Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy tanitsam meg 8 honapos...

Hogy tanitsam meg 8 honapos kisfiamat, hogy hogyan igyon csoros vagy rendes poharbol?

Figyelt kérdés
A kisfiam bolcsis, reggel, este es ejszaka meg szopizik, nappal a bolcsiben kap szilard kajat (puresitve zoldseget, husit, gyumolcsot), de nem hajlando sem csoros poharbol sem cumisuvegbol inni folyadekot, szoval a bolcsis nenik felhigitjak a fozeleket vizzel, hogy kapjon eleg folyadekot. A csoros poharat csak ragcsalja, a rendes poharbol meg kiboritja a vizet. Hogy tanitsam meg, hogy inni kell a poharbol, nem jatszani vele vagy ragcsalni. A bolcsis neni szerint gyakoroltassam vele. Esetleg valami mas otlet?
2009. jan. 14. 12:46
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

VEgyél olyan csőrös poharat, amiből folyik, ha felfordítod.

Lányomnak is mikor megvettem az olyat, amiből szívni kell, 2 napig csak játszott vele, aztán rájött.

Szerintem add neki többször, hadd játszon vele, rá fog jönni:-)

A poharat meg ne add a kezébe, csak itasd belőle.

Vagy próbáld kiskanállal, és utána a pohárból.

2009. jan. 14. 12:56
 2/3 anonim ***** válasza:

Én is ezzel bajlódok. Most lettünk 9 hónaposak. Én rendes pohárral próbálkozom, mert arról nem kell majd leszoktatni, mint a csőrösről.

Minden nap egy étkezés után amikor szomjas (neked például jó lehet az esti étkezés) próbálj meg adni neki rendes felnőtt pohárból egy kis vizet, vagy gyümölcslevet. És légy türelmes. Az én kisfiam eleinte csak rágta a pohár szélét, meg belenyúlkált. Most ott tartunk, hogy kortyonként iszik. Egyet kortyol, meglepődik, fél perc szünet...megint kortyol. Szóval nagyon sok türelem kell, szerintem egy-két hónap, vagy több is beletelik, hogy megtanuljon inni. És jó, ha egy alkalommal 20 ml vizet megiszik így.

Ezen túl amikor játszol vele, vagy maga játszik, adj neki oda egy műanyag poharat, vagy csészét. Egy ilyen idős baba játékból már a szájához emeli mintha inna. És így is gyakorol.

2009. jan. 14. 15:19
 3/3 A kérdező kommentje:
Koszi szepen a valaszokat.
2009. jan. 14. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!