Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kicsi a súlya az egy éves...

Kicsi a súlya az egy éves lányomnak, mit tehetek?

Figyelt kérdés
Ma voltunk dokinál, egy éves, 3400 grammal született és most 8400 gramm. A doki szerint legalább 10 kg-nak kéne lenni. Mit csináljak hogy hízzon?
2010. nov. 10. 14:20
 1/9 anonim ***** válasza:

Á lányom is ennyi volt.....Pedig nem vékony,de nem is husos.Most kezdett hízni.Ha egészséges rendesen felylödik,nöl,eszik iszik,akkor semmi baj.eszik rendesen??Mozga´s??Alvás??

A lányom 2,5 éves,12,5 kg és 92cm.

Ne aggódj.

2010. nov. 10. 14:22
 2/9 A kérdező kommentje:
Rengeteget mozog, éjjel 12 órát alszik, napközben csak nagyon keveset. Enni fogjuk rá hogy eszik. Sose volt egy nagy evő de azért igyekszünk.
2010. nov. 10. 14:28
 3/9 anonim ***** válasza:

[link]

E szerint a táblázat szerint 9,8 kg az átlag, és plusz-mínusz 2,5 kg is teljesen ok. Tehát még a 7,3 kg is jó lenne. Ne aggódj ilyesmin! :)

Az enyém meg túl nagy volt egy évesen... 12 kg. De az is normális :)

2010. nov. 10. 14:28
 4/9 anonim ***** válasza:
Ez aranyos :)) Még hogy ennyinek kellene lennie! Igen, egy átlagos kisfiú 1 évesen 10 kiló, a lányok átlagosan 9 kiló körül vannak. Szóval annyira nincs is ezektől elmaradva a kislányod. Az meg te is tudod, hogy átlagos gyerek nincs.:)) Különben ti mekkorák vagytok? És a nagyszülők? Nagyon valószínű, hogy a tiéd ilyen típus, addig míg jó kedélyű, láthatóan jól érzi magát a bőrében, fölösleges aggódni. Egy orvosnak meg nem kellene ilyen h.lyeséget mondani... még hogy kell... a gyerekek nem olvasnak orvosi könyveket.. Unokahúgom kislánya 1 évesen 80 cm és 8 kiló volt, most 4 évesen 12 kg, mégse küldik sehová, az orvosuk szerint ő ilyen típus...
2010. nov. 10. 14:30
 5/9 anonim ***** válasza:

Elsö vagyok.Az én lányom is egész nap szalad... :)

Ennyi idösen még az éjjeleket sem aludta át....Nappal is csak keveset.Minden rendben,eszedbe se jusson,hogy "hizlald"!!!

Eszik amennyire szügsége van.

2010. nov. 10. 14:30
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem se aggódj, bár nem írtad, hogy eszik-e rendesen önmagához képest. Ha nem látsz semmi aggasztót akkor nincs baj. Ez a kell lenni nem működik. Én 7 évesen voltam 16kg (több mint 4kb-mal születtem). Nem akartak felvenni az iskolába a súlyom miatt. Ma sem vagyok kövér (épp 50kg és 2 gyermek). Védőnőnél megnézheted a görbéjét. Ha jól tudom 30 pc alá ne menjen. De ha nagyon zavar, akkor a tészta hizlaló a gyermekeknél illetve a pékárú. De ha a gyermek alkata ilyen akkor ez sem fog segíteni (mint nálunk se). Szóval, ha jókedvű, vidám, aktív és fejlődik más területen akkor nyugi és mondjanak amit akarnak. Ha erőlteted avval még az étvágyát is el tudod rontani.
2010. nov. 10. 14:31
 7/9 anonim válasza:
Mi is hasonló helyzetben vagyunk. Az én lányom 22 hónapos és most 8600 gramm. Igy persze jóval a súlygörbe alsó vonala alatt van, bár a magassága megfelelő. A védőnő mindig húzza a száját, a doki meg csak annyit mond, hogy nézzek rá. Jó kedvü, mozgékony, arányos. Persze felmerül ilyenkor, hogy nincs-e valamilyen felszivódási zavar, vagy ételallergia. Ha aggaszt a helyzet, egy vérvételre elviheted. Persze az a gond, hogy ez sem mutatja ki az esetleges allergiát 100%-ban. Üdv!
2010. nov. 10. 14:34
 8/9 anonim ***** válasza:
Nehogy aggódj ezen! Az én lányom 15 hónapos és 7800 gramm! A doktor néni szerint teljesen egészséges, mozgékony baba, semmi baja. 2950 grammal született. Ki hallott már ilyen badarságot hogy legalább X kilónak kéne lennie egy gyereknek. Ameddig nem fogy hanem szépen fokozatosan gyarapszik, addig semmi ok az aggodalomra. A lányom kb 120 grammot hízik egy hónap alatt és minden rendben vele.
2010. nov. 10. 15:00
 9/9 anonim ***** válasza:

baromság.

az enyém 3500 grammal született, és 1 évesen 8600 gramm volt.

ne idegesítsd magad ezen.

2010. nov. 10. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!