Akkor is elválsztod a babádat, ha ő még szopna, de
letelt a tervezett idő?
11/20 A kérdező kommentje:
Enyém 20 hónapos, még szopik, 2 éves kora előtt biztos nem akarom elválasztani, később meg majd meglátom. Abban bízom, magától abbahagyja, mint a bátyja tette.
Én is 1 éves koráig terveztem, de azt hiszem ebben a korban már túl erős az akaratuk. Vagy hagyod sírni érte, vagy szopik tovább, de minél később választod el annál nehezebb neki. Neked is. 2 éves a fiam és már bánom hogy nem választottam el 8 hósan. Ez az az idő maximum amikor sztem még gond nélkül el lehet. Utána vagy elhagyja magától, vagy kinszenvedés mindnekinek a leszoktatása sajnos :( Nem birom megtenni hogy hagyom üvölteni érte, de már nehéz nekem nagyon.
2010. nov. 12. 00:33
13/20 A kérdező kommentje:
Nekem nem erőszakos, kéri reggel, a délutáni alvás után, de csak ha itthon vagyunk és este.
Aludt már nagyszülőknél is.
Egy éves koráig terveztem, 14 hónapos volt, amikor elválasztottam. Úgy láttam nem kell már neki, csak megszokás, így megpróbáltam nem adni, és igazam lett, egy pillanatig sem kereste.
2010. nov. 12. 06:12
Szomszédasszonyon le is döbbentem: kerek-perec kijelentette, hogy ő 6 hónapos koráig akarja csak szoptatni. És ki is nézem belőle, hogy le fogja akkor választani. Most 3,5 hónapos a kisfiú, már almát ad neki, pedig csak anyatejes lenne, még csak tápszert sem kell adnia neki.... :(
Én nem értem a csajt... Örültem volna, ha én tudok szoptatni, de nekem kezdettől fogva pótolnom kellett, és csak 5 hónapos koráig tudtam szoptatni a kisfiamat. 1 éves koráig szerettem volna, de sajna nem jött össze. :(
2010. nov. 12. 08:06
Én addig szerettem volna, ameddig igényli, 8 hónapos koráig tudtam, mert nem kellett neki a cici. Saját magát választotta el. De az elejétől kezdve kellett neki pótlás.
2010. nov. 12. 09:06
Az én babám 7 hetes, és úgy tervezem 6 hónapig szoptatom. Én nagyon utálok szoptatni, de tudom, hogy ez jó neki, ezért addig biztos kitartok, de utána már nincs akkora jelentősége szerintem. A kötődés sem ezen múlik. Van akinek nem gond, hogy 20 hónapos, és még szoptat, de nekem kellemetlen, nem megy simán, és utálom ezt a melegítő-lecsatolt melltartó állapotot. Alig várom, hogy már mást egyen, és én újra nőnek érezzem magam.
2010. nov. 12. 10:21
Az attól függ, hogy miért tervezett. Nyilván ha azért, mert muszáj visszamenni dolgozni, akkor igen, leválasztanám időben.
Valahol egyetértek azzal, hogy a baba igényeit kell szem előtt tartani, de ahogyan más is írta én képtelen lettem volna 1,5-2-2,5 éves gyereket szoptatni. Szerencsére azonban én nem lettem döntés elé kényszerítve, mindkét gyerekem elválasztotta magát.
2010. nov. 12. 11:20
19/20 A kérdező kommentje:
2 éves koráig "tervezem" szoptatni, aztán majd látjuk. 21 hónapos. Reggel-este, nappal elalvás előtt és éjjel is szopik még. Márciusba bölcsibe megy, ha visszavesznek dolgozni, de akkor is csak a nappalit veszem el tőle.
2010. nov. 12. 13:19
Kapcsolódó kérdések: