Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Én baltázok el valamit?...

Én baltázok el valamit? Szomorú vagyok.

Figyelt kérdés
Egy 13 éves kapcsolatba szültem gyereket,aki nagyon nehezen fogant,nehéz terhességem volt,de hála az égnek,csodálatos egészséges 5 hónapos kislányom van,akit imádok.Viszont a férjemmel nagyon megromlott a kapcsolatunk!Sokat fáradtak vagyunk!Ő folyamatos munkarendben melózik,ami azt jelenti,hogy egy héten 3-4 napot dolgozik 12 órában a többi napon itthon van!A babám nincs el egyedül ,így úgy csinálom,hogy mikor apa itthon van megpróbálok mindent megcsinálni,hogy mikor csak ketten vagyunk a gyerekkel csak vele tudjak foglalkozni!Így amikor itthon van a férjem,kelek hajnalban főzök(több napra),mosok,takarítok(180 négyzetméter),vasalok,szoptaom a gyereket,sietek mindennel ,mert 1 körül már tűkön ül,hogy menne a konditerembe!Elmegy,majd 2 óra múlva visszajön és akkor én folytatom tovább a dolgom.ÉS tegnap azt vágta a fejemhez,hogy én ahogy csak lehet kibúvót keresek,hogy ne kelljen foglalkoznom a gyerekkel,hanem mindig kitalálok valamit,amit nekem "csinálnom kell"!És ő meg a szabadnapján semmit nem tud csinálni,mert vigyáznia kell rá. Nekem ez esett olyan nagyon rosszul:(((Egyébként nagyon keveset beszélgetünk,szex sincs,mert mi van ha felébred a gyerek,mondja Ő!Lányok segítsetek!!!!!Én csinálok valamit rosszul?Mit tegyek???
2010. nov. 25. 09:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
82%

Nem biztos hogy a férjnek csak nyűg a ygerek.Inkább az lehet hogy úgy érzi a gyerek "tehet" arról hogy nem foglalkozik vele a felesége.

Tudjátok a pasiknak is van ám lelkivilága

2010. nov. 25. 10:24
 12/19 anonim ***** válasza:
74%

Ne pánikolj!

Az én férjem is folyamatosban dolgozik, nálunk is vannak eféle problémák. A miénk csak két hós. két dologra van szükség:

türelem, szeretet

csábítsd átt egy másik helyiségbe ha alszik a gyerek. Mi egyszobásban vagyunk, de van fürdő ,konyha...

2010. nov. 25. 10:25
 13/19 anonim ***** válasza:
Szia! Leírom a tapasztalatomat. Az én kedvesem sem tudott ellenni a kisfiunkkal, amíg ilyen pici volt. Nem tudott mit kezdeni vele, félt, hogy valami bajt okoz, nem tudott neki gügyögni, stb. Most 1 éves a kislegény, és elválaszthatatlanok. Mivel már lehet vele kommunikálni, játszani, kimutatja a szeretetét, apa is el tud lenni vele. Előfordulhat, h. a Te férjednek is ez a baja, csak nem mondja. A másik, hogy tényleg ne hanyagold el a párodat sem, előfordulhat, h. féltékeny a babára. Ami nekem bejött (én is ált. egyedül voltam a kicsivel): vettem egy pihenőszéket és vittem benne mindenhova ahol házimunkáztam. Énekeltem, mondókáztam neki, hintáztattam a székben, és egy idő után megszerette, nem sírt. Vagy tegyél le habtapit a konyhába, arra játszószőnyeget, és úgy lát téged. Ne csak dolgozz, amikor együtt kéne lenned a családdal. Csináljatok közös programot. Az pedig, hogy nem akar sexelni... miért nem mentek át másik szobába? Vegyél fel este egy dögös rucit, fehérneműt, és hívd át egy olyan helyiségbe, ahol a baba nem hall titeket, h. ne keljen fel. Ha ekkor sem akar sexelni, ott vmi más baj van... Sok sikert!
2010. nov. 25. 10:49
 14/19 A kérdező kommentje:
Lányok!Köszönöm a válaszaitokat!Az én babám még soha nem aludta át az éjszakát!De nem velünk alszik!A férjem nagyon gátlásos volt mindig is szex terén,de mióta meg a gyerek megvan...még rosszabb:(Mondjuk a testem is sokat változott!mondtam neki tegnap,hogy csináljunk közös programokat,menjünk el valahova.De visszakérdezett,hogy egy ekkora gyerekkel,mégis hova a fenébe akarok én menni:(Nem szeret egyébként sem menni sehova!Ha nincs dolgom és itthon van,akkor én vigyázok a gyerekre,ő meg elalszik tv nézés közben:(!és sajnos tényleg nincs el egyedül a gyerek!pedig én nem így szoktattam!itt a környéken semmi nincs,még kisgyermekes anyuka sem nagyon,szóval nem tekergek,de nincs is kivel beszélgetnem.A kisbabám egy tündér!Imádom,de lehet igaza van egyikőtöknek és a férjemnek mindketten csak nyűg vagyunk:((((
2010. nov. 25. 11:39
 15/19 anonim ***** válasza:

Hess, hess rossz gondolatok!

