Hogy tanítsam 8 hónapos kisfiamat?
Kisfiam 8 hónapos múlt.
Hasonló korú babák szüleivel beszélgettem a minap, és mindenki mesélte miket tudnak már. Tapsolnak, mondókára mutogatnak, pá-t intenek, puszit adnak...
Kisfiam mozgásfejlődésével semmi gond nincs, 2 hónapja áll, már egy jó ideje kapaszkodva lépeget, mászik, ül. Tehát mindent tud, amit tudnia kell.
De mást egyszerűen nem hajlandó megtanulni. Mondókázunk, mutatom neki mit csinálnak az állatok (halacska, kutya, madár, macska, stb), tapsoltatom, mutatom neki a puszit, pá-t intünk, de nem érdekli. Nagyon rövid ideig kötik le. Inkább mászik, pakol, labdázik.
Hogyan keltsem fel a figyelmét? Hogy tanítsam meg neki?
Tudom, hogy nem verseny, meg majmolás, de a múltkor megjegyezte az egyik anyuka, hogy már tudnia kéne. Azóta tiszta ideg vagyok.
Ti babáitok is tudják? És tényleg neki is tudnia kellene már ilyeneket? :(
Egy évesen kezdett el tapsolni és integetni a kisfiam. Egyszerűen nem érdekelte.
Nyugi, semmi baj a babáddal. Közhely, de igaz: minden baba máshogy fejlődik.
Azt nem mondták, hogy folyékonyan olvasnak, és a szorzótáblát már 5-ig tudják?
Megnézném én azt a gyereket, aki 8 hónaposan mondókára mutogat!
egyik anyuka mondta, hogy mar tudnia KENE??? Ez egy irdatlan nagy baromsag. Ezen ne idegeskedj. Nincs ilyen, hogy egy gyereknek kötelezöen tudni kene 8 honaposan integetni...
kicsit tavolabbi pelda, az enyem 3 eves. De a minap volt egy kerdes, hogy 2,5 eves gyerek ki tudja-e rakni a mit tudom en hany db-os puzzle-t. Na most az enyem a 12 db-osat sem, mert nem erdekli. Teljesen hidegen hagyja, semmilyen szinten nem erinti meg. Viszont olyan helyekre fel tud maszni, atmaszni,stb, ahova 5 evesek sem, es gyorsabban fut az összes 5 ev körülinel a jatszon... 2 nyelven beszel (nem jarattuk különorara, csaladi "hozadek" :) ).. Remelem erted, hogy mire gondolok...
Igaz. A felsoroltak közül semmit sem KEll csinálnia még. Az én nagyfiam elmúlt egy éves, mire tapsolni tudott. Addig meg se próbálta, se pá-pá, se semmi. EGyetlen mondóka sem érdekelte. Pedig egyfolytában tanítgattam ezekre. Aztán egyszer csak egyik napról a másikra elkezdte, és utána már nagyon-nagyon gyorsan fejlődött ezen a téren. De ekkor már elmúlt 12 hós is.
Most a kisebb 9 hónapos, már egy hónapja tapsikol, meg piszézik, de semmi más. Nem is erőltetem.
Huhh, nekem egyik fiam sem csinált 1 évesen sem ilyeneket! Akkor ők must buták?
SOHA nem szabad összehasonlítani a gyerekeket, mert gyomorfekélyed lesz, egész nap azon szorongsz, miért nem csinálja már ezt meg azt. NEM maradt le semmiről a gyermeked!
Hozzátenném, a fiam 2 évesen sem tudott még egy mondókát sem, mert nem érdekelte, viszont fantasztikusan bánik a labdával, nagyon jó mozgáskultúrája. Most 4 éves, mindent tud, amit egy 4 évesnek tudna kell, sőt!
A kicsi lassan 2 éves, nem beszél, nem érdekli a mondókázás, most erőltessem rá? Nem, szabadjára engedem, sokat beszélek hozzá!
Semmiről sem marad le a gyermek, amikor óvodába megy, ugyanolyan képességei lesznek, mint a hasonló korú gyermekeink!
Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam.
Eddig én sem voltam az a hasonlítgatós típus, mert én is úgy gondolom, hogy minden gyerek más ütemben fejlődik.
Csak az hozta rám a frászt, hogy a környezetünkben már mindenki tud valamit, és, amikor az a bizonyos anyuka megjegyezte mások előtt, hogy már tudnia kellene, teljesen úgy éreztem magam, mint akinek a gyereke azért nem tudja, mert nincs foglalkozva vele.
Pedig igen, szoktuk csinálni, de ahogy írtátok, nem fogom magam mellé láncolni, hogy akkoris most végig hallgatod, megnézed, stb.
Ő inkább mozgásban aktív, nagyon keveset van nyugiban, folyton mászik, pakol, rendez, labdázik. :) Nagyon ritka, hogy ülve játszik.
Visszatérve a mondókára mutogatós kislányra... állítólag mutogatja a süti süti pogácsát. Ugyan nem láttam, de anyuka ezt mondja...
Mégegyszer köszönöm Mindenkinek a választ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!