Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bevállalnátok a helyemben...

Bevállalnátok a helyemben most a második gyereket?

Figyelt kérdés

Eredetileg 2-3 gyerkőcöt terveztünk, kicsi korkülönbséggel.

Az első most 8 hónapos, és a párom már nagyon szeretné, hogy jöjjön a következő.De én elbizonytalanodtam.

Nincs semmi segítségem, a szüleink messze laknak.A párom se segít semmit a gyereknevelésbe, de még a háztartásba se.Közel állok a depresszióhoz, gyakran úgy érzem, nem bírom tovább...

Anyagilag éppen hogy megengedhetjük.Szépen feltudnánk nevelni a második (talán még a 3.)gyerkőcöket is, telne mindenre, ami kell, új ruhákra,de extrákra, drágább játékokra már nem.Ami nekem még visszatartó, hogy albérletbe lakunk.A férjem fizetése jó, de a munkahely nem biztos.

Most neki kellene állni a babaprojektnek, hogy időbe megszülessen, és a gyed szempontjából jól járjunk.

Már minden napos téma ez nálunk, minden nap szóba hozza a férjem, annyira szeretné...

De eggyel is nagyon nehéz,kevés a türelmem, már szinte minden nap bőgök, amikor délután alszik a pici, annyira nem birom, fáradt vagyok..És ha még egy lesz, talán meg is őrülök(leszámítva, ha jó baba lesz:))Nem tudok sehova elmenni a baba nélkül, mert nincs ki vigyázzon rá, a férjem reggeltől késő estig dolgozik minden nap.Úgy érzem nem kapok levegőt, nem sokáig bírom ezt az összezártságot.

Édesanyám ugyanebben a cipőbe járt, nem volt segítsége, teljesen kikészült,türelmetlenné vált, mindig rajtam és a testvéremen csattant..(de ennek ellenére szép gyerekkorunk volt:))Ez a rossz példa előttem szintén visszatart.

Mindig arra vágyott a férjem is, és én is, hogy együtt nőjjenek fel a gyerekek,és ebből a szempontból sürget az idő.De ha ezt érzem, beszabad így vállalni?

2010. nov. 10. 11:30
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Tervezem, hogy egy egész napra egyedül hagyom őket, már közöltem is a férjemmel:)De sajnos nincs mikor, mert sokszor minden nap dolgozik, és ha van egy szabad szombatja, vagy vasárnapja, akkor nekem nincs szívem "kicseszni" vele, és hagyom pihenni kicsit.Bár a véleményem, hogy a gyerekkel lenni nem fáradtság, hanem örömteli pillanat, és örüljön neki, hogy egy teljes napot együtt tölthetnek majd:)
2010. nov. 10. 12:33
 12/18 anonim ***** válasza:

így semmiképp ne vállald most be. apukának halvány lila gőze nincs arról, amit te nap mint csinálsz.

szép, ha együtt nőnek fel a gyerekek, de azt gondolom nem mindenáron kell ezt megvalósítani.

szerintem te még nem állsz készen a következő babára.

ha kész leszel, vágyni fogsz rá, megjön az érzés hozzá, és nem itt fogod kérdezni, hogy bevállald-e!

kitartást!!!

és szerintem várjatok még.

2010. nov. 10. 12:47
 13/18 anonim ***** válasza:

11:53-nak

Igen jönnie kell annak a bizonyos érzésnek, akkor vagy ré kész lelkileg is.

Nekem-több ok miatt-csak 8 év után jött, de így tökéletes.

2010. nov. 10. 13:00
 14/18 anonim ***** válasza:

Szia !

Ugyanebben a helyzetben vagyok én is. 17 hós a kislányom, kezdődik a hiszti korszak, van hogy egész nap mindenre a fejét rázza, hogy nem (mondani még nem tudja),és néha nagyon kiborulok. Mi mégis belefogtunk, mondjuk én a korom miatt nem várok, mert 35 éves elmúltam. Nem tudom Te hány éves vagy, ha 25 lennék, várnék pár évet...

Én úgy vagyok, hogy csak túlélem majd valahogy, (ha összejön a babó egyáltalán) igaz segítségem nekem sincs,most keresek baby sittert.

2010. nov. 10. 13:14
 15/18 anonim ***** válasza:
Én is kiírtam egy hasonló kérdést pár hete.Most 16 ónapos a fiam,és mi próbálkozunk.De még ráértek vele párhónapot gondolkodni,mert ha nem születik meg két éven bell, akkor is még minimuum 1 hónapod van,mert ki lehet venni a tyást szülés előtt 28 nappal, tehátmég 8-9 hónap van arra, hogy teheres legyél, és ugyanannyi legyen a gyed.Én 8 hónapos baba mellett nem gondolkodtam még rajta, de egyév körüli babával már sokkal könnyebb az életem, értelmes, önállóbb, eljátszik, eszi ügyesen, mióta megy magától, azóta élvezem jobban.n nem tudtam eldönteni mi lenne a jó, így a szerencsénkre bíztam, adok neki 3 hónapot, aztán ha nem jön össze,majd pár év múlva megpróbáljuk.Akkor nekünk ez van megírva.
2010. nov. 10. 14:06
 16/18 anonim ***** válasza:
NEM!
2010. nov. 10. 15:39
 17/18 anonim ***** válasza:

Én a helyedben várnék még. Ha most feszült és fáradt vagy, mi lesz terhesen? Nagy pocakkal rohanni a gyerek után, és ha ne adj' Isten feküdnöd kell a terhesség alatt, akkor mi lesz a kicsiddel? Nekem ikreim vannak, de rengeteg munkát és szervezést igényel minden. Pl: boltba bemenni, főzés, takarítás.

Sokkal jobban fogod várni a következő babát, ha ő nagyobb lesz, mert tud majd segíteni, könnyebb lesz, ha oviba jár majd. És tényleg babázni fogsz akkor is, és most is, ha vártok még. Nekem rohanás volt az egész 1 évem, most 20 hónaposak és most kezd könnyebb lenni, már az értelmi szintjük is fejlettebb, nem türelmetlenkednek, tudnak várni.

Lehet, hogy egy gyerekkel most elboldogulsz, de kettőhöz a férjedre is szükség lesz (éjszakai ébredések, fürdetés, etetés). Próbáld ezt megbeszélni vele.

2010. nov. 10. 15:57
 18/18 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm Mindegyőtöknek a tanácsát!Egyenlőre várni fogok, és meglátom, hogy mit hoznak az elkövetkezendő hónapok.
2010. nov. 10. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!