Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki rászánta magát, hogy...

Aki rászánta magát, hogy valamilyen módon megtanítja kisbabáját egyedül aludni, azoknak mindnek sikerült?

Figyelt kérdés

Mennyi időbe tellt, illetve mennyi idős volt akkor a kisbaba? Milyen módszerrel sikerült? Illetve aki elkezdte, és végig csinálta, úgy érzi, megérte?

Mert már nagyon tanácstalan vagyok, és elkezdem tanítani az ágyában aludni, de sajnos hamar feladom! Szóval ha kitartóbb lennék, és megtudnám tanítani aludni, neki is jobb lenne, meg nekem is, de sajnos mindíg elég hamar feladom, és elringatom inkább a kis popóját :(

Egyébként 3 hónapos a kis drágám :)

Nagyon várom a tapasztalatokat!

2010. nov. 12. 12:24
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Még picike, de olyan 2-3 hónap múlva nyugodtan próbálkozhatsz. Nálunk az jött be, hogy puszilgattam aztán betettem az ágyába és kijöttem. Volt sírás kb 1-2 percig aztán csend és már aludt is. Én is csodálkoztam, hogy ennyi volt? Azóta magától alszik, mindig figyelem, hogy melyik az a pont amikor már álmos és szívesen aludna, ilyenkor berakom az ágyába megkapja a cumisüveget és már alszik is. Most már 15 hónapos és ha fáradt oda megy az ágyához, és beakar mászni:-D
2010. nov. 12. 12:50
 12/22 A kérdező kommentje:

Háton alszik!

Egyébként csak még megemlítem, hogy a cumit nem szereti!

Este viszont elalszik a cicin, és képes egyhuzamban 5-6 órát is aludni.

És kb. 1 hónapja volt, hogy 4 egymást követő este egydül elaludt. Csak betettem az ágyába, puszi, és kijöttem, és elaludt! De ez csak 4 este volt :)

2010. nov. 12. 13:13
 13/22 anonim ***** válasza:

A teljesen önálló elalvásra és az éjszaka átalvására egy kisgyerek körülbelül 4-5 éves korára érik meg egészen.

[link]

Az elalváshoz 20 percre van szükség, ebben az időszakban, ha valami megriasztja őket, akkor könnyen felébrednek és ilyenkor kezdheted újra az altatást. Ezért van az, hogy látszólag sok babát képtelenség elaltatni, mert 5 perc után már úgy látszik, mintha aludna, és felriad. Ez azonban nem azt jelenti, hogy 20 percig kell kézben tartani ahhoz, hogy elaludjon. Valójában, amiben segítenünk kell neki, az az ellazulás.

[link]

Én soha nem ringattam, hanem melléfeküdtem, és soha, de soha nem hagytam sírni, pláne nem egyedül. A módszer bevált, nagyon könnyen elalszik ma már.

2010. nov. 12. 13:19
 14/22 anonim ***** válasza:
Ne vedd ki az ágyból, simogasd a saját ágyában!
2010. nov. 12. 13:28
 15/22 anonim ***** válasza:

nekem a nagyobbik fiam 2hetes korától alszik a kiságyában, szerencsére ahogy beletettük, már aludt is, és ezt szokta meg. lassan három éves, és sose kellett altani, se délután se este.

a kisebbik 2hós koráig velem aludt, igényelta a társaságomat. Két hós korában sokat változott erősödött. Ha reggel 6kor kelt enni, már a kiságyába tettem visza, rögtön visszaaludt. Pár nap mulva már este is oda tettem őt be, és úgy is elaludt, tehát utána már nem aludt közöttünk. már a délelőtti-délutáni alvásnál sem kell őt 3hós kora óta altatni. szóval nekem könnyen ment az átszoktatás, de szerintem ez babafüggő is.

Hozzáteszem ők tápszeres babucik voltak születésüktől, sajnos nem tudtam őket szoptatni. :-(

2010. nov. 12. 16:37
 16/22 anonim ***** válasza:

A Könyv: "Minden gyerek megtanul aludni! - Az alvási zavarok elkerülése és megoldása - Csecsemőkortól iskoláskorig

Annette Kast-Zahn - Dr. Hartmut Morgenroth "

Kerasd ki a netzen meg rögtön meg is rendelheted a libri-töl 3.700 Ft. , és meglást megváltoztatja az életedet.

Én németül kaptam valakitöl meg, de csodát müvelt ez a könyv velünk!! Nekem ikreim vannak, és gondolhatod hogy egy idö után nem tudtam öket elringatni, de nincs is rá semmi szükség.A könyv alapja, hogy a gyerek ne legyen beteg, és ne újszülött. 2- 5 nap alatt nagy elhatározással, és pntos program betartással a gyermeked egyedül fog aludi. Nekem nagyon bevált, és azóta sincs problémám ezzel, ez már teljesen egyértelmü, hogy este 8-kor mindenki a saját ágyában alszik el, és ébred fel. Sok sikert!!!!

2010. nov. 14. 08:16
 17/22 anonim ***** válasza:
A Suttogó szerint:tedd be a kiságyába,ha sír vedd fel nyugtasdd meg de ne aludjon el a kezedbe tehát még éber állapotábba tedd vissza a kiságyába,ha megint sír megint vedd fel és nyugtasd meg és ezt addig imételgesd amíg el nem alszik de sírni
2010. nov. 14. 11:41
 18/22 anonim ***** válasza:
bocsánat elöző vagyok!Szóval
2010. nov. 14. 11:42
 19/22 anonim ***** válasza:
Szóval SÍRNI SOHA NE HAGYD!1-2 nap és megtanulja,hogy önállóan kell elaludni a kiságyába de ebbe anya segít!De az első az,hogy te határozd el,hogy most kitartó leszel és végig csinálod,mert ha érzi rajtad a bizonytalanságot nem lesz jó!Illetve ha 1-2 próbálkozás után felhagysz ő azt tanulja meg,hogy úgyis visszatérünk a régi módszerhez:a ringatáshoz,meg azzal teljesen összeszavarod őt is!KITARTÁS!
2010. nov. 14. 11:45
 20/22 anonim ***** válasza:

pont igy van nalunk is, ugyanugy 3 hos es nem cumizik, cicin alszik el, illetve eddig igy volt de par napja ringatva, majdnem 6 kilo (ezert apa ringatja ha kell)

altalaban zenevel egybekotott ringatas valik be. meg nem probalkoztam azzal h megtanitsam egyedul elaludni, meg birjuk ezt igy es ugy gondolom hogy kicsike:) amugy egy szobaban alszunk vele.

2010. nov. 14. 13:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!