6,5 hós babának még nincs foga. Kaphat a kezébe babakekszet? Mindenki azt mondja fog kell hozzá. Hogy harapja, de ez a babakeksz szétolvad egy csepp nyáltól is. Ki mikor adott a kezébe először ilyet? Megfulladni nem tud?
Igen, szétolvad, adhatsz neki! De ne hagyd egyedül, mert az ínyével le tud törni nagyobb darabot is belőle!
Amúgy fogzás idején nagyon szeretik, mert a viszkető fogínyt tudják vele "kezelni". :-)
Nekem mindenki mondta, adjak már nekik almát/kekszet, stb. Nem adtam, erre adtak ők. Akkor se reagáltam, amikor a gyerek fulladozni kezdett tőle, persze az illetőn pánik tört ki, ütögette, itatta, stb. Többé nem szólt bele...
Legközelebbi gyereknél ismét ugyanez, szó szerint, adott, fuldoklott, majd többé nem szólt ezügyben...
Első válaszoló jól írja. Babapiskóta pld. jól dörzsöli a viszkető ínyt :) Meg a kiflicsücsök is, de nem szabad egyedül hagyni vele egy pillanatra sem, és nézni kell, mekkora db marad a szájában.
Ennek ellenére én csak 8 hónaposan adtam először kiflit és piskótát a lányom kezébe, de így is fulladozott tőle, pedig akkor már volt 4 foga.
A fulladozást nem tudod kikerülni semmilyen életszakaszban, minden baba fuldoklik picit, mire megtanul rágni és nyelni. Nálunk pld. az első főzeléktől is annyira fuldoklott (pedig picit raktunk a kanálra), hogy ijedtségemben két hétig nem adtam neki főzeléket, sem egyéb pépet. Persze első baba volt, nagyon féltem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!