3 honapos babanak lehet banant adni probalkoztam narancs level csak nem tudom szabade adni?
Nekem meg van egy majdnem 11 éves fiam, akinek 3 hónaposan adtam már ilyeneket és ekcémás:-(((((
Ráadásul 21 hónapig szopott, tök felsleges volt elkezdeni.
Egy 3 hós babának anyatejen/tápszeren kívül semmi szüksége mésra!!
A másodiknál kivártam a 6 hónapos, még mindig szopik 20 hós.
Gondolom, pl a cigit is ugyanilyen egészségesnek tartod, hiszen körülötted senkinek nem lett tőle tüdőrákja... Örülj, hogy a te 7 éves lányod szerencsés és nem hajlamos az allergiára (bár még felnőttkorában is előjöhet, ne lélegezz fel ilyen hamar), de nem kellene olyat tanácsolni, ami másnak akár gondot is okozhat.
Hat hónapos kor elõtt a csecsemõ emésztõrendszere még éretlen az anyatejen kívül egyéb táplálék feldolgozására. A tápszeres kiegészítés, a mesterséges táplálásra való átállás és a szilárd táplálék korai bevezetése következtében gyakrabban alakulnak ki felsõlégúti megbetegedések, középfülgyulladás, hasmenés, húgyúti fertõzések, ekcéma, asztma, allergia. Az allergiára hajlamos családokban az anyatejes baba érzékennyé válhat a tehéntejfehérjére, ha az újszülöttosztályon az elsõ három nap során akár egyetlen üveg tápszert is kapott (véletlen, szükségtelen vagy szándékos kiegészítés során).
Ezeka modern anyukák.Régen érdekes 6 hetesen kezdték a hozzátáplálást.A környezetembe senki sem allergiás,ekcémás stb.Pfff
Anyukám 3 gyereket nevelt fel így és semmi bajunk.A hajlam a fontos és az a hozzátáplálás nélkül is megvan és ki is alakul.Na de mindegy ide csak modern anyukák járnek,szóval itt felesleges válaszolni,kérdezni,mert könyvből nevelik a gyerekeket,akiket búra alatt nevelnek és sok nyápic gyerek lesz belőlük.:)Ezért van ennyi nyálas gyerek.Lehet lepontozni.:):)Nem nagyon érdekel:)
A 6 hetes hozzátáplálhoz annyit, hogy az egyik hugom (ikrek, ő volt kisebb) lisztérzékeny lett, 6 hetesen kedzte őket anyukám krumpli-répával etetni.
Akkor nem volt ennyiféle tápszer, ami volt az meg nem bírták.
Hallgass a gyerekorvosodra és az édesanyádra. Az, hogy 30 éve mi volt az egy dolog, mi is felnőttünk azzal a módszerrel és a mai gyerekek is fel tudnak nőni, ennyi. Egyébként almalével kezdheted. Az én gyerekorvosom aki 60- és a halál között van,(bocsi) szóval már 4 hós kortól ajánlotta a narancslét. Ha van tejed, ha nincs nem teszel rosszat a gyerkőcnek. Újabb 30 év múlva a mai módi lesz a butaság. Még egyszer mondom, mi is felnőttünk, még a kockafejűnek mondott anyukák is!!!
Az ekcémás gyermekről annyit, nem a hozzátáplálás miatt lett olyan, a legtöbb gyerek a kötelező oltások miatt lesz ekcémás. Érdemes egy homeopata gyerekorvossal beszélni erről. De ez egy újabb téma. Mindenkinek jó babázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!