Csak az én babám ilyen kis "szomorú"?
1 hónapos és szinte egész nap sír. Csak szopi közben nyugszik meg és alszik el. Máshogy nem is tud aludni, csak a cicin. Ha leteszem sír, ha kézben van akkor is legtöbbször csak sír. Aludni is csak mellettem tud.
Másnak is volt, hogy ilyen volt a babája? Meddig fog ez tartani?
Szia! Beszéltél már a védőnőtökkel, orvosotokkal? Lehet, hogy a tejed nem megfelelő tápértékű, ezért folyton éhes - és sír...
Valamint ha nem tartod be a 3 óránkénti szoptatást (tehát hamarabb adsz neki, tartván az igény szerinti szoptatási elveket...), akkor egyrészt nem is tud hasznosulni a kajcsi, másrészt hasfájást okozhat neki a folyamatos "rátöltés" - nekem ezt a dokim+védőnőnk is mondta, és tényleg megoldotta a problémát - valamint sajnos hamar kapott kiegészítésnek tápszert is, de semmi gond nem lett: már 10 hós és eddig 1x volt megfázva - ennyi betegsége volt, valamint nem fújódott fel a tápitól, és 5,5 hós koráig maradt tejem - utána magától utasította el... Szóval sztem ne félj ezeket kipróbálni - természetesen orvosi felügyelet mellett!
Ne aggódj!Az én kislányom is ilyen volt kb. 8 hetes koráig. Nagyon sokat sírt,fájt a hasa.
Most már egy tündér, szinte sosem sír és sokat alszik.
Első vagyok, Sztem mindenképpen szólj a védőnőtöknek/orvosotoknak - hidd el, örömmel segítenek!
Cicin elalvásnál segíthet pld. az arcocskájához érintett hideg kanál, vagy a lábacskája megcsikizése stb...
Jól gondolom, hogy igény szerint szoptatsz? Akár fél óránként, óránként?
Hidd el, ha párszor kivárnád a min 3 órát, akkor beállna rá elég gyorsan, hogy akkor van kajcsi, és meg kell ennie azt a mennyiséget, amivel a következő kajáig ki tudja bírni.
Természetesen ha néha mondjuk 2,5 óra után megéhezik, akkor pusztán a 3 óra miatt ne kínozd szegényt még fél órát, de ez csak ritka eset, meglátod, beáll majd!!!!
Ha így sem szűnne meg a sírósság, akkor lehet, hogy tényleg kevés a tápérték és kiegészítés szükséges - AKKOR SE AGGÓDJ!!!
A suttogót én is olvastam még az 1. babámnál, és már akkor is nagyon sokat segített. Megpróbálnám én most is a napirend szerinti szopit, ami az első kisfiamnál is bevált, de most úgy érzem muszáj igény szerint szoptatnom.
Viszont tegnap máshová tettük a kiságyat és egész jól aludt az éjjel, és még ma nem volt olyan nagy sírás sem, és a 2-3 óránkénti szopit is betartottuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!