Adnatok valami jo otletet, tanacsot, mar nem tudom mit tegyek?
Szia. Talán más itt a gond, és nem a cicizés:
-Lehet nem elég zsíros a tejed, és így hiába gondolod, hogy a babád jól lakott, a tápanyag nem elég, és még enne. ( szoktad fejni magad?)
- Vagy a cumi nem megfelelő. ( az én lányom, csak a aventes cumit szerette, a többi ment a kukába)
Szerintem érdeme, a ciciztetés után kis teát adnod neki, (ha jól lakott!) semmiképpen ne cicit, így rájönne , hogy már nem cicit kap, és nincs esélye, ez kicsit tovább tart , de a végén be áll a 3-4 órára.
Minden baba más, az én lányom rákattant a cumira, és sosem volt ilyen problémám vele, de a húgom babája ugyan ezt csinálta, így nála ez bevált.
Kedves 3-ik valaszolo:
1.a babam nem ehes,jol tudom mikor az ,es mikor nem,egyszeruen csak a szajaban akarja tartani a cicimet,es ennyi,az megnyugtatja.Ha ehes lenne akkor amint beteszem a szajaba,elkezdene szopni,de nem teszi,annyit csinal,hogy becsukja a szemet,es elalszik.
2. 3100 grammal szuletett,vasarnap lesz 6 hetes,most 4800 gramm,szerintem,ha nem lenne taplalo a tejem nem fejlodne ilyen szepen,es csak anyatejet kap,semmi mast.
Lényeges még szólnunk a szoptatással való elaltatásról. Az anyatej olyan anyagokat tartalmaz, melyek a babát ellazítják, elálmosítják, illetve a szopizás során a baba szervezetében is szabadulnak föl ilyen anyagok. Vagyis maga a természet rendezte úgy, hogy az anyatej, a szoptatás mintegy természetes altatóként szolgál. Nagyszerű eszköz arra, hogy nyűgös, álmos kisbabánkat bárhol megnyugtassuk, elaltassuk. Ráadásként az anyuka szervezetében is képződnek a szoptatás alatt ilyen anyagok, ezáltal pl. az éjszakai etetések után könnyebben, gyorsabban álomba merülhetünk békésen szuszogó kisbabánk mellett.
Sajnálom, nem lehet könnyű neked. Nekem sajnos lefejt tejet kap a babám üvegből, nem szopizik, saját tapasztalattal nem tudok szolgálni. De eleinte nem cumiztattuk, mert bíztam abban, hogy talán rá tudom venni a cicizésre, így a tisztára mosott ujjunkat dugtuk a szájába, és azt is szépen szoptgatta, cumizgatta. Csak akkor adtam neki cumit, amikor elkezdődött nála hasfájás, és már egyértelmű volt, hogy nem fog soha cicizni. :( Sima, olcsó, gyógyszertári cseresznyemag-cumit fogadott el csak, mert ennek a leghasonlóbb a formája a mellbimbóhoz, és ezt sem elsőre, beletellt pár póbálkozásba. Az Aventes drága cumikat nekünk is kiköpte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!