Anyatej vs tápszer az én helyzetemben? A védőnőm tápszer ellenes.
Már csak reggel és este szopik 9 hónapos kislányom. Az a baj, hogy este van amikor fürdés előtt vacsizik(fél 7)és fürdés után már nem éhes, viszont éjjel ébred hajnali háromkor enni. Eddigre már nem termelődik elegendő tejem, tehát ha cicizik, még hajnali hatkor is felkel. Viszont, ha kiegészítem tápszerrel tovább alszik.
A kérdésem, hogy adjak inkább tápszert vacsorára?
(csak attól tartok, hogy így a maradék tejem is elmegy-mostanában sokat idegeskedtem a férjem munkahelye miatt)
Igaza van az első válaszolónak, tégy egy próbát! Szerintem neki is fontos lenne, hogy aludjon éjszaka.
A védőnő pedig csak egy védőnő, nincs köze hozzá. Egyszerűen ne mondd meg neki, hogy mivel eteted a babádat.
Nem napközben rendes ételt kap, az uzsonnát is azért kellett kiváltani, hogy maradjon estére elég tej.
Nem tudom, hogy ez nem leválasztódás nála-múlt héten jött meg először. Van amikor csak két három kortyot iszik, majd elfordul-utána megint...
Azt meg hogy mennyit eszik sosem mértem, de gondolom ha éhes maradna azt jelezné.
Köszi az eddigi válaszokat!
A lányom 9-12 hónapos korában csak reggel és este szopizott, viszont éjjel kelt. Nem ébredt fel, csak kellett a cici.
Egy évesen megszűnt az éjjeli cici (na nem ám magától, hanem átvette a helyét este a tehéntej (házi), és szép lassan elmaradt 2 hónap alatt a reggeli és esti szoptatás is.
Szerintem semmi baj nincs a fél hetes vacsival, csak ki kell még bírni, hogy éjjel felébred. Pár hónap csak. Ahogy a tejet bevezeted neki, ez el fog maradni, mert azt még lefekvés előtt odaadod neki.
Tápszert nem adtam. Se babatejet, se tejpépet, nekünk ezek helyett volt tej, víz, tea, kukoricakása meg tejbegríz. 12 hónapos kortól.
Nekem épp a védőnőm nyomta az agyamat tele a tápszerrel, csakhogy a gyerekorvos más véleményen volt és én sem vagyok a műkaja híve, ezért így csináltuk és nekünk bevált.
hát igen, megpróbálom többször cicire tenni, de akkor nem fog ez bezavarni a napközbeni evésekbe? Mert már megszokta a rendes ételt, amit az etetőszékében fogyaszt el.
Nem arról van szó, hogy nem akarom szoptatni, csak félek, hogy nem elég neki a tápanyag, amit egész nap eszik. A súlya normális, sőt...
Nézd, szerintem amíg a súlya jól megy, addig ne tápozd! Én is voltam így, hogy azt hittem kevés neki a tej, erre meg 2 hét alatt hízott 45 dekát a fiam! Később viszont tényleg eljött az idő, hogy nem volt elég, mert veszített a súlyából, így kapott kiegészítésnek tejpépet és persze már eszi a főzelékeket, gyümölcsöket! Szóval szerintem várj még, és próbáld szoptatni amíg lehet!
Üdv: 7 hós kisfiú anyukája
tegnap 11:48 vagyok
Gondold végig, mit szeretnél.
Ha már nem akarsz szoptatni, akkor ennyi idős korban tápszert ajánlanak még a babáknak.
Ha szeretnéd tovább szoptatni, csak az apadástól félsz, fejd le a melleidet napközben.
Véleményem szerint nem kellene gyakrabban mellre tenni, bezavarsz a természetes elválasztásba.
Azért gondolom így, mert ha most elkezded újra gyakrabban szoptatni és nem gondolod végig hogyan lenne mindkettőtöknek jó úgy, hogy egy éves korig legyen tejed reggel-este, aztán táp helyett már lehet tehéntej, akkor esetleg úgy jársz, mint a barátnőm, aki egyszerűen nem bírja az éjjeli-esti ciciről leválasztani a majd' 3 éves gyerekét. 1 éve szenvednek ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!