Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hámozatlan szelídgesztenyét...

Hámozatlan szelídgesztenyét hogyan készítitek el a babának?

Figyelt kérdés

Már készítettem neki gesztenyét, de fagyasztott egész gesztenyénél sima fehér maradt a főzővíz, de a hámozatlannál nem tudom hogy kellene készíteni.

Azt is adtam már neki úgy, hogy meghámoztam, vagyis leszedtem a héját, viszont maradt rajta a belső héj, amivel nem foglalkoztam, s eléggé beszínezte a főzővízet, sőt az edényét is, de azt megoldottam. Azt sokkal tovább kellett főzni. Majd mikor kész volt, a belső puha héjszerűséget sikerült könnyedén eltávolítani.


Jól csináltam?

Vagy más hogy szokta?

Most is vettem egész gesztenyét, nem fagyasztottat, hámozatlan.

Holnap akarom eltenni a fagyóba.

Így azt vettem észre sokkal gazdaságosabb, s a mirelit termékeknél sem kell keresgélni, mert nehezen találtuk meg akkor is, mikor első alkalommal vettem mirelit gesztenyét egészben. masszát nem adnék neki, inkább megfőzöm.


2011. okt. 29. 22:09
 1/5 anonim ***** válasza:

Én inkább vettem a mirelitet, az jól meg van pucolva. Igaz, nagyon drága, de pár szem elég a főzelékbe.

A nyerset nekem nagyon macerás volt megcsinálni.

2011. okt. 29. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
S a nyerset te hogy készítetted el? Hát sajna nekünk anyagiak miatt gazdaságosabb, s nehezen tudom beszerezni. Eddig sparban találtam rá, de akkor is nagy nehezen, legutóbb meg nem találtam. A külső héját leszedtem, de a belsejét, amin van egy barnás réteg azt nem tudtam h kell, hámozzam-e vagy a külső héjjal együtt főzzem meg?
2011. okt. 29. 22:16
 3/5 anonim ***** válasza:
Kicsit beáztatod vízben, pár órára, így a kukacok kimásznak belőle, és könnyebb bevagdosni. :))) Aztán bevagdosod (csinálsz rá egy x-et), a dudoros oldalát.Kb. 1 óra alatt megfőzöd, szúrd bele a villát és érezni fogod. Ha megfőtt leöntöd a forró vizet és rögtön hidegbe teszed pár percig. Utánna gyönörűen meghámozható, a barna héj is lejön róla.
2011. okt. 29. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Sziasztok ! Én mindig sütöm a gesztenyét, sokkal finomabb úgy mint főzve. Be kell áztatni pár órára hideg vízbe, majd mielőtt beteszem a sütőbe 4 felé bevagdosom, a tetején 2 vágással és ezek néznek felfelé a tepsiben.
2011. okt. 30. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

S így tehetek el belőle a fagyóba?

Mert én hámozá után nyersen tettem el, bár az már fogyóban van, s most van még 30 dkg.

Azt szeretném megcsinálni. S ha így készítem, mondjuk le lehetne így is fagyasztani, akkor ha kivettem csak felengedem, s kész is, vagy pár perce tegyem bele főzővízbe?

2011. okt. 30. 09:00

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!