Dehogy vagytok nyűg! Ezt felejtsd el! Csak most ilyen időszakot éltek, a legjobb családban is előfordul. Próbálj meg leülni vele és átbeszélni a dolgokat. Hogy szerinted ez a kapcsolat nem jó irányba halad, és ennek így nem lesz jó vége. Mondja el, hogy min változtass, de ő is változtasson a dolgokon. Pl. besegíthet a házimunkába, és akkor nem minden rád szakad. Pl. a pasik is tudnak porszívózni, mosogatni... Ketten akartátok a babát, ketten vállaltátok, akkor vegye ki ő is a részét a gyereknevelésből.

Hogy hova menjetek egy ekkora babával? Nagyszülőkhöz, vagy csak sétálni?

2010. nov. 25. 12:19
 16/19 anonim ***** válasza:
Hát igen..A férfiak nem nagyon tudnak még mit kezdeni egy ilyen picivel és a házasságokat is megviseli a belerázódás, ez valahol természetes. Viszont arról, hogy téged vádol azzal, hogy kibúvót keresel, pont az ugrott be elsőre, hogy a saját gondolatait, érzéseit projektálja rád. Én visszább vennék a házimunkából is, mielőtt teljesen bekattannék, il. a férjem megszokná, hogy egy takarító robot vagyok.. Ha ő nem akar menni a gyerekkel, menj el vele te zenebölcsibe, stb.. Ismerkedj! vagy hívj magatokhoz kisgyerekeseket! (Én is olyan szívesen mennék:))) Aztán hátha kapcsol + vége lesz ennek a nehezebb időszaknak is. De ne legyél robot és cseléd, mert megszokja és az válik természetessé! (Hány ilyet láttam sajnos). És de jó, hogy ilyen nagy házatok van! (Nekünk majd' ötöde a lakásunk):(
2010. nov. 25. 12:47
 17/19 A kérdező kommentje:
Én mennék,2 barátnőmnek is hasonlókorú babája van gy közeli kisvárosban,én oda is szivesen mennék és hívnak is,de a férjem egyszerüen lusta bárhova is menni,Ő itthon szeret lenni,na meg a konditeremben:(!Ehhez tudni kell,hogy én meg nagyon szeretk menni,mindenfele!És ez most nehéz nekem!De ami a legrosszabb,hogy nem bírja elviselni ha sír a gyerek,így ha bárhova el is megyünk(Tesco,Cora)és ne adj isten elkezd sírni,teljesen kiakad,hogy ez a gyerek mindig üvölt!Olyan rossz,hogy neki csak akkor kedves,ha nevetgél,meg játszik!Ha sír akkor meg hülye???!Tény,hogy nagyon kész vagyok,mert a kismaszat este 10-kor alszik el és csak éjfélig alszik,utána hajnal 4-ig a cumit kell dugdosni neki,mert fél óránként kiesik a szájából!Hajnal 4-kor eszik és fél 7-ig alszik,megint cumidugdosás mellett!Így én max 2 órát alszok egy nap,meg max 1 órát napközben!Én is biztos ingerült vagyok!Tegnap le akartam vele ülni beszélgetni,de közölte,hogy elege van már,hogy nekem mindig van valami megbeszélnivalóm!Nagyon rossz ám ,mikor beszélsz a másikhoz az meg nézi a tv-t és nem is hallja,amit Te mondasz!Csak bólogat,mintha hallaná,ha meg visszakérdezel állítja,hogy te hülye vagy ,mert ilyet nem mondtál...akkor jövök rá,hogy nem is hallja amit neki beszélek!
2010. nov. 25. 12:54
 18/19 anonim ***** válasza:
Akkor írj neki egy levelet. Lehet, hogy dedós módszer, de egy próbát megér. Nálunk bevált és jobban le is tudtam írni a gondolataimat, mint ahogy el tudtam volna mondani... Ha ő meg nem megy, akkor menj nélküle a barátnőkhöz. Az én párom ilyen helyekre sosem jön velem/velünk, mert mi nők úgyis csak a gyerekekről beszélünk...
2010. nov. 25. 13:07
 19/19 anonim ***** válasza:
nem veled van a baj, a férjed nem nőtt fel a feladathoz.....
2010. nov. 25. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!