Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6,5 hós babának még nincs...

6,5 hós babának még nincs foga. Kaphat a kezébe babakekszet? Mindenki azt mondja fog kell hozzá. Hogy harapja, de ez a babakeksz szétolvad egy csepp nyáltól is. Ki mikor adott a kezébe először ilyet? Megfulladni nem tud?

Figyelt kérdés
2010. nov. 15. 14:43
 1/6 anonim ***** válasza:
52%

Igen, szétolvad, adhatsz neki! De ne hagyd egyedül, mert az ínyével le tud törni nagyobb darabot is belőle!

Amúgy fogzás idején nagyon szeretik, mert a viszkető fogínyt tudják vele "kezelni". :-)

2010. nov. 15. 14:46
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem mindenki mondta, adjak már nekik almát/kekszet, stb. Nem adtam, erre adtak ők. Akkor se reagáltam, amikor a gyerek fulladozni kezdett tőle, persze az illetőn pánik tört ki, ütögette, itatta, stb. Többé nem szólt bele...

Legközelebbi gyereknél ismét ugyanez, szó szerint, adott, fuldoklott, majd többé nem szólt ezügyben...

2010. nov. 15. 14:46
 3/6 anonim ***** válasza:
Én megpróbáltam, de nem babáknak való a keksz, ha babakekszről van szó, ha hagyományosról. Az enyém is letört belőle egy nagyobb darabot, kihányt mindent, amit előtte evett. Szegény nagyon megijedt, öklendezett, fuldoklott. Egy éves múlt, azóta sem kapott kekszet! Inkább kenyeret, kiflit, abból nem tud nagyot törni.
2010. nov. 15. 14:52
 4/6 anonim ***** válasza:

Első válaszoló jól írja. Babapiskóta pld. jól dörzsöli a viszkető ínyt :) Meg a kiflicsücsök is, de nem szabad egyedül hagyni vele egy pillanatra sem, és nézni kell, mekkora db marad a szájában.

Ennek ellenére én csak 8 hónaposan adtam először kiflit és piskótát a lányom kezébe, de így is fulladozott tőle, pedig akkor már volt 4 foga.

A fulladozást nem tudod kikerülni semmilyen életszakaszban, minden baba fuldoklik picit, mire megtanul rágni és nyelni. Nálunk pld. az első főzeléktől is annyira fuldoklott (pedig picit raktunk a kanálra), hogy ijedtségemben két hétig nem adtam neki főzeléket, sem egyéb pépet. Persze első baba volt, nagyon féltem :)

2010. nov. 15. 14:52
 5/6 anonim ***** válasza:
Adhatsz neki, de tényleg nagyon kell figyelni. Fulladni szoktak tőle, mert így tanulják meg, hogy rágni kell. Fog nélkül kisebb az esélye a fulladozásra (egyébként nagyon ügyesen visszaöklendezik) hisz nem tudja állandóan leharapni. A fiam most 9 hós. Most kezdtem neki adni, mert amikor pár hónapja először adtam, ő nem szopogatta, hanem rögtön letörte. Komoly, összezárta a fogát és a kezével beletörte a szájába. Durva volt, minden falatnál öklendezett. Most már rájött, hogy ami letörik el is kell rágni, de még most is öklendezik ha nagyobb darabot harap le. Lusta teljesen elrágni.
2010. nov. 15. 14:55
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem adnék még babakekszet. Én 7-8 hónapos kora között adtam a lányomnak kölesgolyót, azzal szépen megtanulta, hogy kell darabosat enni, félrenyelni nem tudta. Sosem öklendezett evés közben. 9 hónaposan jött az első foga. Kekszet később kapott, igaz neki csak keményebbeket tudok adni, mert sem tojást sem tejszármazékot tartalmazó étet nem ehet.
2010. nov. 15. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!