Hámozatlan szelídgesztenyét hogyan készítitek el a babának?
Már készítettem neki gesztenyét, de fagyasztott egész gesztenyénél sima fehér maradt a főzővíz, de a hámozatlannál nem tudom hogy kellene készíteni.
Azt is adtam már neki úgy, hogy meghámoztam, vagyis leszedtem a héját, viszont maradt rajta a belső héj, amivel nem foglalkoztam, s eléggé beszínezte a főzővízet, sőt az edényét is, de azt megoldottam. Azt sokkal tovább kellett főzni. Majd mikor kész volt, a belső puha héjszerűséget sikerült könnyedén eltávolítani.
Jól csináltam?
Vagy más hogy szokta?
Most is vettem egész gesztenyét, nem fagyasztottat, hámozatlan.
Holnap akarom eltenni a fagyóba.
Így azt vettem észre sokkal gazdaságosabb, s a mirelit termékeknél sem kell keresgélni, mert nehezen találtuk meg akkor is, mikor első alkalommal vettem mirelit gesztenyét egészben. masszát nem adnék neki, inkább megfőzöm.
Én inkább vettem a mirelitet, az jól meg van pucolva. Igaz, nagyon drága, de pár szem elég a főzelékbe.
A nyerset nekem nagyon macerás volt megcsinálni.
S így tehetek el belőle a fagyóba?
Mert én hámozá után nyersen tettem el, bár az már fogyóban van, s most van még 30 dkg.
Azt szeretném megcsinálni. S ha így készítem, mondjuk le lehetne így is fagyasztani, akkor ha kivettem csak felengedem, s kész is, vagy pár perce tegyem bele főzővízbe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!