Utolsó vagyok, még annyi, hogy nem keverőtárcsás mosógéppel mosok én sem,(persze abban sem lenne semmi szégyellnivaló) csak egyszerűen nem volt tejem:)
2010. nov. 26. 21:05
 29/38 anonim ***** válasza:
59%

15:51-nak

Akkor lányom mirét nem ekcémás??

Lehet mert 6 hónapig csak anyatejet kapott.

kérdezőnek:

az orvosod egy idióta, ha gyümölcsöt adne egy 3 hónaposnak:-(((((((

Minimum 4-6 hónapos koráig anyatejjel kell táplálni a csecsemőt. Ezzel szemben már nagyon sokan az első időszakban szilárd táplálékkal egészítik ki az anyatejet, pedig nem minden esetben hasznos a baba számára.

Szinte már elcsépelten hangzik, de a csecsemők számára a legfontosabb táplálék az anyatej. Hiszen tartalmaz minden olyan fontos tápanyagot, vitamint, ásványi anyagot, ami a baba számára szükséges. Mégis a csecsemők nagy részét nem szoptatják megfelelő ideig min. 4-6 hónapig, amennyi fontos lenne számukra.

Az utóbbi években ugyan növekedett Magyarországon a szoptatott csecsemők aránya, mégsem mondható eredményes növekedésnek. Még mindig nagyon sok az olyan csecsemő (50%), aki hat hónapos korában már nem kap anyatejet. Hamarabb kezdődik el a hozzátáplálás és az elválasztás. Nagyon sokan nincsenek tisztában vele, hogy a korábban kezdett szilárd táplálék nem hasznos a baba számára. Ha lehetőségünk van rá, akkor minél hosszabb ideig szoptassuk csemeténket.

Korai hozzátáplálás hátránya

A babáknak 4-6 hónapos korukig „nyitott” a bélrendszere. A vékonybél sejtjei közötti réseken teljes makromolekulák is átjutnak, többek között teljes fehérjék és patogének, és ezek közvetlenül a véráramba kerülnek. Ez nagy hasznára van a szoptatott csecsemőnek, mert lehetővé teszi, hogy az anyatejben lévő hasznos antitestek sokkal közvetlenebbül jussanak a baba véráramába, de ez azt is jelenti, hogy más ételek nagy fehérjemolekulái és betegségeket okozó patogének is könnyedén átjutnak. A csecsemő szervezete ezeket az antitesteket a hatodik hónap környé kén kezdi termelni, és erre az időre már be kell fejeződnie a záródásnak.

Miért nem kell sietni a hozzátáplálást, mert:

•nagyobb védelmet ad a betegségek ellen,

•a késleltetés időt ad a csecsemő emésztőrendszerének a megérésre,

•csökkenti az ételallergia veszélyét,

•segít megóvni a csecsemőt a vashiányos vérszegénységtől,

•megóvja a csecsemőt a későbbi elhízástól,

•segít az anyának fenntartani a tejtermelést

[link]

2010. nov. 27. 15:19
 30/38 anonim ***** válasza:

Ezek szerint a huszon, harminc, és akár negyvenéves emberek ma Magyarországon az általad felsorolt betegségekben szenvednek. Netán te is?

.Állandóan beteg vagy,

.nincs normális emésztőrendszered,

.ételallergiától szenvedsz,

.vérszegény vagy,

.semmilyen fogyókúra nem segít a túlsúlyosak közé tartozol. stb...

Beteg egy világban élünk.

2010. nov. 28. 06:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!