Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Adnatok valami jo otletet,...

Adnatok valami jo otletet, tanacsot, mar nem tudom mit tegyek?

Figyelt kérdés
Babam 6 hetes,anyatejes,semmit nem kap cumisuvegbol,ezert nincs hozzaszokva a "muanyag cicihez".Miutan evett,jollakott meg "szopizna" amig elalszik,neha hagytam,hogy tartsa a szajaban,mert ahogy kiveszem nyuszog,ismetlem,miutan jollakott.Ezert probalkoztam a cumival,de nem fogadja el,de ha nincs semmi a szajaban,szinte nem hajlando elaludni,neha bekapja az oklet,de ez csak par masodpercig mukodik.A kis szemei csukva,de csak nyuszog,es keresi a cicit.Lehet rossz anyanak minosulok most egyesek szemeben,de se erom,se idom egesz nap a cicimen tartani a fiamat,de mar nem tudom mit tegyek vele,mert a szivem szakad meg,amikor nyugos,es nem tud elaludni.Legtobbszor olben alszik el,de ahogy lerakom,egybol felebred,es belekezd a keresesbe.Ti hogyan csinaltatok,vagy egyedul vagyok ezzel a problemammal?Szerintetek kinovi,vagy majd ha megtalalja a kezet,ellesz azzal?De az mikor lesz...?
2010. nov. 26. 10:47
 1/9 anonim ***** válasza:
Én cumit adok neki elalváshoz. Csak akkor cumizik, ha napközben alszik, illetve este, ha nehezen tud elaludni. Az elején nem akartam cumiztatni, de most sokkal nyugodtabb, kevesebbet sír és többet alszik.
2010. nov. 26. 10:51
 2/9 anonim ***** válasza:
33%
Szerintem ne hagyd cumizni. Ezt fogja megszokni, és akkor csak rosszabb lesz. Ha nagyon kell neki valami, akkor vagy elfogadja a cumit, vagy a kezét megtalálja. Én ha jóllakott, levettem a ciciről, és köv. étkezésnél jött újra a cici. Főleg, ha van még egy gyerek, akkor már nincs időd egész nap cumiztatni a ciciden. Ettől nem lesz baja.
2010. nov. 26. 10:52
 3/9 anonim ***** válasza:
33%

Szia. Talán más itt a gond, és nem a cicizés:

-Lehet nem elég zsíros a tejed, és így hiába gondolod, hogy a babád jól lakott, a tápanyag nem elég, és még enne. ( szoktad fejni magad?)

- Vagy a cumi nem megfelelő. ( az én lányom, csak a aventes cumit szerette, a többi ment a kukába)

Szerintem érdeme, a ciciztetés után kis teát adnod neki, (ha jól lakott!) semmiképpen ne cicit, így rájönne , hogy már nem cicit kap, és nincs esélye, ez kicsit tovább tart , de a végén be áll a 3-4 órára.

Minden baba más, az én lányom rákattant a cumira, és sosem volt ilyen problémám vele, de a húgom babája ugyan ezt csinálta, így nála ez bevált.

2010. nov. 26. 10:55
 4/9 anonim ***** válasza:
1.vagyok: az kimaradt, hogy nálunk sem volt mindegy, hogy milyen a cumi. Csak egyfélét szeret, a többit nem fogadja el. Lehet, hogy ez a gond.
2010. nov. 26. 10:58
 5/9 A kérdező kommentje:
4 cumink van,mind mas,egyiket sem fogadja el,tegnapelott akkorat hanyt tole,hogy megfogadtam,tobbe a szajaba nem teszem.
2010. nov. 26. 11:11
 6/9 anonim ***** válasza:
Nálunk is a cumi vált be, de nem volt mindegy, hogy milyen. Próbálj ki másfélét is. Vannak ilyen babák akiknek jóval nagyobb a szopásigényük. Az én lányom is ilyen volt. Nem éhes volt, egyszerűen kellett valami a szájába. Nem tudott meglenni "üres" szájjal. Mi ezért vezettük be a cumit, különben napi 23 órát lett volna cicin. Hát nem tudom van-e anya aki ezt bírja!!! Az ökle ilyen pici korban azért nem jó még, mert nem tudja még irányítani a mozdulatait. Néha betalál a szájába, de nem tudja ott tartani. A cumival csak annyi volt a gondunk, hogy amikor kiesett mindig vissza kellett adni. Na dehát ez legyen a legnagyobb gond!!!!
2010. nov. 26. 11:15
 7/9 A kérdező kommentje:

Kedves 3-ik valaszolo:

1.a babam nem ehes,jol tudom mikor az ,es mikor nem,egyszeruen csak a szajaban akarja tartani a cicimet,es ennyi,az megnyugtatja.Ha ehes lenne akkor amint beteszem a szajaba,elkezdene szopni,de nem teszi,annyit csinal,hogy becsukja a szemet,es elalszik.

2. 3100 grammal szuletett,vasarnap lesz 6 hetes,most 4800 gramm,szerintem,ha nem lenne taplalo a tejem nem fejlodne ilyen szepen,es csak anyatejet kap,semmi mast.

2010. nov. 26. 11:15
 8/9 anonim ***** válasza:
Bocs, az előbb még nem volt kommented. Akkor cuminak lőttek. Nincs jobb ötletem, sajnálom.
2010. nov. 26. 11:17
 9/9 anonim ***** válasza:

Lényeges még szólnunk a szoptatással való elaltatásról. Az anyatej olyan anyagokat tartalmaz, melyek a babát ellazítják, elálmosítják, illetve a szopizás során a baba szervezetében is szabadulnak föl ilyen anyagok. Vagyis maga a természet rendezte úgy, hogy az anyatej, a szoptatás mintegy természetes altatóként szolgál. Nagyszerű eszköz arra, hogy nyűgös, álmos kisbabánkat bárhol megnyugtassuk, elaltassuk. Ráadásként az anyuka szervezetében is képződnek a szoptatás alatt ilyen anyagok, ezáltal pl. az éjszakai etetések után könnyebben, gyorsabban álomba merülhetünk békésen szuszogó kisbabánk mellett.

[link]

Sajnálom, nem lehet könnyű neked. Nekem sajnos lefejt tejet kap a babám üvegből, nem szopizik, saját tapasztalattal nem tudok szolgálni. De eleinte nem cumiztattuk, mert bíztam abban, hogy talán rá tudom venni a cicizésre, így a tisztára mosott ujjunkat dugtuk a szájába, és azt is szépen szoptgatta, cumizgatta. Csak akkor adtam neki cumit, amikor elkezdődött nála hasfájás, és már egyértelmű volt, hogy nem fog soha cicizni. :( Sima, olcsó, gyógyszertári cseresznyemag-cumit fogadott el csak, mert ennek a leghasonlóbb a formája a mellbimbóhoz, és ezt sem elsőre, beletellt pár póbálkozásba. Az Aventes drága cumikat nekünk is kiköpte.

2010. nov. 26. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!