Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Manapság gázos lehet ha...

Manapság gázos lehet ha valakit Erzsébetnek neveznek el?

Figyelt kérdés

febr. 4. 19:56
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
71%
Hát, ha Erzsébet lenne a nevem, és Pörének, Pöszinek meg Csörének becéznének akaratom ellenére, brutális dózisú nyugtatóra lenne szükségem, hogy túléljek minden napot.
febr. 5. 11:22
 32/45 anonim ***** válasza:
89%
Betkának is becézik az én ismeretségi körömben.
febr. 5. 12:02
 33/45 anonim ***** válasza:
73%

45 éves vagyok, és már én is ódivatú, öreg nénis névnek tartom. A nagymamámat hívták így, már a szüleim korosztályában sem volt divat.

Az összes fiatal ismerősöm, akinek ódivatú neve van kínlódik, kéri, hogy másképp szólítsák őket. Már az 50-es ismerőseim sem szeretik az Erzsikét, inkább Zsókák, vagy Böbék. Van egy Ilona nevű fiatal ismerősöm (gyerek még), már bemutatkozáskor közli, hogy ő Ilona, de Lonkának kell szólítani. Egy Jolánnak keresztelt, 60-as ismerősöm fiatal felnőttként megváltoztatta a nevét.

febr. 5. 12:42
 34/45 anonim ***** válasza:
87%
Akik szerint gázos, hogy hívják a gyerekeiteket? Azt vettem észre, hogy azok szólnak le egy normális nevet akik égő nevet adnak a gyereküknek
febr. 5. 14:23
 35/45 anonim ***** válasza:
17%

Inkább Elizabet, Izabella, Eliza, Elza, amit adnék.

Ugyanaz a név, csak a szebb hangzású alakváltozatai.

febr. 5. 14:31
 36/45 anonim ***** válasza:
63%
35 ez mind rettenetes, haragudnék a szüleimre ha így nevetek volna el. Max az Izabella ami még elmegy
febr. 5. 14:42
 37/45 anonim ***** válasza:
73%
Aki egy olyan generációban nő fel, ahol az összes kortársa Zoé, Lili, Mira, Menta, számára egyáltalán nem fura ez a név.
febr. 5. 14:48
 38/45 anonim ***** válasza:
41%
Már mint az Elizabet és társai.
febr. 5. 14:49
 39/45 anonim ***** válasza:
77%
Nekem is hasonlóan “öregnénis” nevem volt. 25 évesen felvettem hozzá egy másikat, és azóta úgy szólítanak.
febr. 5. 14:52
 40/45 anonim ***** válasza:
93%

De ponthogy az Erzsébet se lesz furcsa, ha ilyen kortársa van. Aki azt mondja gáz az azért mondja, mert a saját korosztályában nem találkozott vele. Ha lett volna 2 Erzsébet meg 3 Mária nevű osztálytársa és nem csak a nagymamája korosztálya jutna eszébe, akkor nem találná ő se gáznak.

A mai gyerekeknek az Anikó, Ildikó, Mónika, Ágnes, Judit az "öreges" nevek, mert az ő nagyszüleiket így hívják. Erzsébettel, Ilonával, Piroskával már ponthogy inkább csak a saját korosztályukban fognak találkozni, és nem lesz számukra öreges.

febr. 5. 14:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!