Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akkor is elválsztod a babádat,...

Akkor is elválsztod a babádat, ha ő még szopna, de letelt a tervezett idő?

Figyelt kérdés
Mondjuk mert x hónapos korig akartad csak szoptatni.
2010. nov. 11. 22:35
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Nem. :) ez nem tervezett időtől függ nálam.
2010. nov. 11. 22:40
 2/20 A kérdező kommentje:

Nálam sem, csak 2 kérdés kapcsán elgondolkodtam.

Egyáltalán nem szabtam időhatárt.

2010. nov. 11. 22:41
 3/20 anonim ***** válasza:
Én semmiképp nem választanám le, hanem hagynám hogy őt diktáljon. Minden babának mások az igényei, mind személyiségek, még ha kicsik is, szóval hiszek benne, hogy a saját tempóját és saját igényeit ő jobban tudja, mint bárki, mert ösztönből jön. Ha megkapja amennyi kell neki, magától abba fogja hagyni. nekem 17 hónapos a lányom, és még most is sokszor jön nap közben is nem a kaja miatt. Egy barátnőm kisfia 5 hónaposan leválasztotta saját magát... hát, bármi lehet. Ezekben a dolgokban szerintem jobb, ha ők a főnökök :) Én ezt gondolom.
2010. nov. 11. 22:41
 4/20 anonim ***** válasza:
Én se szabtam korlátot. Szeretném minél tovább szoptatni, de ameddig igényli, addig biztosan. Eszem ágában sincs elválasztani, rábizom, hogy ő mikor választja le magát. Olyan ez, mint amozgásfejlődés, minden babának megvan a maga tempója, és nem jó, ha ezt siettetjük.
2010. nov. 11. 22:46
 5/20 anonim ***** válasza:
Egy éves volt, mikor terhes lettem, le akartam szoktatni. Féltem terhesen szoptatni, és már nem is esett jól, sőt, egyre inkább kellemetlen volt a szoptatás. Mire átálltunk a tejre, 14 hós volt, akkor választottam le végleg.
2010. nov. 11. 22:50
 6/20 anonim ***** válasza:
Soha nem terveztem előre, hogy meddig fogom a gyerekeimet szoptatni, így nem volt "tervezett idő" sem :) De: én úgy gondolom, amíg szüksége van rá és nekem se kényelmetlen, hagyom. A nagyok 2 éves koruk körül maguktól hagyták el a szopit, a kicsi 2 hónapja múlt 2 éves és bizony még intenzíven szopik... igyekszem határt szabni a dolognak, nem lóg rajtam egész nap, de reggel és este még szüksége van rá (persze nem a kaja miatt, hanem a kis lelkének) és engem nem zavar, majdcsak ő is szépen leszokik róla :9
2010. nov. 11. 22:55
 7/20 anonim ***** válasza:
ÉN úgy voltam vele, hogy legalább 1 éves koráig szoptatni akarom a kisfiamat. 1,5 évesen, amikor már csak este kapott anyatejet, kiderült hogy jön a kistesó, és ahogy már valaki írta, én is féltem tovább szoptatni. Nagyon könnyen ment az elválasztás, másnap már nem szoptattam meg, és nem volt semmi kifogása ellene, nem sírt, nyugodtan aludt.
2010. nov. 11. 23:10
 8/20 anonim ***** válasza:
Én a fogak kibújásáig akartam, és addig is tartott. Mondjuk nem is bővelkedtem tejben, mindig is hozzátáplált volt születése óta. (tápszeres kiegészítés).
2010. nov. 11. 23:22
 9/20 anonim ***** válasza:

nyilván az értettségiére nem mennék vele, hogy két tétel között egyen egy kis tejcit ;D

viccet félretéve ha más nagy lett volna a szopihoz elválasztottam volna de nagyon korán, 8 hónapos korában már nem akart cicizni így kénytelen voltam elfogadni. amúgy 1,5 éves koráig szerettem volna, azt hiszem addig nem lett volna terhes nekem

2010. nov. 12. 00:08
 10/20 anonim ***** válasza:
Én 1 éves koráig "terveztem" és még 1.5 évesen is napi 4-5ször csatlakozott. Ekkor egy erős elhatározástól vezérelve se perc alatt elválasztottam, amit nagyon jól fogadott. Mindekettőtök igényeihez kell igazodni, ha úgy érzed elég volt, akkor itt az idő. Ezt 1 éves kor felett érdemes átgondolni, előbb nem, ha van rá lehetőséged szoptasd min. eddig.
2010. nov. 12. 00:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!